RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Virtualni parlament

Napisano 25.10.2012. 15:23

Centri civilnih inicijativa i Skupština Županije Posavske

Virtualni parlament
 

Domaljevac - Centri civilnih inicijativa će od idućeg mjeseca pokrenuti novi web portal „Virtualni parlament“. Pokretanje web portala će, na jedan inovativan način unaprijediti komunikaciju parlamentaraca i građana na razini Županije, entiteta i države uz dodatnu mogućnost zastupnicima da što uspješnije ostvaruju svoju parlamentarnu ulogu. Prezentacija web portala je održana u dvorani za sjednice Skupštine danas od 11.00 sati.
 
Projekt je nastavak zalaganja osoblja CCI-ija za poboljšanje komunikacije između građana i izabranih predstavnika vlasti, s ciljem efikasnijeg i transparentnijeg rada vlasti, te stvaranja dodatnih mogućnosti za uključivanje građana u proces donošenja važnih odluka. Komunikacija vlasti i građana je dvosmjeran proces u kojem građani mogu čuti ključne poruke političara, a političari čuti i razumjeti najvažnije poruke građana. Putem ovog portala, javnost će imati bolji uvid u rad svakog zastupnika Skupštine Županije Posavske, što znači da će takva komunikacija predstavnika vlasti i građana svakako doprinijeti jačanju dosadašnje suradnje, te poboljšanju međusobnog povjerenja, koje je važno za obostrano razumijevanje u vremenu kada je naše društvo suočeno sa sve više problema, koji se ne rješavaju planiranim tempom, što uzrokuje zaostatak BiH na EU putu u odnosu na druge države regije“, stoji u dopisu koji je zaprimljen u Skupštini Županije Posavske.  

- Kroz bolju međusobnu suradnju možemo dati veći doprinos na stvaranju uvjeta za poboljšanje životnog standarda građana, jer predstavnici parlamenta mogu od građana i nevladinih organizacija dobiti konstruktivne prijedloge za određene aspekte javnih politika, važne analize i informacije o određenim aktualnim problemima, učešće u zajedničkim kampanjama za rješavanje važnih životnih problema i sl., dok građani mogu izraziti svoje stavove za koje očekuju konkretne akcije i poteze zastupnika i parlamenta - stoji u dopisu iz Centra civilnih inicijativa.


Nema komentara

Anketa

Ustavi