RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svečano otvorena tvornica "Rama tex" u Rami

Napisano 15.04.2012. 02:46
Tvornica \

U vremenu gospodarske krize, svaka investicija i otvaranje radnih mjesta znači izvor egzistencije za sve one koje su na bilo koji način vezani za posao u koji je uložen kapital. Već desecima godina, mnogi su zbog posla napustili Ramu, tako da je postalo „normalno" da se odlazi u druge zemlje i pronalazi posao kojega kod nas, zbog brojnih razloga jednostavno nema. Uz spomenutu krizu i uvjete koji kod nas vladaju, otvaranje proizvodnog pogona bilo koje vrste, dobiva na značaju.

Još od osamdesetih godina prošlog stoljeća Rama nije zabilježila otvaranje nekog ozbiljnijeg pogona ili tvornice. Ono što je nekad bio stup proizvodnje u našoj općini, nije funkcioniralo prema načelima tržišnog gospodarstva, uz to rat i poslijeratna privatizacija, pljačka i devastacija svih proizvodnih pogona doveli su do toga da danas praktično i nemamo proizvodnju bilo kojeg tipa. Današnjim datumom, prekida se dugogodišnji niz bez otvaranja pogona i proizvodnje. Blagoslovom i svečanim presijecanjem vrpce, danas je na Gračacu otvorena tvornica trikotaže „Rama tex" koja će, prema planiranome u početnoj fazi rada zaposliti stotinjak osoba.

Prije službenog otvaranja, nazočni su imali priliku razgledati pogon i opremu koja je instalirana. Nakon razgledanja pogona, uslijedio je protokol otvaranja i govori. Nazočnima su se obratili: Načelnik općine dr. Jozo Ivančević, Damir Ljubić, ministar u Vijeću ministara BiH, Amer Zagorčić, ministar gospodarstva HNŽ-a, Bernd Epler, predstavnik firme CGL sport fashion iz Njemačke i vlasnik tvornice, Dragomir Čuljat. Uz buduće radnike i posjetitelje, svečanom otvaranju nazočili su i brojni gosti iz vjerskog, gospodarskog i političkog života općine, županije i razine BiH. Početak proizvodnje novootvorene tvornice planiran je u ponedjeljak 16. travnja.

Rama-Prozor.Info

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi