RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

S ponosom sam bio na čelu MH i ostat ću na raspolaganju

Napisano 22.10.2011. 12:09

Zenica - S čela Matice hrvatske u Zenici odlazi predsjednik Ferdo Bošnjak

S ponosom sam bio na čelu MH i ostat ću na raspolaganju

■ Ferdo Bošnjak postao je jedan od 20 članova Glavnog odbora Matice hrvatske u dvogodišnjem izbornom ciklusu
■ Za vrijeme ratnih godina MH u Zenici bila je prognana iz svojih prostorija

Do kraja godine Matica hrvatska u Zenici održat će izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj će doći i do promjene na mjestu predsjednika. Naime, tada će, nakon punih 14 godina vrijednog i predanog, prestati dužnost predsjednika Ferdi Bošnjaku. „Došlo je do 'zamora materijala', a u pitanju su i zdravstveni problemi, pa mogu reći da ću napustiti funkciju predsjednika, ali ne i Maticu koja je moja velika i iskrena ljubav. S ponosom sam upravljao Maticom hrvatskom u Zenici, a novom rukovodstvu maksimalno, u granicama mojih mogućnosti, bit ću u svakom trenutku na raspolaganju", kazao je Bošnjak.

Za Ferdu Hrvati u Zenici kažu da je borac bez straha i mane, a riječi „borac" i „strah" nemaju samo simboličko značenje. Jer, Ferdo je preuzeo Maticu u Zenici još ratne 1994., a bio je vrijedan član i u najtežim ratnim vremenima, kada je Matica 1992. prognana iz svojih prostorija u Hrvatskom domu "Kralj Tomislav" i kada je, do kraja rata, radila u ilegali, uglavnom u kući tadašnje predsjednice Franciske Hikl-Kogoj. Iako u vrlo teškim uvjetima, Matica hrvatska u Zenici je postizala vrlo zapažene rezultate koji je svrstavaju u vrlo uspješne među više od 180 ogranaka. To potvrđuje i rangiranje zeničkog ogranka Matice na vrlo visoko četvrto mjesto uspješnosti, a na temelju tog uspjeha predsjednik Matice u Zenici Ferdo Bošnjak postao je jedan od 20 članova Glavnog odbora Matice hrvatske u dvogodišnjem izbornom ciklusu.
Istodobno, časopis "Krijesnica", koju već dugi niz godina izdaje zenički ogranak, dobio je Srebrenu povelju Matice u konkurenciji časopisa.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi