RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vojska pomogla u normalizaciji života na području općine Orašje

Napisano 09.02.2012. 09:06

Solidarnost – Unatoč problemima pozitivne vijesti

Vojska pomogla u normalizaciji života na području općine Orašje

■ Zapovjednik 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH Mato Zrimić istaknuo je kako vojska vrši čišćenje terena oko zdravstvenih ustanova, škola, vrtića, mjesnih ambulanti
■ Jučer je probijena magistralna cesta Tomislavgrad - Posušje
■ Pripadnici helikopterskog servisa RS-a evakuirali dječaka iz Nevesinja koji je zadobio opekline, te je imao visoku temperaturu

Pripadnici Oružanih snaga BiH, smješteni u vojarni u Bukovoj Gredi kod Orašja, izašli su na teren kako bi pomogli u normalizaciji života i rada na području Općine Orašje.

Zapovjednik 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH Mato Zrimić istaknuo je kako vojska, u koordinaciji i aktivnostima s Civilnom zaštitom Županije Posavske, vrši čišćenje terena oko zdravstvenih ustanova, škola, vrtića, mjesnih ambulanti u svim mjesnim zajednicama, te pomaže starim i bolesnim osobama.

Vojska je jučer intervenirala u Vidovicama, danas su angažirani na čišćenju i odvozu snijega u gradu Orašju, intervenirali su i u OŠ Orašje, te u Kostrču i Tolisi, dok će nastavak teći po planu Civilne zaštite.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske jučer su evakuirali dječaka iz jednog sela u okolini Nevesinja kojem je bila potrebna medicinska pomoć jer je zadobio opekline. Sedmogodišnji Danijel Ratković nakon ukazane liječničke pomoći dobro se osjeća. Dječak je imao temperaturu 38 stupnjeva i bili su mu potrebni lijekovi, a tri dana je bolestan ležao u kući u selu Bratač. Zbog visokog snijega putna komunikacija nije očišćena i dječak se nije mogao vozilom prevesti u bolnicu u Nevesinje. Apel da se dječaku omogući evakuacija uputio je prethodno načelnik nevesinjske općine Branislav Miković.

Dobre vijesti stižu i iz HBŽ-a. Kako prenosi tgportal magistralna cesta Tomislavgrad-Posušje konačno je otvorena jučer zahvaljujući teškim strojevima iz Mostara, Posušja i Tomislavgrada koji su čistili od ranih jutarnjih sati.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi