RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ukupni prihodi pali za 740.000 maraka

Napisano 03.05.2012. 11:12

OV Travnik o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna

Ukupni prihodi pali za 740.000 maraka

Usvojen prijedlog odluke o financiranju nevladinih organizacija

Općinsko vijeće Travnik usvojilo je izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Prema izvješću koji su dobili vijećnici, općina Travnik u prošloj godini imala je prihode u visini od 10,4 milijuna KM, dok su ukupni rashodi iznosili 10,5 milijuna maraka.
Višak rashoda nad prihodima u protekloj proračunskoj godini iznosio je 47.945 KM.

Govoreći o izvješću Dario Pranjić, pomoćnik načelnika za ekonomsko-financijske poslove, kazao je kako su ukupni prihodi u prošloj godini pali za 740.000 KM, a „minus od 47.945 KM rezultat je poslovanja u tom vremenskom periodu“.

Uz ovo izvješće nadležna služba dodala je dio koji se odnosi na sredstva iz 2010. godine koja nisu utrošena za određene projekte pa je tako pokriven deficit. Sve ovo stvorilo je i određene nejasnoće kod vijećnika koji su tražili konkretne odgovore i pojašnjenja.

U nastavku rada usvojen je prijedlog odluke o financiranju nevladinih organizacija za 2013. godinu u iznosu od 50.000 KM. Odluka je usvojena i pored nekoliko zahtjeva vijećnika Hrvatske koalicije za Travnik da se odgodi izjašnjavanje „zbog situacije u proračunu“. 

Izvješća o radu

Prije rasprave o izvršenju proračuna vijećnik Admir Arnautović (SDP) zatražio je izvješća o sredstvima koja su podijeljena za rad u svim komisijama na razini općine. Ovom zahtjevu usprotivio se vijećnik Ivo Marković tvrdeći „kako se ne mogu davati osobni podaci“.
Predsjedavajući Vijeća Niko Grganović i tajnik Aida Daul kazali su kako će ovaj slučaj biti razmotren.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi