RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rukometaši iz Neuma osvojili još jedno zlato

Napisano 02.09.2013. 09:31
Rukometaši iz Neuma osvojili još jedno zlato

Na 8. memorijalnom rukometnom turniru"Stanko Sirvić sport plus cup 2013" koji se održao na sportskim terenima u Međugorju, nastupili su mladi rukometaši i rukometašice iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Poljske, Rumunjske i Latvije. 

Ovaj turnir je pet godina uvršten u službeni kalendar Europske rukometne federacije što je samo po sebi potvrda vrhunske organizacije za koju je zaduženi Udruga Stanko Sivrić Međugorje i HRK Međugorje. S ukupno 52 prijavljene ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji i različitim dobnim kategorijama ovaj turnir trenutno je najmasovniji rukometni turnir za mlađe uzraste na Balkanu.

Otvaranje turnira započelo je mimohodom ekipa nakon kojega je predsjednika Organizacijskog odbora turnira, natjecateljima zaželio dobrodošlicu, uspješne nastupe na turniru, ali i dobru zabavu.

Na turniru su nastupili i rukometaši HRK Neum,uzrast 2002/03 godište u sastavu:Mihael KrešićAntonio KonjevodJulijano VišticaMateo GustinNedjeljko JurkovićIvan Bogdanović, Ivan Matuško, Mirko ŽuvelekAnte Bačić, Danijel StojakIvan KonjevodVinko Vujnović, Mateo ŠkurlaJakov Obrvan i Ivan Milanović.

Nakon što su u skupini upisali četiri pobijede uz gol razliku 60:23, pritom ubjedljivo savladavši i rukometaše Zrinjskog iz Mostara, u polufinalu su pobijedili ekipu RK Omišalj /RH/rezultatom 13:6, a u finalnom susretu turnira pobijedili su lanjske pobjednike ekipu HRK Čapljina rezultatom 11:6.

Osim velikog momčadskog uspjeha za što velike zasluge pripadaju treneru ekipe profesoru Nikici Lovriću, pehar za najboljeg igrača turnira dobio je Nedjeljko Jurković koji je bio proglašen i najboljim igračem nedavno završenog turnira "Lipanjske zore 2013" u Višićima, gdje su također rukometaši HRK Neum- uzrast 2002/03 osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju pobijedivši u finalu ekipu RA Balić- Metličić rezultatom 8:5.

Također, treba reći kako je ova mlada talentirana ekipa osvojila prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u Karlovcu 2012. godine, te brončanu medalju na istom natjecanju 2013. godine koju su ostvarili u konkurenciji od preko 70 ekipa, kao i osvajanje još nekoliko turnira u RH i BiH.

Uz sportsko natjecanje upravo su dobra zabava i ugodno druženje obilježje memorijalnog turnira Stanko Sivrić pa su se organizatori i ove godine pobrinuli da sportska natjecanja upotpune zabavama za trenere, voditelje ekipa i predstavnike medija, zabavama za natjecatelje uz karaoke, izbor miss i mistera Turnira, posjet Herceg Etno selu Međugorje, obilazak svetišta Kraljice mira i mnoge druge sadržaje.

Na ovogodišnjem Turniru dodjeljena je i posebna nagrada „Golub mira“ kojom su bili nagrađeni sveukupni pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi