RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Školske ophodnje su educirale vozače

Napisano 18.10.2012. 10:53

Čapljina - Projekt 'Počela je školska godina' s malim školarcima

Školske ophodnje su educirale vozače

I sami su vozači pozitivno reagirali na ove školske ophodnje koje su kod djece izazvale tako veliku pozornost

U sklopu prometno-preventivne akcije „Počela je školska godina“ na čapljinskim ulicama, barem na nekoliko sati, glavnu riječ imali su mali školarci koji su tako činili i školske ophodnje. Uz pomoć i savjete pripadnika Policijske postaje za sigurnost prometa Čapljina učenici OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina jučer su na gradskim ulicama bili u ulozi prometnih policajaca.
 
No, mladi Čapljinci nisu kažnjavali vozače koje su zaustavljali već su im onako uz jako lijep pozdrav i obraćanje dijelili promotivne letke na kojima se vozači mole da pripaze na djecu koja svaki dan prelaze ulice na putu do škole i natrag. I sami su vozači pozitivno reagirali na ove školske ophodnje koje su kod djece izazvale veliku pozornost jer su na neko vrijeme mogli raditi sve ono što inače rade i pravi policajci.
„Danas je akcija na gradskim ulicama, a iste ovakve aktivnosti nedavno smo provodili i u Višićima gdje je poseban problem jer kroz to naselje prolazi inače jako frekventna i opasna magistrala M-17.
 
Nakon projekta nastavljaju se predavanja po školama, a sve kako bi djeca bila što bolje educirana o pravima koja im pripadaju kao sudionicima u prometu te na što sve moraju obratiti pozornosti - istaknuli su pripadnici PP-a za sigurnost prometa Čapljina dok su sa svojim malim kolegama školarcima regulirali promet.

Uz komunikaciju s vozačima posebna se pozornost posvećivala i prelasku pješačkih prijelaza, a u čemu su školske ophodnje također bile učinkovite. Uz PP za sigurnost prometa Čapljina, tj. PU Čapljina u ovom projektu sudjeluju i JP Ceste FBiH i Asocijacija auto-moto klubova u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi