RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik - Društvo za razvijanje partnerstva i suradnju Leipzig-Travnik

Napisano 04.05.2012. 10:09

Travnik - Društvo za razvijanje partnerstva i suradnju Leipzig-Travnik

Dva koncerta ozbiljne glazbe imat će humanitarni karakter

Cilj je prikupljanje sredstva za nabavu novih orgulja za Franjevački samostan u Gučoj Gori i za restauraciju knjižnog blaga, umjetnina...

Društvo za razvijanje partnerstva i suradnju Leipzig - Travnik, sve bolje i uspješnije djeluju, a potvrda toga su i dva koncerta ozbiljne glazbe koja će se održati u ova dva grada i imaju humanitarni karakter. Cilj ovih koncerata na kojima će nastupiti poznati glazbenici iz Leipziga i iz BiH je prikupljanje sredstva za nabavku novih orgulja za samostan u Gučoj Gori u općini Travnik i za restauraciju samostanskog knjižnog blaga, etnografske zbirke, umjetnina.

Prvi koncert održat će se u nedjelju, 6. svibnja u Leipzigu, a u samostanskoj crkvi u Gučoj Gori 19. svibnja. Na koncertu u Gučoj Gori bit će i njemačka veleposlanica u BiH Ulrike Knotz i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, koji su se prihvatili i pokroviteljstva koncerta.

Franjevački samostan u Gučoj Gori svjetionik je ostanka i opstanka Hrvata na ovom području. Bio i ostao je povijesno, kulturno i duhovno središte hrvatskoga puka ovoga kraja. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao i prošlog, ovaj samostan je pretrpio velika oštećenja. Da bi sve to obnovili, nabavili nove orgulje doprinijet će najavljeni koncerti.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi