RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uvredljivi i islamski grafiti na župnom uredu u Mostaru

Napisano 28.10.2012. 10:20

Uvredljivi i islamski grafiti na župnom uredu u Mostaru

Prostorije župnog ureda u neposrednoj blizini crkve sv. Ivana u središtu Mostara ispisane su u noći na subotu uvredljivim i muslimanskim vjerskim simbolima, izvijestili su iz policije koja je obavila očevid.
Na zidu župnoga ureda crnim sprejom ispisane su poruke 'Jedan je Allah', VFC, te su nacrtani polumjesec i zvijezda kao i veliko slovo U.

Polumjesec i zvijezda su muslimanski vjerski simboli, dok je skraćenica VFC vezana uz nogometnu navijačku skupinu koja podupire Velež iz istočnog, većinski bošnjačkog dijela grada.

Pripadnici policije obavili su očevid te tragaju za počiniteljima. Župni ured sv. Ivana u Mostaru nalazi se u središtu grada i u neposrednoj blizini mjesta razdvajanja većinski hrvatskog i bošnjačkog dijela grada.

Međunacionalne tenzije su posljednjih dana povećane s otvaranjem pregovora o snažnijoj integraciji Mostara čemu se protivi vodeća bošnjačka politička stranka SDA.

| Hina |

Podsjetimo, prije samo par dana su i na Bulevaru osvanuli grafiti iste prirode, samo su predstavljali drukčiju ideologiju. Današnji slučaj bi se mogao okarakterizirati kao nastavak prepucavanja divljaka koji ovakvim djelima ništa dobro ne mogu donijet svome gradu, a ni svome narodu.

Nevladina organizacija Libertas oglasila se povodom grafita koji su jutros osvanuli na zidovima Župnog ureda svetog Ivana u Mostaru.

„Pod okriljem noći na zidovima Župnog ureda i Crkve svetog Ivana osvanuli su islamski simboli polumjesec i zvijezda, te druga obilježja uz grafit 'Jedan je Allah' što je unijelo strah i nemir kod hrvatskog stanovništva u Mostaru“, ističu iz ove nevladine organizacije.

Napominju kako je Policijska uprava Mostar obaviještena ali počinitelj ili više njih još nisu pronađeni. 

Ovim putem iz NVO Libertas pozivaju sve nadležne institucije i policiju da otkriju počinitelje kako se ne bi ponovili ovakvi ili slični napadi na imovinu te zaštite lokalno hrvatsko stanovništvo i crkvene objekte od sličnih napada.

| pogled.ba |


Nema komentara

Anketa

Ustavi