RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pomoć za završetak dječjih jaslica i bolji prostor mališanima

Napisano 15.05.2012. 09:53

Orašje - Humanitarni koncert za Dječji vrtić „Pčelica“

Pomoć za završetak dječjih jaslica i bolji prostor mališanima

► Humanitarni koncert organizira se u Aqua centru „Bazeni“ Orašje, 31. svibnja, a nastupit će „Teška industrija“
► Ulaznica za koncert nije skupa, svega 5 KM, a pomoć djeci je nemjerljiva


Posavski gospodarstvenici pokazali su humanu stranu potvrđujući svoju senzibiliziranost prema djeci i projektima koji donose osmijeh na dječja lica. Radi se o nedovršenom projektu dogradnje jaslica u prenapučenom oraškom dječjem vrtiću „Pčelica“.

Za završetak jaslica

Odavno je postao pretijesan za gotovo 70-ak mališana, a jaslicama bi takva slika bila posve drugačija i primjerena za najmlađu dječju dob.
- Drago mi je što je ideja naišla na plodno tlo kod posavskih gospodarstvenika jer vlasnik tvrtke ŠRC Bazeni Orašje Mijo Šokčević spremno je ustupio bez naknade atraktivne prostore Centra za održavanje velikog humanitarnog koncerta čiji smo ukupan prihod namijenili kao donaciju za projekt jaslica kojeg uređuju pri Dječjem vrtiću „Pčelica“ Orašje, kazao nam je Srećko Adžić, direktor ŠRC-a Bazeni. Dodaje da je već nekoliko uglednih gospodarstvenika izrazilo spremnost izravno na račun ovog vrtića uplatiti sredstva potpore toj predškolskoj ustanovi. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Pčelica“ Orašje zahvaljuje na velikodušnoj spremnosti da se humanitarnim koncertom da potpora završetku još prije pet godina započetog projekta dogradnje vrtića za jaslice.

Velikodušna potpora

- Već pet godina traje ovaj projekt jer nikako da prikupimo dovoljno novca. Za jaslice postoji velika potreba jer postojeći kapaciteti oraškog vrtića, koji nekada broji i do 70 mališana, zaista je prenapučenost koja ne odgovara dječjim potrebama. Imamo i igraonicu u popodnevnim satima za 35 djece, pojašnjava nam ravnateljica Dominković. Vrtić je uz potporu donatora uspio staviti krov na objekt tj. na dograđeni dio vrtića namijenjenog jaslicama za smještaj djece do tri godine, ovih dana je postavljena i stolarija, a od prikupljenih sredstava humanitarnog koncerta i organizatori i vrtić očekuju završetak cijelog projekta i bolji prostor za mališane.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi