RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Općina Ljubuški intenzivno radi na osnivanju poslovne zone Zvirići

Napisano 19.11.2012. 17:11

Općina Ljubuški intenzivno radi na osnivanju poslovne zone Zvirići

Ljubuški je grad koji se geografski i prometno nalazi na pogodnoj poziciji, pogotovo zbog toga što trasa autoputa koridora Vc prolazi kroz Općinu, kao i blizina graničnog prijelaza „Bijača“ s Hrvatskom. Pored  područja Zvirići koje se nalazi u blizini autoceste s obje strane granice, također je važno  istaknuti da je GP „Bijača“ od velike važnosti, s obzirom da će biti jedan od Schengenskih prijelaza ulaskom Hrvatske u EU. U skladu sa spomenutim pogodnostima pojavio se interes formiranja poslovne zone, pa je odlukom Općinskog vijeća 15.veljače 2012., osnovana poslovna zona Zvirići. Predviđena zona obuhvaća 153 ha, a izmjenom prostornog plana definirana je kao privredno područje u 100 % vlasništvu Općine.

Prva faza 30 ha

Zona će se razvijati u fazama a trenutno se radi na razvoju prve  koja će obuhvatiti  30ha. Za tu namjenu izrađen je prijedlog Zoning plana koji bi uskoro trebao biti predmetom Javne rasprave.    Namjena  poslovnih objekata će biti  mješovita, no prioritetni kapaciteti  su : proizvodno-skladišni segmenti, poslovno-skladišni segmenti, te bescarinska skladišta.  Sadržaji koji će se moći graditi na ovom području su: poslovni, upravni, uredski , trgovački, građevine za malo poduzetništvo, prodavaonice, izložbeno- prodajni saloni, informacijski punktovi i sl.

Prosječna veličina parcele bi trebala biti 10 000 m2  koja će se prodavati po  povoljnim  cijenama, što znači da bi u prvoj fazi razvoja svoje proizvodno-poslovne objekte moglo sagraditi cca 29 domaćih i stranih investitora. Naravno, važno je istaknuti da  parcelizacija znači i maksimalnu fleksibilnost, što znači i mogućnost okrupnjavanja parcela. Iz Općine ističu da se već kontaktira sa potencijalnim investitorima koji su zainteresirani, a predviđa se da bi u prvoj fazi izgradnje bilo otvoreno do 300 radnih mjesta.


Nema komentara

Anketa

Ustavi