RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Učenici izložili proizvode koje su sami pripremili

Napisano 21.10.2012. 12:37

Pokazali humanost

Učenici izložili proizvode koje su sami pripremili

■ Čapljinci su tako još jednom pokazali humanost
■ Cijeli je trg bio ispunjen štandovima na kojima su plodove zemlje te razne proizvode od brašna i prigodna peciva izložila djeca iz osnovnih škola
■ U obilježavanje ove manifestacije Dana kruha pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje“ u Čapljini uključili su se i vinari, pčelari i ribari a mlade aktivistice Crvenog križa Čapljina dio su proizvoda tijekom dana odnijele u domove starijih i nemoćnih građana Čapljine

Kao u košnici je u petak tijekom većeg dijela dana bilo na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava u Čapljini gdje je upriličena tradicionalna manifestacija obilježavanja Dana kruha pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje“. Cijeli je trg bio ispunjen štandovima na kojima su plodove zemlje te razne proizvode od brašna i prigodna peciva izložila djeca iz osnovnih škola Vladimira Pavlovića Čapljina i „Lipanjske zore“ Višići te još i Srednje škole Čapljina, Dječjeg vrtića Čapljina, Dječjeg vrtića „Betlehem“ Gabela polje, humanitarne udruge „Cvijet“ Čapljina, Udruge prijatelja prirode „Močvara“ Čapljina, Caritasove radionice „Betlehem“ Čapljina, a svojim pekarskim proizvodima i tjesteninom te slasticama u sve su se uključile i tvrtke „Mlini“ Struge i „Zvečevo Lasta“ Čapljina.
Veliki broj Čapljinaca je na trgu imao prigodu vidjeti zaista razne vrste peciva i svih plodova zemlje.

Organizator ove manifestacije je Služba društvenih djelatnosti općine Čapljina, a u ulozi domaćina bila je Udruga prijatelja prirode „Močvara“ Čapljina čija se predsjednica Zdenka Jelčić i obratila skupu na gradskom trgu.
„Zemljo, roditeljice i hraniteljice naša, oprosti za sve udarce koje ti, često svjesno ili nesvjesno, nanosimo. Oprosti za sve nekontrolirane zahvate u ljepoti tvojoj, oprosti za neobrađena polja, oprosti čovjeku tom jedinom razumnom biću, oprosti jer često misli samo na sebe i samo na danas. A sutra..., tko zna...“ - dio je prigodne poruke koja je upućena ovoga dana s gradskog trga u Čapljini.

U obilježavanje ove manifestacije u Čapljini uključili su se i vinari, pčelari i ribari, a mlade aktivistice Crvenog križa Čapljina dio su proizvoda tijekom dana odnijele u domove starijih i nemoćnih građana Čapljine. Inače, ova manifestacija ima i humanitarni karakter jer će dobrovoljni prilozi biti namijenjeni za nabavu neophodnih školskih pomagala, dok će dio ići u humanitarne svrhe.


Nema komentara

Anketa

Ustavi