RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Skijalište na Rostovu idealno za rekreativce i početnike

Napisano 18.12.2012. 11:43

Turizam – Ski-centar i etno selo na 12 kilometara od Bugojna

Skijalište na Rostovu idealno za rekreativce i početnike

■ Kapaciteti će biti popunjeni pred Božić i Novu godinu, kada će zvanično početi sezona skijanja
■ Dolazak najavili gosti iz Hrvatske
■ Bit će organizirana i škola skijanja

Poznato srednjobosansko izletište Rostovo nalazi se 12 kilometara od Bugojna, a na njemu je prije nekoliko godina uređen istoimeni ski-centar s hotelom. Prema riječima vlasnika ski-centra Marija Babića, gostiju trenutno ima, ali će kapaciteti u cijelosti biti popunjeni pred Božić i Novu godinu, kada će zvanično početi sezona skijanja.

Posljednje pripreme

- Vršimo posljednje pripreme za stavljanje u funkciju dva ski-lifta tipa „sidro“, a na raspolaganju najmlađima trebao bi biti i jedan baby lift, što je jedna od brojnih novina u ponudi koju smo planirali ove zime. Inače, zbog travnatog terena staza je i s malim količinama snijega idealna za skijanje, posebno za početnike i rekreativce. Usto, ski-staza je od hotela udaljena samo stotinjak metara, a posjetioci mogu uživati i u noćnom skijanju - kaže Babić.

I ove godine će na Rostovu biti organizirana škola skijanja, za što su pripreme već počele, a počet će, ukoliko bude dovoljno snijega, već od prvog dana školskog raspusta. Školu će predvoditi kvalificirani instruktori skijanja, a moguće je i unajmljivanje opreme: skija, pancerica, sanjki, skutera...

Posebna atrakcija

Posebna atrakcija za goste i ove će zimske sezone biti smještaj u autentičnim kućama etno-sela Babići, koje se nalazi u neposrednoj blizini ski-centra.
- Kao i proteklih godina, svoj dolazak u ski-centar na Rostovu i etno-selo Babići najavili su gosti iz Hrvatske, konkretno Dalmacije i Zagreba. Iz naše zemlje tradicionalno očekujemo goste iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, ali, nadamo se, i iz drugih dijelova BiH - navodi Babić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi