RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Niko Kovač novi izbornik hrvatske reprezentacije!

Napisano 16.10.2013. 14:06
Niko Kovač novi izbornik hrvatske reprezentacije!

Igor Štimac više nije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Štimac je sinoć, iz moralnih razloga, nakon poraza od Škotske ponudio ostavku na to mjesto. Njegovu ostavku prihvatio je predsjednik HNS-a Davor Šuker, no Izvršni odbor Hrvatskog nogometna saveza bio je podijeljen oko te odluke.

Nakon dvosatne sjednice koja je trebala trajati pola sata pred novinarima u Zagrebu napokon se pojavio Šuker i objavio kako je Štimac smijenjen, a Hrvatsku će u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo voditi Niko Kovač.

"Štimac je imao maksimalnu podršku Hrvatskog nogometnog saveza, i nakon svih ovih loših rezultata i igre koje nisu zadovoljili navijačko tijelo, a koja želi gledati pobjedničku ekipu, na moj prijedlog IO je Igora Štimca razriješio dužnosti. Niko Kovač je v.d. izbornika", rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a je pojasnio kako na daljnji ostanak Kovača na klupi reprezentacije neće imati utjecaja rezultati koje će bivši kapetan momčadi ostvariti u dodatnim kvalifikacijama. Šuker je naglasio kako svog bivšeg suigrača želi vidjeti na tom mjestu na duže staze.

Niko Kovač nema previše trenerskog iskustva u karijeri, no baš kao i Štimčev prethodnik Slaven Bilić dobio je priliku voditi A reprezentaciju nakon što je vrlo dobro obavljao posao izbornika mlade reprezentacije Hrvatske.

Inače, Ivan Strinić i Dejan Lovren su zbog incidenta na utakmici sa Škotskom kažnjeni sa po 20.000 eura.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi