RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Stradanje crkve u Banjoj Luci

Napisano 02.05.2012. 10:26

Prikaz - Na španjolskoj državnoj televiziji emisija o katoličkoj crkvi u Banjoj Luci

Stradanje crkve u Banjoj Luci

U polusatnoj emisiji govorilo se i o perspektivi crkve i njezinim projektima 


Španjolska državna televizija TVE počela je početkom ove godine u svome dokumentarnom serijalu „Pueblo de Dios“ (Božji narod) prikazivati polusatne nastavke posvećene životu Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini. Nakon što je gledateljstvo već imalo prilike vidjeti nastavke o Mostaru i Sarajevu, prošlog je tjedna u dva navrata emitiran nastavak o životu crkve u Banjoj Luci.

Prvi dio emisije posvećen je stradanju Katoličke crkve u Banjoj Luci u proteklom ratu, i prožet je svjedočanstvom nekih osoba o tim vremenima - među kojima je i banjolučki biskup Franjo Komarica - te prikazom uništenja i obnove svetišta sv. Male Terezije u Presnačama gdje su 12. svibnja 1995. ubijeni i spaljeni svećenik Filip Lukenda i časna sestra Cecilija Grgić.

U drugom dijelu govori se o sadašnjosti i perspektivama Crkve u Banjoj Luci, na poseban način kroz neke njezine socijalno-odgojne projekte, kao npr. Katolički školski centar - škola za Europu, Ženski internat sestara milosrdnica i Caritasov dom za starije osobe „Bl. Ivan Pavao II.“.

U svim tim projektima vidljiv je veliki doprinos Katoličke crkve u Banjoj Luci pomirenju među narodima i liječenju ratnih rana.

Emisiju možete vidjeti na web-portalu: http://www.rtve.es/alacarta/videos/pueblo-de-dios/

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi