HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 11:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 547 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu
PostPostano: 25 pro 2020, 03:43 

Kad vam profiliraju nekog bogatog Hrvata iz dijaspore, to je reprezentativno kao da profiliraju Tedeschija u RH.

To je srednja klasa, wage slaves u firmama. Od obrta, dominira ugostiteljstvo i manje građevinske tvrtke. Što se tiče politike, Srbi i Muslimani su aktivniji. Jedini potencijal za povratak se krije u tome da je prosječna nekretnina vrijedna skoro 1.000.000 EUR (kad se izuzmu stanovi). Tako da veći broj to može prodati, vratiti se u RH i živjeti jak dobro. Broj mlađih povratnika u RH raste, ulazak u EU je bio veliki bum i okidač za povratak. O tome je li se mladi drže zajedno, pojma nemam, imaju još nogomet, hrvatske klubove, hrvatski jezik kao izborni predmet i folklorne grupe. Ima toga još ali nisam ja dio te priče, bio sam u hrvatskom klubu 2x u zadnjih 10 godina.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 12:23 

Gdje živiš?

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 12:48 

Kad sam se prvi put pojavio u dvorištu crkve na misi u Melbourne stvarno sam primjetio da me stariji ljudi gledaju sa strane i procjenjuju. Stari refleks kad im UDB-a uvaljivala agente pa nikome nisu mogli vjerovati. I danas im taj refleks ostao podsvjesno da tog nisu ni svjesni.
Sve su paranoično kontrolirali i provjeravali. Mlade osobe me nisu gledale ni na koji način, ne nešto što bi bilo neprirodno.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 09:07 

HHerceg je napisao/la:
Gdje živiš?

Na nekoliko lokacija, ali baš sad u ovom trenutku Sydney.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 09:09 

BBC je napisao/la:
Kad sam se prvi put pojavio u dvorištu crkve na misi u Melbourne stvarno sam primjetio da me stariji ljudi gledaju sa strane i procjenjuju. Stari refleks kad im UDB-a uvaljivala agente pa nikome nisu mogli vjerovati. I danas im taj refleks ostao podsvjesno da tog nisu ni svjesni.
Sve su paranoično kontrolirali i provjeravali. Mlade osobe me nisu gledale ni na koji način, ne nešto što bi bilo neprirodno.

Moguće, ali općenito naši ljudi vole piljiti, imaju najjači neverbalni kontakt s pogledom, neovisno o lokaciji. Možda si se drukčije oblačio ili govorio previše "standardno". I naravski, ako je crkva, onda je tu stalno ista ekipa.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:08 

BBC je napisao/la:

namirisali su ispitivanje, ali umjesto očekivanog 'zakunite se antom da niste ustaše' ni u najluđim snovima nisu mogli pretpostaviti da će tu pred crkvom naići na 'zakunite se allahom da niste muslimani' i autora priručnika taqiyya for dummies

on-topic

ministre, vučeš li porijeklo iz jugoistočne hercegovine?
nekako sam stekao takav dojam

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:12 

jeremy10 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

namirisali su ispitivanje, ali umjesto očekivanog 'zakunite se antom da niste ustaše' ni u najluđim snovima nisu mogli pretpostaviti da će tu pred crkvom naići na 'zakunite se allahom da niste muslimani' i autora priručnika taqiyya for dummies

on-topic

ministre, vučeš li porijeklo iz jugoistočne hercegovine?
nekako sam stekao takav dojam

Pa je, svi smo porijeklom odnekud drugdje ako se gledaju babe, dide i to, ali ja sam regionalno ponosan Bosanac.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:43 

Kako te uopće zainteresirala tematika Herceg-Bosne i BiH općenito. Većina tih iseljenih jedva zna išta što se događa u RH a kamo li preko Save...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:55 

Ko god (a da se smatra političkim Hrvatom) ne vidi da je pitanje Hrvata BiH THE pitanje hrvatskog naroda u cjelini je žešći kreten. Nadam se da nije potreban neki visok IQ da bi se tako preočigledna stvar skužila.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 12:22 

Kada si došao do toga zaključka, da je HB pitanje ključna stvar cijelog hr naroda, odnosno same HR, tj. kada si došao do zaključka da Hrvati BiH nemaju različite temeljne internese od HR?

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 12:29 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ko god (a da se smatra političkim Hrvatom) ne vidi da je pitanje Hrvata BiH THE pitanje hrvatskog naroda u cjelini je žešći kreten. Nadam se da nije potreban neki visok IQ da bi se tako preočigledna stvar skužila.

Pa dobro, to je očigledno ali da bi to bilo očigledno moraš imat barem malo zanimacije za politiku. Dijaspora često pojma nema što se događa i kakvo je stanje u domovini. Moraš priznati da nisi tipičan imigrant, većinu ih nije previše briga o domovini, osim nezaboravnih upisa kako im ista fali, ali ne pada im na pamet nikad se vraćati, uz to naravno obožavaju rigati vatru po udbašima i kako je Hrvatska loša.

Možda generaliziram ali znaš o čemu pričam.

Ti si iz Sydneya jako dobro informiran, više nego većina nas koji su tu odmah pored BiH, i još pored toga otvoriš ovakav forum gdje se dan noć debatira o Hrvatskoj stvari.

Dakle očito te nešto smetalo i potaklo na otvaranje foruma i ovakav angažman, nije baš da svi Hrvati iz dijaspore tako aktivno prate zbivanja, ne prati ih 90% i više, a dobar dio ih ne zna ni jezik.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 12:33 

zaba1111 je napisao/la:
Kada si došao do toga zaključka, da je HB pitanje ključna stvar cijelog hr naroda, odnosno same HR, tj. kada si došao do zaključka da Hrvati BiH nemaju različite temeljne internese od HR?

Republika Hrvatska u datom trenutku, od njenog osnivanja, istovremeno žonglira s puno prioriteta, a Hrvati BiH su na prvom mjestu bili kratko, u par navrata (u trenucima kada se Tuđman izlagao ozbiljnim vanjskim pritiscima zbog nas, možda 1993. i u par navrata nakon rata). Nisam nešto posebno ljut, to je realpolitik, samo ljude iz nekog razloga često moram podsjetiti da su i Predsjednik i Premijer funkcioneri i lideri Republike Hrvatske a ne "svih Hrvata".

Dobra vijest u svemu tome je ta da mi se čini da smo sada na prvom mjestu vanjskopolitičkih prioriteta. Ali isto tako znam, da će ta podrška relativno brzo nestati ukoliko SAD ili netko drugi pritisne Republiku Hrvatsku tamo gdje boli, i ako može ugroziti komoditet njenih 4 milijuna žitelja.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 12:41 

weasel je napisao/la:

Pa dobro, to je očigledno ali da bi to bilo očigledno moraš imat barem malo zanimacije za politiku. Dijaspora često pojma nema što se događa i kakvo je stanje u domovini. Moraš priznati da nisi tipičan imigrant, većinu ih nije previše briga o domovini, osim nezaboravnih upisa kako im ista fali, ali ne pada im na pamet nikad se vraćati, uz to naravno obožavaju rigati vatru po udbašima i kako je Hrvatska loša.

Možda generaliziram ali znaš o čemu pričam.

Ti si iz Sydneya jako dobro informiran, više nego većina nas koji su tu odmah pored BiH, i još pored toga otvoriš ovakav forum gdje se dan noć debatira o Hrvatskoj stvari.

Dakle očito te nešto smetalo i potaklo na otvaranje foruma i ovakav angažman, nije baš da svi Hrvati iz dijaspore tako aktivno prate zbivanja, ne prati ih 90% i više, a dobar dio ih ne zna ni jezik.

Dakle, opisao si većinu ljudi koji imaju prosječan IQ, prosječno obrazovanje, prosječnu radnu etiku i naravno poslovičnu površnost u svemu. Zašto očekivati neko pozitivno iznenađenje po pitanju BiH?

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 12:53 

Dakle, opisao si većinu ljudi koji imaju prosječan IQ, prosječno obrazovanje, prosječnu radnu etiku i naravno poslovičnu površnost u svemu. Zašto očekivati neko pozitivno iznenađenje po pitanju BiH?

Naš problem je što je zainteresiranost za politiku iznimno velika i u samoj Hrvatskoj, pa preko pola nas uopće ne glasa, kako u tom stanju natjerati da razmišljaju van okvira RH...iznimno teško...

Drugi problem je što je naše pitanje u BiH apstraktno i ne može se lagano objasniti. Kad je bio rat bilo je jednostavno, pucaju i protjeruju nas, shvatila bi i zlatna ribica ali ajde ti danas to objasni u par rečenica.

Majorizacija, kantoni, preglasavanje, trećina od 17, članovi predsjedništva, to je sve jako jako apstraktan pojam za svakodnevni život hrvateka koji se sa svime time ne susreću previše. Većina pojma nema o čemu se radi kad to sve čuje i realno ih ne zanima a samo neki koje to sve zaintrigira krenu googlati i raspitivati se, i onda završe na forumu gdje im treba 3-4 mjeseca da sve shvate ako im se da ostati. Zato sam i predložio brzi tečaj da širimo saznanje o našoj situaciji u BiH.

Nama treba propaganda, treba sve to složiti u upakirati u jedan slogan da ljudi shvate. Jedna dvije riječi koje bi definirale sve. Slično kako su Brexit sveli na imigracije i uplate u EU proračun.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 21:00 

Alijin mali na račun genocida iz prošlog rata pokušava glumit Erdogana i kurdizirat Hrvate?
Glumi Milojka i preglasava kao Milošević u ex U?

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 17:22 

weasel je napisao/la:
Na temi o predsjedničkim izborima prije godinu dana imaš post gdje si doslovno napisao da sve koji ne glasaju za Kolindu i daju glas Zokiju treba streljati. Ne banati, ne zatvoriti nego streljati.

A vidi danas koliko nama ( a vama tek..) Zoki vrijedi, da ga nema od zlata bi ga pravili

Dopusti da su neke procjene nas DP-ovaca o učinkovitosti HDZ vlade vrlo mlake i depresivne.

Nitko sretniji od mene da me 2023 prozoveš i citiraš da sam lupao gluposti i da smo matirali mujage.

Ne bježim od toga, i opet bih napisao isto s obzirom na ono što sam znao u datom trenutku. Od Kolinde je bilo neke koristi, a tada su se Milanoviću po stožeru vrzmali Mesić i Josipović. To je bio preveliki rizik, i da, bio sam ljut na Škorine retarde. Milanović je mogao ispasti i Mesić v2.0, ovo kakav je ispao nije nikakva providnost DP-a.

Što nam je Josipović učinio nažao?

Koliko mi je poznato, on je, dok je bio predsjednik, "pokrenuo" hrvatsko pitanje u BiH. Sjećam se da on tom činjenicom hvalio u predsjedničkoj debati sa KGK 2014. godine, tijekom izbora.

Da li se u međuvremenu mesićizirao, ili nešto slično?

Nisam u vinklu što se njega tiče, pa zato pitam.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 18:22 

Ispričao se muslimanima za "agresiju Hrvatske na BiH" i tako napravio veliko sranje. I to mislim uradio u prvom mjesecu svog prvog mandata. Goni ga u pizdu materinu, da ga više ne spominejmo niti gledamo.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 20:01 

Bata Kimeeee, javi se! imam tri pitanja za tebe kao naseg najeminentijeg srpskog forumskog strucnjaka za kroatistiku i prevodjenje sa hrvatskog na srpski! :D

1. Sta su "klobucari"? Hrvati tu rec koriste kad pricaju o sportu i navijanju. Koje je poreklo te reci i sta znaci? Imam utisak da se malo i sprdaju sa onima koje tako nazivaju.

2. Kad Hrvati kazu da je neko "zajunio" pa uradio nesto, na sta tacno misle, tj. sta im znaci "zajunio" ili "zajuniti"?

3. Dudu je otvorio temu "Pjesme za svalerisanje"! Zar se "svalerisanje" na hrvtskom ne kaze "svaleriranje"?

:D

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 20:10 

weasel je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:
Imam dva pitanja za kolegu weasela ili lasicu, jer ga smatram nakompetentnijim za odgovore. Mada pozeljna su i misljenja drugih.

1. Imamo Srbina koji zivi u Hrvatskoj, ZlatkaZG, i Hrvata koji zivi u Srbiji, buenosa airesa. Zasto je Srbin mnogo benevolentniji i finiji i sa vise postovanja prema zemlji u kojoj zivi, nego sto je to Hrvat? Je li to prirodna srpska finoca ili ima neko drugo objasnjenje?

2. Kad neko spomene da treba DGG prikljuciti srpskim zemljama, Hrvati skoce kao opareni, i izrazavaju brigu sto bi tako Srbi dosli blizu iznad Knina. Kako to da su ti tvoji sunarodnici tako bitno drugaciji od tebe, o weasele? Jer ti npr. uopste se ne uzbudjujes na taj nacin zbog cinjenice da ti je preko reke Brod u RS, nego to posmtras ravnodusno, sa nekakvim filozovski mirom?

Odgovor na prvo pitanje:

Na stranu naše hvalisanje o uljuđenosti i ruganju Srbima da su iztočnjaci i bizantinci, razlika između nas zaista postoji i vidljiva je svakodnevno u međusobnom ophođenju.

Ljudi kao ZlatkoZG ili graničar su kulturološki Hrvati, rođeni, odrasli i oblikovani kulturom svoje domovine od koje se razlikuju samo po vjeri koja ih veže sa rodom preko Drine. Dakle oni su u svakom smislu Hrvati osim u političkom gdje ne mogu protiv sebe i svojih. Mi smo na višem stupnju uljuđenosti zbog povijesne sreće da nismo bili dugo pod turcima kao vi. Obrnuto vrijedi i za Hrvate u Srbiji. Originalno su to Mađarski Hrvati i nema razlike između njih i nas iz Hrvatske. Razlika nastaje kada oni ostaju zarobljeni u Srbiji i orkuženi vama. Tada poprimaju htjeli ne htjeli vaše kulturološke karakteristike i tako dobiješ jednog Hrvata koji je kulturološki Srbin. Ako sam nekog uvrijedio ovim komentarom duboko se ispričavam, to je samo moje mišljenje koje može biti netočno. Sto se tiče poštovanja prema zemlji to je subjektivno pitanje, a moje mišljenje je da i jedni i drugi ne poštuju previše zemlju gdje žive, zato što prvo moraš imati svijest da je to tvoja zemlja, zatim dolazi poštovanje. I jedni i drugi smatraju da su tu stranci i nepoželjni stoga su mentalitetu u kojem jesu. S obzirom na našu povijest tu kruha nema, previše je krvi palo i bolje je da svatko svome jatu.

Odgovor na drugo pitanje:
Preživjeli bi mi i bez tog DGG ali bi bili u lošijoj strateškoj situaciji, stvar je u tome da je to naš ratni plijen kojeg smo oteli velikom žrtvom i mnogi pobjesne kad bi to netko tražio nazad na lijepe oči. Pored toga taj DGG se gleda kao milo za drago u odnosu na Posavinu, mentalni flaster na težak porez i traume koje ste nam nanjeli 92. u koridoru. To je živa uspomena kako smo vam vratili nazad i uzeli čisto vaš teritorij kao vi nama.

Vjerojatno nisi pratio moje postove ali ja sam itekako nezadovoljan sadašnjom situacijom, itekako me nervira što je preko srpski brod i što je centar 7. najvećeg HR grada doslovno 50 metara od Srbije, da počne sukob sutra ne treba vam minobacač doslovno jači vojnik prebaci kašikaru preko Save na glavni trg. Brod nije nikad zaseban grad bio nego integralni dio Slavonskog Broda 1/4 do 1/3 grada je danas okupirana. Ja to Srbima i ostalim Hrvatima bezuspješno objašnjavam kao da je Zemun danas Hrvatska, zamisli da dok šetaš centrom grada gledaš u ogromnu Hrvatsku zastavu preko Dunava.... pa se vi Beograđani mislite ili da je recimo južno od Save u Zagrebu Slovenija što je apsolutno neodrživo i nepraktično, nema smisla.

Posavska zajednica je desetkovana i nas tamo više nema, posavljaka na forumu još manje i zato se nitko previše ne sekira oko tog pitanja zato što njih ne žulja, nisu od tamo, nije njihov problem a i ne žele minirati bratstvo i jedinstvo foruma u rušenju BiH. Još su me napali da sam takijaš kad sam to spomenuo.

Sutra kad se nadajmo se protektorat rasapdne, ja sam za miran i pošten dogovor , zamjenu zemlje metar za metar, tražim Brod i Šamac za nas da se stvori povezana Hrvatska enklava koja bi imala smisla i kako bi Slavonski Brod prodisao.

A moj filozofski pogled je dijelom i pacifistički, preslabi smo i jedni i drugi za nekakav rat koji bi nas demografski dokrajčio i nije vrijedno za tu šaku jada slati mlade momke s obije strane da se nepotrebno gine. BiH se prazni kao balon, zemlje ima koliko hočeš a ljudi sve manje. Ljudi smo i treba se nekako dogovoriti, mora se i može.

Vidi, Lasico, bila je pre par godina neka emisija na n1, pod imenom "Crvena linija". Gostovali su Hrvat iz Srbije (Zigmanov), politicar Hrvat iz Hrvatske, politicar Srbin iz Srbije i politicar Srbin iz Hrvatske. Samo jedan gost je govorio srpski, a trojica hrvatski. Mislim da bi to moglo da nas navede na pomisao da je Srbija slobodnija za Hrvate, nego sto je Hrvatska za Srbe.
Za Granicarka mislim da si pogresio. On ti se dopada jer ima oktlon od cetnika, i naklonost partizanima, pa verujes da je tako blizi vama Hrvatima. Medjutim, on preferira partizane u odnosu na cetnike, prosto zato sto su partizani likvidisali vise ustasa nego cetnici! :D

U ovom drugom pitanju pokusao sam da budem saljiv, a ti si me vrlo ozbiljno shvatio. Dakle, kad sam rekao da ti sa filozofskim mirom gledas na cinjenicu da ti je srpski Brod preko Save, bio sam ironican. Pa ti si ovde trazio taj deo srpske Posavine, da sedmi po velicini grad u Hrvastkoj, Slavonski Brod, ima zaledje. To ipak nije filozofski mir. :D

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 22:01 

Vidi, Lasico, bila je pre par godina neka emisija na n1, pod imenom "Crvena linija". Gostovali su Hrvat iz Srbije (Zigmanov), politicar Hrvat iz Hrvatske, politicar Srbin iz Srbije i politicar Srbin iz Hrvatske. Samo jedan gost je govorio srpski, a trojica hrvatski. Mislim da bi to moglo da nas navede na pomisao da je Srbija slobodnija za Hrvate, nego sto je Hrvatska za Srbe.
Za Granicarka mislim da si pogresio. On ti se dopada jer ima oktlon od cetnika, i naklonost partizanima, pa verujes da je tako blizi vama Hrvatima. Medjutim, on preferira partizane u odnosu na cetnike, prosto zato sto su partizani likvidisali vise ustasa nego cetnici! :D

U ovom drugom pitanju pokusao sam da budem saljiv, a ti si me vrlo ozbiljno shvatio. Dakle, kad sam rekao da ti sa filozofskim mirom gledas na cinjenicu da ti je srpski Brod preko Save, bio sam ironican. Pa ti si ovde trazio taj deo srpske Posavine, da sedmi po velicini grad u Hrvastkoj, Slavonski Brod, ima zaledje. To ipak nije filozofski mir. :D

Srbija nije tolerantna za Hrvate to si samo tepate, kod vas je otvoren prijezir prema Hrvatima. Nije puno bolje u Hrvatskoj ali se mi ne pravimo barem ludi. Tako je kako je...

A graničarko, pa vidim da je partizan i titoljubac, ali ima nekog razuma kod njega, barem zrna razuma, a to ne vidim kod ostalih Srba za neke stvari.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 22:52 

Stvar je u činjenici kako je nama preko Save (Slavonija jelte) područje gusto naseljeno Hrvatima, dakle slikovito opisano "čvrsti mišić".
Dok nam je DGG neka vrst "masnog tkiva" preko rijetko naseljenog "mekog trbuha", područja Like i sjevera dalmatinske Zagore.

Dakle, geopolitika i geostrategija je u pitanju, slično kao i sa vašim koridorom, koji je vaša "ahilova tetiva", odnosno na kojeg ste izuzetno osjetljivi čim netko spomene nešto tipa "razmjena Šamca i Broda" :zubati

Vrh

PostPostano: 28 pro 2020, 23:58 

weasel je napisao/la:
A graničarko, pa vidim da je partizan i titoljubac, ali ima nekog razuma kod njega, barem zrna razuma, a to ne vidim kod ostalih Srba za neke stvari.

Iz partizanskog kraja jesam,što nikad nisam krio.
No međutim titoljubac i komunista nisam.
U mojoj užoj familiji nije bilo komunista. Jedan đed odbio da se učlani u partiju,trebo dobit poso u firmi,nije dobio.
Osto na selu,bavio se poljoprivredom na veliko,i živio dobro bez komunista. Drugi đed takođe nikad nije bio komunista,doduše dobio radno mjesto na željeznici.
Ćaća i mati takođe nisu bilo članovi partije,ja takođe ne,bilo smo srednja radnička klasa u YU. Nimalo nisam nezadovoljan ni nesretan što nisam iz foteljaške familije.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2020, 02:15 

Graničar18 je napisao/la:

Iz partizanskog kraja jesam,što nikad nisam krio.
No međutim titoljubac i komunista nisam.
U mojoj užoj familiji nije bilo komunista. Jedan đed odbio da se učlani u partiju,trebo dobit poso u firmi,nije dobio.
Osto na selu,bavio se poljoprivredom na veliko,i živio dobro bez komunista. Drugi đed takođe nikad nije bio komunista,doduše dobio radno mjesto na željeznici.
Ćaća i mati takođe nisu bilo članovi partije,ja takođe ne,bilo smo srednja radnička klasa u YU. Nimalo nisam nezadovoljan ni nesretan što nisam iz foteljaške familije.

Nisam rekao da si komunist već titoljubac, ja to nisam mislio u smislu da ti je bravar ikona već da smatraš partizanski pokret pozitivnom pojavom dok se aleksa budi po noći s noćnim morama na spomen istih.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2020, 10:09 

weasel je napisao/la:
Nisam rekao da si komunist već titoljubac, ja to nisam mislio u smislu da ti je bravar ikona već da smatraš partizanski pokret pozitivnom pojavom dok se aleksa budi po noći s noćnim morama na spomen istih.

Sam Aleksin idol čiča Draža je na suđenju u BG prizno kakav je bio četnički pokret. Sad će imat još veće noćne more. :D
https://youtu.be/BQUzhfVH7gY

Vrh

PostPostano: 29 pro 2020, 11:20 

Bata Kimeeee, javi se! imam tri pitanja za tebe kao naseg najeminentijeg srpskog forumskog strucnjaka za kroatistiku i prevodjenje sa hrvatskog na srpski! :D

1. Sta su "klobucari"? Hrvati tu rec koriste kad pricaju o sportu i navijanju. Koje je poreklo te reci i sta znaci? Imam utisak da se malo i sprdaju sa onima koje tako nazivaju.

2. Kad Hrvati kazu da je neko "zajunio" pa uradio nesto, na sta tacno misle, tj. sta im znaci "zajunio" ili "zajuniti"?

3. Dudu je otvorio temu "Pjesme za svalerisanje"! Zar se "svalerisanje" na hrvtskom ne kaze "svaleriranje"?

:D

Klobučari, mislim bukači, zajuniti, tko na jugu onoditi(raditi, ići, sexsati se širok pojam u zavisnosti od kontexta)...

Dudu je 1/1 poklopljeno u srpskom modu. Srpkinja su ostavile neizbrisiv trag koji samo nadograđuje.

Simpatičan mladić sa povjesnim imenom DUŠAN.
Đed i sestrić djele to ime, pa je i to poveznica.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 547 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: kily i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: