RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zbog nepotrebnih radova bez posla ostaje više od 100 ljudi?

Napisano 24.03.2012. 12:50

Bugojno - Obnova Sultan Ahmedove ulice podijelila grad

Zbog nepotrebnih radova bez posla ostaje više od 100 ljudi?

■ Vlasnici 50 radnji u ovoj ulici potpisali su peticiju protiv obnove jer će ih njeno pretvaranje u pješačku zonu upropastiti
■ Ulica već renovirana prije tri godine

U Bugojnu je prije dva dana počela rekonstrukcija dijela Sultan Ahmedove ulice. Radi se o dionici od 270 metara, koja će biti zatvorena za promet i pretvorena u pješačku zonu. Projekt je vrijedan oko 600.000 KM, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 90 dana.

Pranje novca

No, s obzirom da se radi od jednoj od najprometnijih gradskih ulica reagirali su vlasnici objekata u tom dijelu grada koji se boje da će zbog tromjesečne blokade ulice, a kasnije i njenog pretvaranja u šetnicu, sa zabranom za automobile, ostati bez posla i da će većina njih biti prisiljena zatvoriti radnje.
 
Navode da je 50 vlasnika radnji potpisalo peticiju da se odustane od radova i pretvaranja ulice u šetalište. Peticija je upućena općinskom načelniku Hasanu Ajkuniću, Općinskom vijeću te Klubovima vijećnika u Bugojnu, ali odgovore nisu dobili.

- Za ovu situaciju najviše krivimo načelnika Ajkunića jer opravdano sumnjamo da je ovaj projekt u stvari pranje novca. Ta ista ulica je obnovljena prije tri godine i tad je popločan i trotoar, a i mi smo izdvojili određena financijska sredstva za realizaciju tog projekta - kazao nam je predstavnik vlasnika radnji.
Dodaje da se efekti početka radova već osjete te da su u radnjama, u kojima do podneva zarade 300 maraka, jučer pazarili samo pedesetak.

Gube i RVI

- Na tom prostoru radi oko 200 radnika, a zbog radova i smanjenja obima posla otkaz će dobiti najmanje 100 zaposlenika. Posjetio sam jučer jednu radnju gdje je pet trgovkinja bilo na ivici plača. Nisu zaradile ništa, boje se otkaza i za svoju egzistenciju - tvrdi predstavnik vlasnika radnji.
Dodaje da će popločavanjem Sultan Ahmedove ulice i njenim pretvaranjem u šetalište i ratni vojni invalidi izgubiti svoj parking, te je upitan i rad njihove Udruge koje se financiralo od naplaćivanja parking mjesta. 

■ Ulica Grle Ljubića

U Bugojnu od kad su najavljeni radovi, kruži priča da će ulica Sultan Ahmedova biti preimenovana u ulicu Grle Ljubića.
- To je neformalni nadimak načelnika Ajkunića jer je poznat po svom običaju da ljude zagrli i poljubi kad ih sretne na ulici. Nadam se da je ovaj projekt dobra opomena svim Bugojancima da dobro promisle za koga će glasovati na narednim općinskim izborima - kazao nam je jedan potpisnik peticije.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi