RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kanađani kupuju Rudnik željezne rude u Varešu?

Napisano 24.07.2012. 12:42

Investicija od 1.560 milijuna KM

Kanađani kupuju Rudnik željezne rude u Varešu?

Predstavnik KJ Gold Canada istakao da je kompanija spremna izmiriti dugovanja Rudnika koja iznose 3,8 milijuna KM, a potom u ovaj rudnik investirati od 90 do 150 milijuna američkih dolara

Predstavnik kompanije KJ Gold Canada Ltd, Peter M. Kunh posjetio je jučer sjedište Vlade Zeničko-dobojske županije gdje je premijeru Fikretu Plevljaku i resornim ministrima Raifu Seferoviću i Džemilu Ugarku iskazao zainteresiranost za kupovinu Rudnika željezne rude u Varešu.

Tijekom susreta u sjedištu ZDŽ-e, u pratnji načelnika Vareša Hamde Fatića i direktora Rudnika željezne rude Envera Hercegovca, Kunh je istakao da je njegova kompanija spremna izmiriti dugovanja Rudnika koja iznose 3,8 milijuna KM, a potom u ovaj rudnik investirati od 90 do 150 milijuna američkih dolara.

Investitor je zatražio od Vlade ZDŽ-e da, uz suglasnost Općine Vareš, dodijeli koncesiju, okolišnu dozvolu, kao i da omogući dobivanje dozvole za eksploataciju rude, što je u nadležnosti resornog federalnog ministarstva, te omogući korištenje plinovoda koji prolazi 20-ak kilometara istočno od Vareša.

„Vlada ZDK-a će omogućiti ambijent za investiranje na području Županije svakom ozbiljnom interesentu. U slučaju Rudnika željezne rude Vareš mi ćemo s potencijalnim investitorom potpisati protokol o suradnji, kojim ćemo obuhvatiti i interese radnika Rudnika, Općine Vareš i kanadskog investitora“, izjavio je premijer Plevljak.

Istraživanja željezne rude u Varešu za ovu kanadsku kompaniju radila je laboratorija iz Njemačke.

Eventualnom kupovinom vareškog rudnika, KJ Gold Canada spremna je na istraživanjima angažirati domaće inženjere.

| Oslobođenje | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi