RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vareš - Radovi na rekonstrukciji objekata

Napisano 04.05.2012. 10:05

Vareš - Radovi na rekonstrukciji objekata

Ovih dana obnavljaju se kameni zidovi oko pravoslavne crkve

Osobitost je ovih radova koji su u tijeku i u tome da ih koordinira Josip Semunović, župljanin vareške katoličke župe

Ovih su dana u dvorištu pravoslavne crkve Pokrova Bogorodičina u Varešu započeli radovi na obnovi zubom vremena oštećenih te dotrajalih kamenih zidova i betonskih površina. Cilj ovih radova koje s nekoliko tisuća maraka financira Vlada Zeničko-dobojske županije je obnova kamenom građenih zidova koji čine ogradu crkvenog dvorišta, potom zida koji tvori terasu pred crkvom, kao i betonskog stubišta, pred ulazom u crkvu.

Zbog oštećenja nastalih zubom vremena, ove su površine već dulji niz godina vapile za obnovom. Iako su obujmom te planom utroška sredstava ovi radovi skromni, njihovim završetkom će dvorište pravoslavne crkve Pokrova Bogorodičina u Varešu zablistati novim sjajem. Bit će to na radost vareške pravoslavne zajednice, ali i na zadovoljstvo svih u gradu na Stavnji, ističu brojni Varešani.

Osobitost je ovih radova i u tome da ih koordinira Josip Semunović, župljanin vareške katoličke župe koji se ujedno brine i oko redovitog održavanja crkve i prostora oko nje. Inače, svetu liturgiju služi Predrag Masal, svećenik.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi