RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vrtić u Grudama poskupljuje, cijena će porasti za 20 KM

Napisano 24.01.2013. 12:53

Vrtić će na sjednici biti tema rasprave među vijećnicima

Vrtić u Grudama poskupio, cijena porasla za 20 KM

Upravno vijeće Dječjeg vrtića uputilo je ovaj zahtjev da bi se normalizirao rad vrtića, no oporba nije zadovoljna takvom odlukom, stoga će rasprava na sjednici u petak biti iznimno zanimljiva

U petak je najavljena sjednica Općinskog vijeća Grude, a prije njenog početka počele su rasprave vezane uz mjesečnu cijenu boravka djece u vrtiću, koja bi trebala poskupjeti za 20 maraka, ako vijećnici tako odluče na sjednici.

SDP Grude uputio je priopćenje u kojemu kritizira odluku koja će se naći na sjednici OV-a Grude, a to je poskupljenje dječjeg vrtića na 180 maraka, s dosadašnjih 160, a za svako drugo dijete sa 120 na 140 KM. Oporba upozorava, da će ovaj potez biti novi financijski udar na džepove roditelja, ako ga vladajući izglasaju.

- Razumijemo članove upravnog vijeća Dječjeg vrtića koji ujedno i upućuju ovaj zahtjev o potrebi da se normalizira rad Vrtića, ali povećanje cijene je rješenje koje je najlakše donijeti, i naravno sve preko leđa običnog čovjeka. Socijalna osjetljivost je onaj minimum koji bi trebao biti pokazan kada su u pitanju obitelji koje imaju malu djecu. Zato je naprosto nedopustivo da se olako donose odluke o povećanju cijena. Potrebno je pronaći rješenje koje neće ugroziti rad vrtića, stoji između ostalog u priopćenju ogranka SDP-a.

Načelnik općine Ljubo Grizelj, koji je i predsjednik HDZ-a Grude objasnio nam je pozadinu odluke.
- Cijena vrtića u Grudama i dalje je od 10 do 20 % niža nego u privatnim vrtićima, a vidimo da su uvjeti u grudskom vrtiću odlični i da su roditelji djece zadovoljni. Mi ćemo i dalje sufinancirati rad vrtića, a ovo poskupljenje cijene za 20 maraka pokrit će ekonomsku cijenu boravka u vrtiću. Također, socijalne kategorije ovim poskupljenjem nisu ugrožene, jer će im općina Grude i dalje pomagati kao što je to činila i dosad, kazao je načelnik.

Na dnevnom redu će se naći još 12 točaka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi