RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prenesi broj i riješi se RTV pretplate

Napisano 13.05.2013. 18:29
Prenesi broj i riješi se RTV pretplate

Ovu mogućnost već su iskoristili mnogobrojni donedavni pretplatnici dominantnih telekomunikacijskih tvrtki
Uvođenjem mogućnosti prijenosa telefonskog broja s promjenom operatera dovelo je do velikog odlijeva korisnika dominantnih telekomunikacijskih tvrtki, kako između njih tako i prema novim, manjim nemonopolističkim telekomunikacijskim tvrtkama. Izravno je time i smanjen broj osoba koje pored telekomunikacijskih usluga plaćaju i spomenutu pristojbu.
Vodstvo državne televizije požalilo se političkim mentorima kako je prikupljanje harača kojim građani plaćaju njihov "rad" sve manje. Ukidanje monopola u fiksnoj telefoniji znatno umanjilo prihode televizija.
Predstavnici Upravnog odbora i menadžmenta BHRT-a razgovarali su s ministrom prometa i komunikacija BiH Damirom Hadžićem i savjetnikom ministra Mehmedom Agovićem, kako kažu, o sve težem financijskom položaju javnog servisa BiH zbog konstantnog pada u naplati RTV takse, što je posebno izraženo od početka ove godine.
U državnoj televiziji posebice su zabrinuti "na zabrinjavajuću tendenciju velikog odliva obveznika RTV pristojbe koji svoje račune plaćaju posredstvom dominantnih telekom operatera u BiH". Konstatirali su "neophodnost osiguranja stabilnog izvora financiranja Javnog RTV servisa kako bi on mogao obavljati programsku ulogu u skladu s njegovom zakonom predviđenom misijom".
Ministar Hadžić potvrdio je "opredijeljenost Ministarstva komunikacija i prometa BiH u očuvanju i jačanju uloge javnog RTV servisa BiH kao objektivnog i nepristrasnog informativnog servisa svih građana u BiH." S tim u vezi je naglašena neophodnost formiranja korporacije javnih RTV emitera i završetak reforme javnog RTV emitiranja u BiH.
Iz priopćenja je ostalo nejasno hoće li reforma javnog RTV emitiranja pored financiranja na neki drugi način ići i prema smanjenju bezobrazno prekomjernog broja uposlenih u državnim emiterima.

(artinfo.ba/ap)


Nema komentara

Anketa

Ustavi