RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sanader izbačen iz HDZ-a!

Napisano 04.01.2010. 19:21

Na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednica stranke HDZ je objavila, da je bivši premijer Vlade i predsjednik stranke Ivo Sanader isključen iz stranke. Naime, na danas održanoj sjednici predsjedništva stranke sa 16 glasova za, tri protiv i dva suzdržana je odlučeno, da se Ivo Sanader izbriše iz članstva stranke.

Protiv ove odluke predsjedništva stranke je glasovao Luka Bebić, Marijo Zubović i Damir Polančec. Suzdržani su bili Bianca Matković i Petar Selem. 

Još jutros je na sjednici predsjednika svih županijskih odbora HDZ-a, jednoglasno utvrđeno, da je na jučerašnjoj presici Ivo Sanader učinio neviđeni presedan i napravio nepopravljivu štetu ugledu stranke, te da je paralelizam u vodećim strukturama stranke u zadnjih šest mjeseci neodrživ i može voditi raskolu stranke.

Na pitanje, je li Sanader bio pozvan na sjednicu predsjedništva stranke, Jadranka Kosor je odgovorila da nitko iz sadašnjeg vodstva HDZ-a nije bio pozvan jučer na konferenciju za tisak Sanadera, tako da nije bilo potrebe da Sanader prisustvuje današnjoj sjednici predsjedništva stranke. 

"Izjave od jučer vode k prijevremenim izborima, nepovratno bismo izgubili predragocjeno vrijeme za Hrvatsku, HDZ je povijesna stranka, a ovo što se dogodilo vodi i k rušenju stranke. Nikome bez obzira na ime i prezime ne možemo dozvoliti takvo ponašanje. Da se ovo dogodilo prije osam mjeseci, da je bilo tko od nas prije osam mjeseci napravio nešto slično onome jučer, bio bi istog trenutka izbačen iz stranke" - rekla je Kosor.

Još je jednom izrijekom naglasila da HDZ nema kandidata, kojeg podržava u drugom krugu, jer je cijela stranku prvom krugu stala iza službenog kandidata za predsjednika HDZ-a dr. Andrije Hebranga.

Premijerka se još uvijek uzda u parlamentranu većinu, jer kako je kazala: "Pojedinačne potpore zastupnika `ima na kile`, opasnosti nema".

Ivo Sanader je u kasnijoj izjavi za HINU rekao, da poštuje odluku svoje stranke, pogotovo ako vodi na dobrobit HDZ-a.

Hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi