RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uskrsna humanitarna akcija Udruge Milosrdno srce

Napisano 10.04.2012. 10:44

Uskrsna humanitarna akcija Udruge Milosrdno srce

Katolička obiteljska udruga „Milosrdno srce" osnovana je 17. studenog 2011., sa sjedištem u župi Dolac, u općini Travnik. Predsjednik Skupštine udruge je poznati travnički poduzetnik i istaknuti humanitarac, Anto Bilić, predsjednica Udruge, Lucija Krammer, a duhovnik, fra Drago Pranješ Čarli.

Iako djeluju vrlo kratko vrijeme i za sada samo u Lašvanskoj dolini, organizirali su nekoliko akcija koje su privukle pozornost građana – prigodna predavanja; akciju darivanja krvi u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj"; akciju kojoj su dali naziv „Milosrdno srce –Ranjenom srcu", a riječ je o darovanju 2 KM udruzi za siromašne obitelji pozivom na broj 092 890 807. I ove su akcije uspjele, čak i iznad očekivanja, jer su građani vrlo brzo prepoznali vrijednost i dobrotu koju u sebi nose, njihovu želju i spremnost raditi i pomoći obiteljima i pojedincima kojima je pomoć potrebna.

Tako je bilo i s akcijom koju su proveli uoči Uskrsa. Naime, u nekoliko tržnih centara u Vitezu, Travniku (Novoj Biloj i Putićevu) i Novom Travniku, desetak mladih volontera udruge ukazivalo je građanima kupcima na akciju i njezin cilj i od njih primalo i udruzi darovane prehrambene artikle i druge kućanske potrepštine, za one kojim je siromaštvo i potreba za pomoći drugih svakodnevnica.

I kako nam je u Vitezu kazao vrijedni aktivist Udruge, Josip Šuman, na Veliku subotu, u dvadesetak obitelji u Vitezu, Novom Travniku i Travniku, s vrijednim poklon-paketima, bar za kratko, aktivisti Katoličke obiteljske udruge „Milosrdno srce" unijeli su nadu i dobrotu u njihove domove.

Već iza Uskrsa, kazao je Šuman, slijede nove aktivnosti članova Udruge koja je iz dana u dan i sve brojnija.

| Vitez-info | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi