RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Proslavljen Dan škole - Opće gimnazije banjolučkoga Katoličkog školskog centra

Napisano 12.05.2012. 10:27

Banja Luka - KŠC 'Blaženi Ivan Merc'

Proslavljen Dan škole - Opće gimnazije banjolučkoga Katoličkog školskog centra

Svečanost je započela sv. misom u kapelici Sestara milosrdnica, koju je predslavio pomoćni biskup mons. dr. Marko Semren
 
Opća gimnazija Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz“ u Banjoj Luci proslavila je 10. svibnja 2012. godine Dan škole. Svečanost je započela svetom misom u kapelici sestara Milosrdnica, koju je predslavio pomoćni biskup banjolučki, mons. dr. Marko Semren. On je u svojoj propovijedi, pozivajući na prijateljstvo s Isusom Kristom, istaknuo: „Prijateljstvo donosi radost učenja, radost življenja, radost obrazovanja i radost odgajanja, a najradosniji smo u igri. Zato, učinimo da naš život bude igra prijateljstva s Bogom i s čovjekom.“

Svečanost se nastavila Danom otvorenih vrata. Posjetitelji, kao i učenici zainteresirani za upis u prvi razred, mogli su se kroz šest radionica, u kojima su učenici KŠC-a predstavili svoj rad, upoznati s onim što škola nudi.

Nakon radionica u dvorani Opće gimnazije KŠC-a održana je i priredba. Na početku je sve nazočne pozdravio ravnatelj Centra, mons. Ivica Božinović, koji je, radostan zbog velikog broja posjetitelja, naglasio: „Ovaj broj pokazuje da volite ovu školu, da volite Katolički školski centar u Banjoj Luci“. Zatim su gostima svoj rad predstavili školski zbor i orkestar, literarno-recitatorska, multimedijalna, kreativna, biološka i dramska sekcija.

Na priredbi je direktorica Opće gimnazije prof. Anđa Tomić podijelila pohvalnice učenicima koji su se na različite načine - kroz sekcije, pomoć u učenju, predstavljanje škole, pohađanje nastave bez izostanaka - istaknuli ove školske godine.

Na kraju, svima se obratio i biskup banjolučki, mons. dr. Franjo Komarica, koji je učenicima i djelatnicima čestitao Dan škole te i sam zaželio da „bude istinski prijatelj mladog života koji ima pravo da se razvija, da se rascvjeta i da donosi očekivani plod“.
Svečanost je završila domjenkom za sve posjetitelje.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi