RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pet računala za rad Udruge Osmijeh iz Novog Travnika

Napisano 23.01.2013. 14:49

Donacija i ohrabrenje za daljnji rad

Pet računala za rad Udruge Osmijeh iz Novog Travnika

Dva računala će biti postavljena u uredu Udruge za obuku osoba koje hoće savladati osnovnu tehniku rada na računalu

Udruga roditelja, prijatelja i građana za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju „Osmijeh“ iz Novog Travnika postoji i djeluje već dvije godine i na razne načine, u granicama skromnih mogućnosti, skrbi, ili je bolje reći pokušava pomoći i pomaže najugroženije osobe, a njih je ukupno u evidenciji 117.

Donacije

Predsjednik upravnog odbora Udruge je Luka Ilinković, a Skupštine Samir Perenda. Skupština ima 30 članova, a njih 20 su roditelji ili pak članovi uže obitelji osoba s poteškoćama u razvoju, te svih pet članova upravnog odbora. Skupljaju donacije od pojedinaca, poduzetnika, institucija i organizacija, s tim ciljem organiziraju i razne humanitarne akcije i već su, u više navrata i prigodno pomogli određen broj osoba s poteškoćama u razvoju ili pak njihove obitelji koje o njima skrbe.

Proteklih dana ovoj udruzi vrijednom donacijom pomogle su sportske kladionice Bet Live i Petica plus, a riječ je o pet računala i određenoj novčanoj pomoći. Ovu donaciju rukovodstvu Udruge predala je direktorica marketinga ovih kladionica, Maja Gudelj, i u utorak, skupa s vrijednim članovima Udruge, tri računala uručila Ivanu Milanoviću (1984.) iz Rankovića, Belminu Otuzbiru (2002.) iz Opare i Mariju Kojadinu (1986.) iz Hadžića, sve u općini Novi Travnik, i među njih i njihove obitelji unijeli radost i veliko ohrabrenje. Jer, vrlo je važno i ohrabrujuće vidjeti i osjetiti spremnost ljudi da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. A ovoj populaciji, rekli bismo, potrebna je prije svih ostalih.

Obuka osoba

Dva računala će biti postavljena u ured Udruge i služit će za obuku osoba koje hoće, žele i mogu savladati osnovnu tehniku rada na računalu, a skromnu novčanu donaciju sportskih kladionica uložit će u saniranje i uređenje uredskog prostora koji im je na raspolaganje dala Općina Novi Travnik.


Nema komentara

Anketa

Ustavi