RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Vitezu predstavljena knjiga 'Preživio sam Vukovar i Ovčaru'

Napisano 19.10.2012. 09:32

U Vitezu predstavljena knjiga 'Preživio sam Vukovar i Ovčaru'

Zanimljiva knjiga Zagrepčanina s korijenima s Plehana u BiH, poznatog sportaša, dragovoljca Domovinskoga rata, srpskog zatočenika, Vilima Karlovića, 'Preživio sam Vukovar i Ovčaru', u srijedu navečer predstavljena je u dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu. Zbog opravdanih razloga autor Karlović nije prisustvovao predstavljanju, a o autoru, njegovom ratnom putu, o knjizi i njezinim porukama, govorio je njegov prijatelj, i suborac, suradnik na pripremi knjige, Srećko Karić.

A knjiga govori o „vrijednostima žrtve koja se omalovažava „kroz iskrivljavanje istine o Domovinskom ratu“, o argumentima koji opovrgavaju teoriju o izdaji Vukovara i o tzv „dogovorenom ratu“.

Knjiga također govori, kazivao je predstavljač Srećko Karić, o zločinima počinjenim nakon pada grada a kroz svjedočenje iz prve ruke, o stratištima u vukovarskoj kasarni tzv. JNA, Ovčari, Veleprometu...!

Obraćanje Srećka Karića okupljenim bilo je prožeto duhovnom dimenzijom s posebnim naglaskom na dokaze kako Božja prisutnost može učiniti nemoguće i potvrditi biblijsku istinu „Bog je svemoguć“, te o potrebi, snazi i vrijednosti praštanja.
„Jer, naša pobjeda je potpuna samo ako svojom žrtvom i patnjom upravljamo tako da po uzoru na Isusa Krista oprostimo svim našim mučiteljima“, poručio je predstavljač, Srećko Karić, a to su i osnovne naznake i najvažnije poruke zanimljive knjige 'Preživio sam Vukovar i Ovčaru'. A sve to izazvalo je i snažne emocije i odobravanja prisutnih, uglavnom sudionika domovinskoga rata, stradalnika i obitelji stradalih branitelja s područja Lašvanske doline.

Urednik knjige je ugledni kolumnist Večernjeg lista, Zvonimir Despot, a prigodnim riječima predstavljaču i prisutnim u dvorani Franšiznog centra, pozdravila je predsjednica srednjobosanske županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskoga rata, Ljubica Garić.

| VLM | vitez.info |


Nema komentara

Anketa

Ustavi