|
|
Stranica: 7/22.
|
[ 547 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 29 pro 2020, 15:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Eradicator je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne bježim od toga, i opet bih napisao isto s obzirom na ono što sam znao u datom trenutku. Od Kolinde je bilo neke koristi, a tada su se Milanoviću po stožeru vrzmali Mesić i Josipović. To je bio preveliki rizik, i da, bio sam ljut na Škorine retarde. Milanović je mogao ispasti i Mesić v2.0, ovo kakav je ispao nije nikakva providnost DP-a.
Što nam je Josipović učinio nažao? Koliko mi je poznato, on je, dok je bio predsjednik, "pokrenuo" hrvatsko pitanje u BiH. Sjećam se da on tom činjenicom hvalio u predsjedničkoj debati sa KGK 2014. godine, tijekom izbora. Da li se u međuvremenu mesićizirao, ili nešto slično? Nisam u vinklu što se njega tiče, pa zato pitam. Bio je donekle bolji od Mesića tijekom svog mandata, ali je u zadnje vrijeme uglavnom žeton za muslimanske medije, gdje uvijek kontrira Plenkoviću i Kolindi (nisam vidio je li kontrirao Milanoviću). E da, tu je i ovo:
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Eradicator
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 29 pro 2020, 17:06 |
|
Pridružen/a: 01 pro 2015, 23:58 Postovi: 541 Lokacija: Opčilište.org
|
Nemam komentar na ovu sliku...užas!
Baš sam pehist, haha.
Na pretprošlim sam navijao za Josipovića - izgubio na izborima!
Na ovim za KGK - izgubila na izborima!
Od sada počinjem navijati za najgoreg dušmana HB Hrvata, svega mi.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 18:37 |
|
|
Lapuso duso, buduci da si ti lapo-lapo, trebalo bi da govoris i srpski i hrvatski. Zato ti postavljam nesto izmenjeni set pitanja koji sam postavio bata Kimu!
1. Sta su "klobucari"? Hrvati tu rec koriste kad pricaju o sportu i navijanju. Koje je poreklo te reci i sta znaci? Imam utisak da se malo i sprdaju sa onima koje tako nazivaju.
2. Kad Hrvati kazu da je neko "zajunio" pa uradio nesto, na sta tacno misle, tj. sta im znaci "zajunio" ili "zajuniti"?
3. Sta znaci "fakin"! Je li to vise uvredljivo ili je blago posprdno oslovljavanje?
4. Sta znaci "prposan"? Hrvati koriste ovaj pridev, ali nikako ne uspevaju da mi objasne sta znaci. Cak mi nisu mogli da daju engleski prevod te reci, pa da ja dalje prevodim sebi na srpski.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:12 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
1. Klobučar je podrugljiv naziv za navijače hrvatske reprezentacije koji prate nogomet samo kada igra reprezentacija (par tjedana u godini). 2. https://vukajlija.com/zajuniti iako je meni tetka iz Bosne govorila da bi se zajunio kad bi se naljutio 3. Mangup 4. http://hjp.znanje.hr/index.php?show=sea ... 5vWBQ%253DEvo jedno pitanje za tebe. Znaš li koristit Google?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76371 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Klobučar znaci šeširdzija, a klobuk je onaj visoki crni šešir (cilindar) koji se nosio prije 100 god.
Ustvari, sad vidim da se klobuk odnosi na bilo kakav šešir ili kapu, stara riječ. Šešir je vjerojatno turcizam, u Zagrebu nije bilo turcizama prije 100 god jer nije nikad pao pod Turke.
U kontekstu navijača, vjerojatno ismijavaju one koji prate reprezentaciju s onim karikaturalnim rekvizitima i ogromnim šeširima koje prodavači uvale ovima koji su vise turisti-navijači, naspram “pravih navijača” a to su ovi klošari i uličari.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:25 |
|
|
HHerceg je napisao/la: 1. Klobučar je podrugljiv naziv za navijače hrvatske reprezentacije koji prate nogomet samo kada igra reprezentacija (par tjedana u godini). 2. https://vukajlija.com/zajuniti iako je meni tetka iz Bosne govorila da bi se zajunio kad bi se naljutio 3. Mangup 4. http://hjp.znanje.hr/index.php?show=sea ... 5vWBQ%253DEvo jedno pitanje za tebe. Znaš li koristit Google? Ne zna ni Gugl sve! Kad se onomad Tudjman vratio sa nekog sastanka sa rukovodstvom Srbije, Mesic ga je pitao "Sta kazu ona dva fakina" (Misleci na Milosevica i Jovica)? Nije valjda Meske hteo da kaze da su Sloba i Bora mangupi, buduci da mangup moze da znaci nekad i pohvalnu odrednicu. Za rec "prposan" i "zajuniti" morao si konsultujes ne bas poznatu stranicu "znanje" i neozbiljnog "vukajliju"! A za klobucara nisi dao poreklo reci! No, hvala ti u svakom slucaju. Odgovor je u velikoj meri zadovoljavajuci!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76371 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Fakin je u bar pola slučajeva pozitivna, ili miješana riječ.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:30 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lapuso duso, buduci da si ti lapo-lapo, trebalo bi da govoris i srpski i hrvatski. Zato ti postavljam nesto izmenjeni set pitanja koji sam postavio bata Kimu!
1. Sta su "klobucari"? Hrvati tu rec koriste kad pricaju o sportu i navijanju. Koje je poreklo te reci i sta znaci? Imam utisak da se malo i sprdaju sa onima koje tako nazivaju.
2. Kad Hrvati kazu da je neko "zajunio" pa uradio nesto, na sta tacno misle, tj. sta im znaci "zajunio" ili "zajuniti"?
3. Sta znaci "fakin"! Je li to vise uvredljivo ili je blago posprdno oslovljavanje?
4. Sta znaci "prposan"? Hrvati koriste ovaj pridev, ali nikako ne uspevaju da mi objasne sta znaci. Cak mi nisu mogli da daju engleski prevod te reci, pa da ja dalje prevodim sebi na srpski. O, Aleksije, Sitija si me se, a?! 1.Na prvo pitanje ne znam odgovor. Pokušaću logički odgovoriti. Klobučari su bili zanatlije, šeširđije. Pleme koje se bavilo određenim zanatom kao npr. Kovači, Grebenari, Tkalec itd. U srednjoj Bosni su bake klupko vunice zvali klobuk vune. Znači da su klobučari pleli kape, a poslije radili šešire. A to što se zezaju vezano za fudbal bi moglo značiti da ih porede s počecima fudbala kada su dečki šutali krpenjače lopte. 2. June, junica ili tele staro 2-3 godine je malo buntovno, nešto kao mladić ili djevojka, poslije što je starije, razumnije je, ali u tim ,,tinejdžerskim,, godinama zna da ,,zajuni,, tj.da se ponaša slično magarcu ili bježi od stada ili ,,radi po svome,, 3. Fakin je nešto kao mangup, ali dotjeran i s manirima 4. Prposan, Srbi bi rekli ters. Znači onako samouvjeren, silan u dokazivanju da je u pravu, uspravan i arogantan Ako sam ,,bubnula,, nešto, pa neće mi biti prvi put, zar ne!?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39306 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
To klobučar možda asocijaca na navijače sa šeširima, oni koji ne prate nogomed osim kad je u trendu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Fakin je u bar pola slučajeva pozitivna, ili miješana riječ. Eto, vidis, a ja sam sve vreme mislio da to ide u nekom uvredljivom pravcu, kao oznaka za priprostog, malo zlocestog i ne bas mnogo pametnog coveka. Sve pod utiskom Mesicevog nazivanja Milosevica i Jovica fakinima.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:36 |
|
|
Misli se vjerojatno na ljude koji ne gube vrijeme na praćenje svih mogucih utakmica svakog kluba u kojem igra neki hrvatski igrač, i ne prate domaće sranje od lige, a koji nose ovakve rekvizite kad igra reprezentacija
Privitak/ci: |
321DB2B2-749C-45DB-A2B4-421AF9D3B79C.jpeg [ 76.32 KiB | Pogledano 1914 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:36 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Lapuso duso, buduci da si ti lapo-lapo, trebalo bi da govoris i srpski i hrvatski. Zato ti postavljam nesto izmenjeni set pitanja koji sam postavio bata Kimu!
4. Sta znaci "prposan"? Hrvati koriste ovaj pridev, ali nikako ne uspevaju da mi objasne sta znaci. Cak mi nisu mogli da daju engleski prevod te reci, pa da ja dalje prevodim sebi na srpski. O, Aleksije, Sitija si me se, a?! 1.Na prvo pitanje ne znam odgovor. Pokušaću logički odgovoriti. Klobučari su bili zanatlije, šeširđije. Pleme koje se bavilo određenim zanatom kao npr. Kovači, Grebenari, Tkalec itd. U srednjoj Bosni su bake klupko vunice zvali klobuk vune. Znači da su klobučari pleli kape, a poslije radili šešire. A to što se zezaju vezano za fudbal bi moglo značiti da ih porede s počecima fudbala kada su dečki šutali krpenjače lopte. 2. June, junica ili tele staro 2-3 godine je malo buntovno, nešto kao mladić ili djevojka, poslije što je starije, razumnije je, ali u tim ,,tinejdžerskim,, godinama zna da ,,zajuni,, tj.da se ponaša slično magarcu ili bježi od stada ili ,,radi po svome,, 3. Fakin je nešto kao mangup, ali dotjeran i s manirima 4. Prposan, Srbi bi rekli ters. Znači onako samouvjeren, silan u dokazivanju da je u pravu, uspravan i arogantan Ako sam ,,bubnula,, nešto, pa neće mi biti prvi put, zar ne!? Bio je Dan Vojske, pa sam te se setio! Sudeci po odgovorima drugih, nisi "bubnula" ovo pod tacku 3.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:42 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: O, Aleksije, Sitija si me se, a?!
1.Na prvo pitanje ne znam odgovor. Pokušaću logički odgovoriti. Klobučari su bili zanatlije, šeširđije. Pleme koje se bavilo određenim zanatom kao npr. Kovači, Grebenari, Tkalec itd. U srednjoj Bosni su bake klupko vunice zvali klobuk vune. Znači da su klobučari pleli kape, a poslije radili šešire. A to što se zezaju vezano za fudbal bi moglo značiti da ih porede s počecima fudbala kada su dečki šutali krpenjače lopte. 2. June, junica ili tele staro 2-3 godine je malo buntovno, nešto kao mladić ili djevojka, poslije što je starije, razumnije je, ali u tim ,,tinejdžerskim,, godinama zna da ,,zajuni,, tj.da se ponaša slično magarcu ili bježi od stada ili ,,radi po svome,, 3. Fakin je nešto kao mangup, ali dotjeran i s manirima 4. Prposan, Srbi bi rekli ters. Znači onako samouvjeren, silan u dokazivanju da je u pravu, uspravan i arogantan
Ako sam ,,bubnula,, nešto, pa neće mi biti prvi put, zar ne!?
Bio je Dan Vojske, pa sam te se setio! Sudeci po odgovorima drugih, nisi "bubnula" ovo pod tacku 3. Aleksije, ta nisam ništa bubnula! Klobuk je klupko. Od kada dečki šutiraju lopte? Šta su prije šutirali? Pa klobuk. Vunica i krpe oblikovane u loptu Prposan - ters Primjer fakina, Dragan Nikolić u filmu ,,Ko to tamo pjeva,,
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:48 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Bio je Dan Vojske, pa sam te se setio! Sudeci po odgovorima drugih, nisi "bubnula" ovo pod tacku 3. Aleksije, ta nisam ništa bubnula! Klobuk je klupko. Od kada dečki šutiraju lopte? Šta su prije šutirali? Pa klobuk. Vunica i krpe oblikovane u loptu Prposan - ters Primjer fakina, Dragan Nikolić u filmu ,,Ko to tamo pjeva,, O Bogo! Pa Robi kaze da je klobuk sesir. A ti klupko. A mene podseca na lekciju iz Poznavanja prirode u kojoj smo ucili da je to deo pecurke, onaj gornji sto lici na sesir. Ters ti je neki turcizam, mozda si tu u pravu. Moramo da pitamo nekog Turcina na forumu... Primer fakina - mozda je to to!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:51 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Klobuk je, u kontekstu tvog pitanja šešir. Čak ti je Robi i sliku zalijepio.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:55 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Aleksije, ta nisam ništa bubnula! Klobuk je klupko. Od kada dečki šutiraju lopte? Šta su prije šutirali? Pa klobuk. Vunica i krpe oblikovane u loptu Prposan - ters Primjer fakina, Dragan Nikolić u filmu ,,Ko to tamo pjeva,, O Bogo! Pa Robi kaze da je klobuk sesir. A ti klupko. A mene podseca na lekciju iz Poznavanja prirode u kojoj smo ucili da je to deo pecurke, onaj gornji sto lici na sesir. Ters ti je neki turcizam, mozda si tu u pravu. Moramo da pitamo nekog Turcina na forumu... Primer fakina - mozda je to to! Klobuk kao šešir i kao pokrivalo gljive ima svjesno istu konotaciju.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 19:58 |
|
|
Robi, hvala na odgororima. Lapuso ti si mi bila tanka danas. HHerceze mojne da zvocas, a ako ne zvocas, onda nista...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:04 |
|
|
“Pravi navijači” = ćelavi, bez zuba, s ožiljcima na faci , vrhunac utakmice im nije gol nego sukob s drugom takvom navijačkom skupinom, dok jedni drugima izbijaju zube (na radost studenata stomatologije koji trebaju na nekome vježbati besplatnu praksu) ne znaju ni koji je rezultat
Klobučari = sezonski navijači kad je reprezentacija u trendu, turisti i kupci rekvizita sa štandova
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:06 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Aleksije, ta nisam ništa bubnula! Klobuk je klupko. Od kada dečki šutiraju lopte? Šta su prije šutirali? Pa klobuk. Vunica i krpe oblikovane u loptu Prposan - ters Primjer fakina, Dragan Nikolić u filmu ,,Ko to tamo pjeva,, O Bogo! Pa Robi kaze da je klobuk sesir. A ti klupko. A mene podseca na lekciju iz Poznavanja prirode u kojoj smo ucili da je to deo pecurke, onaj gornji sto lici na sesir. Ters ti je neki turcizam, mozda si tu u pravu. Moramo da pitamo nekog Turcina na forumu... Primer fakina - mozda je to to! Tupavi moj prijatelju, Klobuk jeste šešir, ali šta je bilo prije šešira? Kapa, Aleksije, vunena kapa, pa su zato bake govorile klobuk vunice. Ja ti pričam o porijeklu riječi klobuk i objašnjavamo ti da bi igrači fudbala koji su ,,početnici,, mogli nositi naziv klobučari zbog vunene i krpene lopte smotane u klobuk.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:09 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: O Bogo! Pa Robi kaze da je klobuk sesir. A ti klupko. A mene podseca na lekciju iz Poznavanja prirode u kojoj smo ucili da je to deo pecurke, onaj gornji sto lici na sesir. Ters ti je neki turcizam, mozda si tu u pravu. Moramo da pitamo nekog Turcina na forumu... Primer fakina - mozda je to to! Tupavi moj prijatelju, Klobuk jeste šešir, ali šta je bilo prije šešira? Kapa, Aleksije, vunena kapa, pa su zato bake govorile klobuk vunice. Ja ti pričam o porijeklu riječi klobuk i objašnjavamo ti da bi igrači fudbala koji su ,,početnici,, mogli nositi naziv klobučari zbog vunene i krpene lopte smotane u klobuk. Ovo treba turiti na temu Najjaci postovi!
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:10 |
|
|
Robi je dobar kada treba nešto ,,proguglati,, ali zapinje u logičkom razmišljanju. Pogledaj mu malo upise, subjektivan je do bola, nema kompromisa, kada se oduševi s nekom rječju, zloupotrebljava je maksimalno. Sorry Robi, mala zapažanja, a i dalje si moj omiljeni mod.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:12 |
|
|
Iz poštovanja prema dugogodišnjoj kolegici neću komentirati njenu lingvističku teoriju.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:17 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: O Bogo! Pa Robi kaze da je klobuk sesir. A ti klupko. A mene podseca na lekciju iz Poznavanja prirode u kojoj smo ucili da je to deo pecurke, onaj gornji sto lici na sesir. Ters ti je neki turcizam, mozda si tu u pravu. Moramo da pitamo nekog Turcina na forumu... Primer fakina - mozda je to to! Tupavi moj prijatelju, Klobuk jeste šešir, ali šta je bilo prije šešira? Kapa, Aleksije, vunena kapa, pa su zato bake govorile klobuk vunice. Ja ti pričam o porijeklu riječi klobuk i objašnjavamo ti da bi igrači fudbala koji su ,,početnici,, mogli nositi naziv klobučari zbog vunene i krpene lopte smotane u klobuk. Znam za klupko vunice. Za klobuk prvi put čujem u tom kontekstu.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:24 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Robi je dobar kada treba nešto ,,proguglati,, ali zapinje u logičkom razmišljanju. Pogledaj mu malo upise, subjektivan je do bola, nema kompromisa, kada se oduševi s nekom rječju, zloupotrebljava je maksimalno. Sorry Robi, mala zapažanja, a i dalje si moj omiljeni mod. Ali ti si promasila temu. Opisujes evoluciju predmeta - pokrivala za glavu - kojeg zovemo sesir, kapa ili klobuk! I to povezujes sa evolucijom fudbala i etimologijom.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lapusoooo! :D AMA (Ask Me Anything): Sve o forumu, bilo čemu Postano: 02 sij 2021, 20:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Tupavi moj prijatelju, Klobuk jeste šešir, ali šta je bilo prije šešira? Kapa, Aleksije, vunena kapa, pa su zato bake govorile klobuk vunice. Ja ti pričam o porijeklu riječi klobuk i objašnjavamo ti da bi igrači fudbala koji su ,,početnici,, mogli nositi naziv klobučari zbog vunene i krpene lopte smotane u klobuk. Znam za klupko vunice. Za klobuk prvi put čujem u tom kontekstu. Ma njoj tako baba sa sela govori, vjerojatno dijalekt tog sela (vjerojatno nije dijalekt čak ni regije, možda se čak u susjednom selu drugačije govori ), pa ona generalizira babin govor u lingvističke teorije.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: kily i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|