RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Povratnik u Gornje Putićevo živi u ruševnoj kući i ne želi u novu kuću jer nije građena prema projektu!

Napisano 17.05.2012. 10:20

Travnik - Problem Nike Lovrinovića

Povratnik u Gornje Putićevo živi u ruševnoj kući i ne želi u novu kuću jer nije građena prema projektu!

► Za samo 2 - 3 godine kuća je već počela propadati jer nisu urađene adekvatne izolacije
► Beton koji je stavljan u ploču i stupove uopće nije vibriran tako da ga vlaga već nagriza, crijep nije predviđene kvalitete...

Niko Lovrinović povratnik u Gornje Putićevo kod Travnika već dvije i pol godine stanuje u ruševnoj kući bez krova koja prokišnjava, a ne želi useliti u novoizgrađenu koju mu je obnovila Fondacija za obnovu i povratak u BiH. Niko se zainatio pa i ne pomišlja da useli u kuću u kojoj ima kupaonicu, dnevni boravak, jednu sobu...
- Ne želim useliti u obnovljenu kuću jer nije građena prema projektu i dokumentaciji koju sam dobio tek nakon što sam se obratio OESS-u u BiH. Za 2,5 godine kuća je već počela propadati jer nisu urađene adekvatne izolacije. Beton koji je stavljan u ploču i stupove uopće nije vibriran tako da ga vlaga već nagriza. Crijep također nije kvalitete koja je utvrđena projektnom dokumentacijom. Nisu mi uopće na zidu radili nego su krovnu konstrukciju odmah naslonili na ploču. U takvu kuću ne želim useliti. Ako neće popraviti nedostatke, neka je nose s moje zemlje - kaže Niko.

Da problem bude još veći, do travnja Niko je primao 150 maraka naknade kao razvojačeni branitelj. Sada mu je i to pravo isteklo tako da nema nikakvih prihoda. Roditelji su mu umrli u izbjeglištvu kod Splita, a on se vratio na rodno ognjište.

- U životu nikada nisam ukrao niti jedan čavao, a ako se ovako nastavi, bit ću prinuđen jer više nemam od čega živjeti - žali nam se Niko koji je majstor zavarivač, ali nema zaposlenja.

BRANITELJ
■ Do travnja Niko je primao 150 KM naknade kao razvojačeni branitelj, ali je to pravo isteklo.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi