RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Umjesto da završi na optuženičkoj klupi, Abdulah Jeleč širi laži o stradanju Hrvata u Bugojnu

Napisano 26.04.2012. 11:51

Laži, laži me... ti to radiš najgore…

Umjesto da završi na optuženičkoj klupi, Abdulah Jeleč širi laži o stradanju Hrvata u Bugojnu

U emisiji "60 minuta" FTV-a Abdulah Jeleč, osoba koja treba odgovarati za zločine nad Hrvatima Bugojna, izgovorio je brojne laži kojima je cilj iskriviti povijest i poniziti hrvatske stradalnike i hrvatski narod, koji su bili žrtva brutalne agresije Armije BiH. Prva u nizu laži koje je u navedenoj emisiji izgovorio Jeleč, jest pokušaj da se HVO optuži za planiranje napada na Armiju BiH u Bugojnu, odnosno pokušaj predstavljanja HVO-a zločinačkom organizacijom, stoji u reakciji Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bugojna u kojoj se dalje navodi:

„Da se radi o čistoj laži, potvrđuje Selmo Cikotić koji je za travnički Ljiljan izjavio : 'kako se dugo pripremao da vrbasku dolinu očisti od Ustaša'! Jeleč vrlo dobro zna da je rat između Hrvata i Bošnjaka počeo ubojstvom dva pripadnika HVO u Vrbanji.

Gospodine Jeleč, kada se već predstavljate kao dobar poznavatelj rata u Bugojnu, onda Vam je sigurno dobro poznato da je upravo bugojanski HVO zaustavio prodor srpske vojske te oslobodio Zijamet i spriječio pad muslimanskog starog grada Prusca. Dobro znate da je bugojanski HVO 1992. godine bio jedina kvalitetno organizirana oružana sila, a da je kao što Vi kažete planirao napad na ABiH, učinio bi to tada, i to u roku od 24 sata, jer mu nije trebalo više da ovlada Bugojnom. Međutim, zbog naivnosti bugojanskog rukovodstva HVO, Vi ste imali vremena da se pripremite za agresiju na Hrvate Bugojna. Uništili ste, popalili i opljačkali sve što je bilo hrvatsko u ovome gradu, palili ste naše svetinje crkve i župne kuće!

Za logoraše ste rekli kako ih je trebalo vidjeti za vrijeme razmjene jer su po Vašim riječima izgledali dobro. Ova nas Vaša laž navodi na zaključak da ste Vi znali i vidjeli kako je našim logorašima bilo. Kad već tvrdite da ste vidjeli i da to sve znate, želimo Vas pitati i sljedeće: kako je izgledalo šest osoba ubijenih u logorima i na prisilnim radovima, kako su izgledali spaljeni logoraši Nikica Miloš, Perica Kovačević i Jadranko Gvozden, kako su izgledale dvije osobe kojim je nađeno samo truplo te nedavno pronađeni u septičkoj jami Ljupko Bartulović, opišite nam molim Vas kako su izgledali ranjeni kao živi štit , pretučeni i izgladnjeli logoraši, pogotovo oni koji su podlegli od zvjerskog batinanja?

Vi to sve znate, a mi se ne usuđujemo ni zamisliti kako su izgledali i što je ostalo od posmrtnih ostataka naših časnika i uglednih Hrvata Bugojna koje je Vaša 'slavna' ABiH odvela u logor 'BH banku', pa na Rostovo... Zaista su čudni ti Vaši kriteriji dobrog izgleda, nakon svih tih zločinačkih tortura…

Nadamo se da ćete uskoro imat priliku to kazati pred Sudom BiH. Čovjek koji ima barem malo karaktera i koji nije upleten u sve ove zločine ne govori na način da laže, ponižava i omalovažava žrtve i stradanje jednog naroda,kao što ste Vi to učinili!

Mi iz Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojna, nikada nismo uvrijedili ni ponizili niti jednu žrtvu i stradalnika proteklog rata, ma iz kojeg naroda ona bila, niti bismo to ikad učinili, jer nas naša vjera i naši roditelji uče da budemo ljudi. Nažalost, Vi i Vama slični gospodine Jeleč ne znaju što to znači, jer da znaju ne bi se tako ponašali, niti bi pozvali Velagić Muhku koji je jedan od osumnjičenih za ubojstvo Marija Zrne. Kad je već govorio u emisiji, trebao je ispričati kako su ubili Marija Zrnu, lopatama, krampama i kamenjem! Usprkos svemu, mi Vam poručujemo kako vjerujemo u Boga ali i ovozemaljski sud i pravdu koja će svima koji su to zaslužili jednog dana pokucati na vrata. Vas gospodine Jeleč nikako ne bi trebala zaobići!“, kaže u reagiranju Udruga proisteklih iz Domovinskog rata na izjavu Abdulaha Jeleča, ratnog zapovjednika A BiH u Bugojnu...

| Art-info | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi