RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prednosti približavanja BiH Europskoj uniji

Napisano 30.09.2012. 10:49

Projekt Europske unije „Poljoprivreda za Europu“  

Prednosti približavanja BiH Europskoj uniji

Europska unija financira projekt pod imenom „Poljoprivreda za Europu“. Tim je povodom u Domaljevcu održana prezentacija i panel diskusija kako bi se doprinijelo boljem upoznavanju i razumijevanju EU, njenih politika i programa ruralnog razvoja. Prezentaciju je pratio uz ostale i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi ŽP Mato Brkić.

Projekt „Poljoprivreda za Europu“ provodi se u 7 posavskih općina, među kojima su i Orašje, Domaljevac-Šamac  i Odžak. Projekt provodi Udruženje za razvoj civilnog društva WALTER iz Sarajeva. Prezentaciju je predstavnicima mjerodavnih općinskih službi, mjesnih zajednica, poljoprivrednih zadruga, poduzetnika, proizvođača, prerađivača i nevladinih organizacija predstavio dr. Ferhat Čejvanović.

Sudionici prezentacije upoznati su s prednostima približavanja BiH Europskoj uniji, posebno kada je riječ o razvoju poljoprivrede i ruralnih zajednica, te ulaganjima u projekte ruralnog razvoja. Uz ostalo postavljana su i pitanja vezana za zaštitu malih posjeda koja dominiraju u Posavini. Rečeno je da je neminovnost potreba okrupnjavanja posjeda te da se na taj način ide sa aplikacijama za sredstva Europske unije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi