|
|
Stranica: 9/20.
|
[ 494 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar18
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:11 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Mislim da se preteruje sa decom komunizma. Ako ti je otac bio komunista ne znači nužno da si i ti komunista. Pa mnogi su nosili pionirske marame, mahali titu ne zato što su hteli, već što su morali. Aco ti je dobar primjer. Njegovi komunisti (bili),on monarhista.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:15 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ksenija je napisao/la: A ko je za ovo što je sada? Iskreno, i ne znam kako se zove odnosno ako je ovo republika za kakvu garantuje ustav, onda sam ja Merlin Monro. Ko je glaso na izborima za ovo sada ? Mladi,stari ? Kako je moguće,ako su svi za kralja,da je AV na vlasti ? Kod tebe je sve jednostavno... Prosto, o AV-u se izjašnjavalo, a o monarhiji nije. Uzmi npr. aktuelnog ministra kulture Vladana Vukosavljevića. Član Vučićeve stranke, ali i član Krunskog saveta NJKV: https://royalfamily.org/crown-council/v ... savljevic/Kako je to po tebi moguće, da bude za Kralja i za predsednika istovremeno? Sad će da se desi kurcšlus u tvom sistemu razmišljanja...
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:17 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ima nade kad su mladi u pitanju, oni ipak nisu obrazovani u komunističkom režimu. Za razliku od tebe koji si obrazovan u tom režimu. Lepo ti je Ksenija rekla, nisu svi komunisti koji su bili primorani u tom vremenu da žive.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:21 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ksenija je napisao/la: A ko je za ovo što je sada? Iskreno, i ne znam kako se zove odnosno ako je ovo republika za kakvu garantuje ustav, onda sam ja Merlin Monro. Ko je glaso na izborima za ovo sada ? Mladi,stari ? Kako je moguće,ako su svi za kralja,da je AV na vlasti ? Sa masom se lako manipuliše. Kako su komunisti umesto krsta narodu dali petokraku (pentagram), tako su dalje nastavili. Narod je bio neprosvećen, a sa takvima je najlakše. I što je štos, svi tadašnji komunisti, i malo onih kojih je još ostalo, bili su kršteni. Istorijski ciklusi nose svoje žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:23 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ksenija je napisao/la: Mislim da se preteruje sa decom komunizma. Ako ti je otac bio komunista ne znači nužno da si i ti komunista. Pa mnogi su nosili pionirske marame, mahali titu ne zato što su hteli, već što su morali. Aco ti je dobar primjer. Njegovi komunisti (bili),on monarhista. Na kog Acu misliš?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:24 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Aco ti je dobar primjer. Njegovi komunisti (bili),on monarhista. Na kog Acu misliš? Na mene.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:28 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Uzmi npr. aktuelnog ministra kulture Vladana Vukosavljevića. Član Vučićeve stranke, ali i član Krunskog saveta NJKV: https://royalfamily.org/crown-council/v ... savljevic/Kako je to po tebi moguće, da bude za Kralja i za predsednika istovremeno? Mislim da je to čista manipulacija, tek da se narodu pokaže kako je vođa fleksibilan a pri tom zna da se to neće desiti. I sama sumnjam u to uprkos što bih volela. Gadna vremena su došla, spasavaćemo žive glave, a koga će tada biti briga ko je na vlasti, kralj ili diktator.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:30 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ksenija je napisao/la: Na kog Acu misliš? Na mene. To se Graničar samo šali. Npr. moji nisu bili komunisti od kada je komunizma.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:34 |
|
|
Aleksije i Graničar, a da mi sada poležemo, šta mislite?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:38 |
|
|
Ksenija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Uzmi npr. aktuelnog ministra kulture Vladana Vukosavljevića. Član Vučićeve stranke, ali i član Krunskog saveta NJKV: https://royalfamily.org/crown-council/v ... savljevic/Kako je to po tebi moguće, da bude za Kralja i za predsednika istovremeno? Mislim da je to čista manipulacija, tek da se narodu pokaže kako je vođa fleksibilan a pri tom zna da se to neće desiti. I sama sumnjam u to uprkos što bih volela. Gadna vremena su došla, spasavaćemo žive glave, a koga će tada biti briga ko je na vlasti, kralj ili diktator. Kod AV-a je sve manipulacija, ali mislim da njega ne interesuje ovo ministrovo drugo članstvo. Inače, ministarstvo kulture je već decenijama produžena ruka Dvora. I nemoj da si pesimista čak i u ovim vremenima! Блажени који плачу, јер ће се утешити (Мт. 5; 4)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:39 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Aleksije i Graničar, a da mi sada poležemo, šta mislite? Ajde, laku noć!
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:46 |
|
|
Laku noć! Za kralja i Otadžbinu!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:50 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Laku noć! Za kralja i Otadžbinu!
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 04:59 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 14:18 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Uzmi npr. aktuelnog ministra kulture Vladana Vukosavljevića. Član Vučićeve stranke, ali i član Krunskog saveta NJKV: https://royalfamily.org/crown-council/v ... savljevic/Kako je to po tebi moguće, da bude za Kralja i za predsednika istovremeno? Sad će da se desi kurcšlus u tvom sistemu razmišljanja... Isto ko što je moguće da tvoji budu komunisti,a ti monarhista i nisi jedini. Sad će da se desi kurcšlus u tvom sistemu razmišljanja.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 14:19 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Na mene. A,prepozno si se.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 15:42 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ksenija je napisao/la: Evo, jedan od Obrenovića bi mogao biti ono što bi Aca mulac želeo. Te dinastičke nesuglasice među monarhistima, najviše odgovaraju - republikancima. Kome najviše odgovaraju nesuglasice između monarhista i republikanaca?
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 08 tra 2020, 16:18 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Te dinastičke nesuglasice među monarhistima, najviše odgovaraju - republikancima.
Kome najviše odgovaraju nesuglasice između monarhista i republikanaca? Šta to ima kome da odgovara ili ne odgovara? To je jedna demokratska dinamika.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 09 tra 2020, 03:13 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 09 tra 2020, 11:40 |
|
|
Vragolije Momak ide vragolan, Po gori se širi, Lep je ka’no lepi dan Što kroz goru viri. A sa gore, kraj potoka, Stazica se dala, Jedna moma milooka Tu je rublje prala. Al’ kad smotri vragolana, Povikala seka: “Oj, stazice, oj, tanana, Dones’ ga meneka!” Viknu moma, pa ti brže Za žbun jedan zađe, A momak se čisto trže I čudo da snađe: “Jao mene, i do sada Šetah ja po gore, Ali ne čuh još nikada Da slavuji zbore!” Tako reče momak tuna, Pa s’ mlađan zahuja Da on vidi iza žbuna Tog čudnog slavuja. Al’ i moma iz zasede Poskočila oma – Beži, sele, eto bede – Beži majci doma! Beži moma, manu rublje… Beži l’ domu svome? – Sve u goru beži dublje, A momak za njome. Beži moma, do kolena None joj se bele – Bele none do kolena Momka su zanele: “Ta da imaš krilo lako Da prhneš oblaku, Ne bi mene, čedo, jako Utekla junaku!” Pa se, mlađan, za njom stisnu, Dohvati je sade: “Jao mene!” – ona vrisnu, Pa pod lipu pade. O, da čudna valjuškanja Po zelenoj travi, O, da čudna ljuljuškanja Da t’ podiđu mravi! Laki vetrić osme’nu se, Listak liska dirnu, Beli danak pokrenu se Pa kroz lipu virnu. Lipa brsne grane širi, Šapće danu sjajnu: “Viri, dane sjajni, viri, Ali čuvaj tajnu!”
Branko Radičević
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 09 tra 2020, 16:56 |
|
|
Tim stihovima je valjda inspirisana ova Čolina:
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 09 tra 2020, 16:57 |
|
|
Ne, ne. To je druga.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 10 tra 2020, 04:15 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 11 tra 2020, 03:34 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Aj' cao Postano: 18 tra 2020, 21:44 |
|
|
Iz poštovanja prema Svarogu prelazim na temu na kojoj mogu ono što tamo ne želim. Doduše, neću mnogo pisati ali se moram par puta nasmešiti. aleksije radicevic je napisao/la: Ksenija je napisao/la: Kako to misliš da te pozovem npr. ja? Evo mene niko nije zvao, lepo sam došla, proćaskala sa par njih i super. Koliko vidim, Graničarko i ti, pokušavate da spuštate Lapuši. Pa kakvo je to ćaskanje? Pa diiiiivno ćaskanje. Graničar me je sinoć baš opustio svojom duhovitošću, mirnoćom. A da li je neko nekome spuštao, to vidi sa njim. Personi koju pominješ nisam se ni obratila. Ksenija je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Nemoj sad krivit koronu zato. I bez nje bi ti bio sužen krug. Dobro si zaključio. Ko samuje samuje najmanje zbog drugih. Citat: On dobro zaključio? Njemu se nikad u životu nije desilo da nešto dobro zaključi... Mislim sasvim suprotno. Retko trezven i smiren čovek Citat: Inače, Aristotel je ukazivao na tri oblika prijateljstva: najniži - prijateljstvo iz interesa; malo viši - prijateljstvo zbog zajedničkog uživanja; i najviši oblik ili filia - prijateljstvo u cilju uzdizanja u vrlini. Ovo poslednje smatra jedino vrednim, pravim prijateljstvom. Aristotel se malo poigrao. Nema tu nikakvih nijansi, ili si prijatelj (uvek PRAVI, to se valjda podrazumeva), ili nisi. Uostalom i sam to na kraju zaključuje. Ali šta ćeš, trebalo je vreme nekako potrošiti pa i filozofirajući. Citat: Tako da Lapuška ne treba da očajava zbog manjka prijatelja. Kvantitet ne znači obavezno i kvalitet. Vidiš da njoj znači. Ne brinem, sada ćeš ti nju da utešiš, ima sve da pršti od miline. Poklanjam ti par smajlija pa ih koristi, značiće: ~~~
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|