RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U lovištu LU Sava Orašje postavljeno je ukupno 68 čeka i 65 hranilišta

Napisano 18.10.2012. 11:32

Posavina - Započela sezona lova na svim lovištima

U lovištu LU Sava Orašje postavljeno je ukupno 68 čeka i 65 hranilišta

■ Počeo je lov na fazane i trajat će punih deset tjedana, a uz fazana lovi se prepelica do Nove godine
■ U Kopanicama je u subotu obavljeno ocjenjivanje pasa, lovačkih ptičara

Proteklog vikenda je započela lovna sezona na svim lovištima Posavske županije. Prije početka lova predstavnici policije Posavske županije pregledali su dozvole za nošenje pušaka, a zatim je lovnik svake sekcije pregledao rodovnike pasa koji su s lovcima krenuli u lov.

- Počeo je lov na fazane i trajat će punih deset tjedana, a uz fazana lovi se prepelica do Nove godine, divlja guska do kraja siječnja i divlja patka do veljače iduće godine. Do kraja ove godine lovit će se i zec po jedan dan tijekom svakog mjeseca. Stanje u lovištima na području županije je dobro. U lovištu Lovačke udruge Sava Orašje, zoni koju koristi deset sekcija, postavljeno je 68 čeka i 65 hranilišta za visoku divljač. Sve čeke i hranilišta su numerirani pločicama s oznakom lovne udruge. Niskih je hranilišta manje, jer u pojedinim sekcijama lovnici i predsjednici nisu znali mjesto gdje se nalaze hranilišta, kazao je lovočuvar lovačke udruge Sava Orašje Adam Babić.

U Kopanicama je u subotu obavljeno ocjenjivanje pasa, lovačkih ptičara. Sudci su bili iz FBiH, RS-a i RH, a ocjenjivanju su pristupili vlasnici 22 psa sa svojim ljubimcima. Tri psa nisu prošla proces ocjenjivanja u ispitu prirođenih osobina. U ovoj godini s područja općine Orašje psi su vođeni na izložbe pasa u Gradišku, državni CAC u Vukovar, a proteklog vikenda bili su na svjetskom prvenstvu u Osijeku, gdje je Zoran Pimić iz Domaljevca sa svojim psom osvojio mjesto prvaka u razvoju mladih, dok je pas njemački kratkodlaki ptičar, uvežen iz Češke, vlasnika Berislava Šošića iz Oštre Luke osvojio drugo mjesto na europskom i svjetskom prvenstvu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi