RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sedmi dani meda Hercegovine

Napisano 03.12.2012. 11:32

Mostar - Sedmi dani meda Hercegovine

Najbolji med u ovoj godini proizveo Mladen Leko iz Grljevića

■ Od ukupno 35 pristiglih uzoraka, samo dva su po broju bodova bila brončana, 15 uzoraka je dobilo zlatnu medalju
■ Završni dio 7. dana međa Hercegovine počeo je stručnim predavanjima

„Odlučivale su zaista nijanse. Najvažnije da je svih 35 na ocjenjivanje pristiglih uzoraka zadovoljilo standarde Europske unije. Rezultati su zaista dobro, ponavljam - odlučivale su nijanse“, naglasio je prof. dr. Nikola Kezić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik Povjerenstva koje je ocjenjivalo kvalitetu meda osvrćući se na rezultate sedmog ocjenjivanja meda u organizaciji Saveza pčelara „Kadulja“.

Od ukupno 35 pristiglih uzoraka, samo dva su po broju bodova bila brončana, 15 uzoraka je na svečanosti koja je održana na Agronomskom prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Mostaru, dok je više od polovice 18 medova dobilo zlatno odličje. Med vrhunske kakvoće proizveli su: Ivica Vučić, Mirko Lučić, Toni Markić, Dubravko Vukojević (Ljubuški), Ante Bagarić (Tomislavgrad), Marin Kvasić (Ljubuški), Slaven Kordić (Čapljina), Mato Jogunica, Grgo Rajič i Ivan Krešić (svi iz Neuma), Dobro Zovko (Čitluk), Božo Jakiša i Ljubo Pažin (Čapljina), Branko Ćorić (Posušje), Pčelarstvo „Palac“ (Grude), Ivan Landeka, Draženko Puljić (Mostar).

Najbolje ocijenjeni bio je med Mladena Leke iz Grljevića kod Ljubuškog, koji je prvak za 2012. godinu. Završni dio 7. dana meda Hercegovine počeo je stručnim predavanjima. Pčelari su zatvorili još jednu stranicu na putu brendiranju hercegovačkog meda.


Nema komentara

Anketa

Ustavi