|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 120 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:29 |
|
|
Nije, kad si zadnji put bio u Sarajevu i šta si radio?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:30 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nije, kad si zadnji put bio u Sarajevu i šta si radio? Neka davno, kad su ovi iz SDA još uvijek punili zatvore za širenje islama. Danas su nešto kao na čelu federacije.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:34 |
|
|
Sarajevo, kao nesto sto bi trebalo biti multi-etnicka metropola od grada je i previse islamizovano, jer onoliko dzamija nema ni 2/3 islamska Albanija i to ni izbliza onoliko koliko ima Bosnjacki dio Federacije na celu sa Sarajevom kao najboljim pokazateljom dokle je drustvo u Sarajevu kao glavnom gradu multietnicke i multikonfesionalne BiH doguralo u islamizaciji i radikalizaciji odnosa u BiH i zatvaranja sebe u jednu zatvorenu ljusturu u obliku ludacke kosulje i sanatorijuma kojim vlada Zlatko Lagumdzija zajedno sa svojom ekipom.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:38 |
|
|
Definirajte šta znači "previše islamizirano".
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:39 |
|
|
Više nego je bilo prije nego ga "armija bih" oslobađala. Puno više.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:42 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
BBC da si rodjen u srednjem vijeku bio bi inkvizitor ili vodja krizara. S obzirom kakav zar imas dosli bi do Bagdada sa krizarskom vojnom.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:43 |
|
|
Inkvizicija nije ubijala muslimane. Ali zanimljiva ideja.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 22:56 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Definirajte šta znači "previše islamizirano". E ovako, previse dzamija za jedan ne bas veliki grad + same razne zabrane, kao da zivimo u srednjem vijeku, sve se zabranjuje sto nije u skladu sa islamskom vjerom, djeci u vrticima se namecu stroga islamska pravila i zabranjuje se Djed Mraz, jer to toboze nije u skladu sa islamom, mislim sta reci, nego jos malo pa srednji vijek.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:05 |
|
|
Kao neki državni praznik. Obratite pozornost kako Silajdžić moli ispred "sekularnog" spomenika, i obratite pozornost na onaj plakat pozadi na arapskom pismu.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:06 |
|
|
A šta je problem što se sarajevo islamizira. To može biti samo plus za Hrvate HB, više islamizacije - manje multikulturalizma!
Manje komšića i lagumdžija, kad čovjek ne vidi džamiju zavarat će svoj um, prevarit će ga, a kad ih 105 strši sa svake ćoše
i ne daju ti pivu popiti
onda će znati kako se postaviti i nema problema, da zaključim više islamizacije - boljitak HRVATA HB.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:08 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Definirajte šta znači "previše islamizirano". E ovako, previse dzamija za jedan ne bas veliki grad + same razne zabrane, kao da zivimo u srednjem vijeku, sve se zabranjuje sto nije u skladu sa islamskom vjerom, djeci u vrticima se namecu stroga islamska pravila i zabranjuje se Djed Mraz, jer to toboze nije u skladu sa islamom, mislim sta reci, nego jos malo pa srednji vijek. Ja ne primjetim te dzamije kada sam tamo a vjerovatno ni većina drugih, barem ništa više nego u Mostaru, Banjaluci, Doboju ili Gračanici. Djed mraz nije zabranjen. Na koje zabrane misliš, možeš piti u 99% kafića i objekata, možeš gledati cure koje su razgolićenije nego u 90% drugih gradova. Možeš i nešto više ako hoćeš. Pivo u kafićima nije ni skupo nešto, možeš se i napiti bez problema i ostati do jutra. Malo ima problema sa vehabijama što pucaju ali ajde. Nije baš ni da ima mnogo zamotanih, a i onih par što sam vidio su turbo moderne, držanje za ruke, sjedenje sa momkom i pipkanje na klupi na Vilsonovom šetalištu i slično.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:18 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20944 Lokacija: među zvijezdama
|
BBC je napisao/la: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Evropa promovira toleranciju, zelju za upoznavanjem drugih kultura i religija.To sto ti kao jedinka " imas svoj Mali svijet i oko njega kineski zid " prestavlja jedino problem tebi samom.Ne zanosi se da si opcenito u boljoj poziciji u Evropi zato sto si katolik.Islam trenutno je degradiran, ali tvoja nadanja i zelje da bi mi Bosnjaci mogli zavrsiti kao Zidovi u drugom svjetskom ratu, samo su upisani snovi.Bez trunke realnog pristupa.Pocinjem ozbiljno da sumnjam da uz tebe izbija neki strah, prema svemu razlicitom.Ove tvoje forumske hajke pretvaraju se u ludilo
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:19 |
|
|
Ne znam o čemu pričaš. Nisam siguran ni da želim znati.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:19 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ja ne primjetim te dzamije kada sam tamo a vjerovatno ni većina drugih, barem ništa više nego u Mostaru, Banjaluci, Doboju ili Gračanici.
Djed mraz nije zabranjen.
Na koje zabrane misliš, možeš piti u 99% kafića i objekata, možeš gledati cure koje su razgolićenije nego u 90% drugih gradova. Možeš i nešto više ako hoćeš. Pivo u kafićima nije ni skupo nešto, možeš se i napiti bez problema i ostati do jutra. Malo ima problema sa vehabijama što pucaju ali ajde.
Nije baš ni da ima mnogo zamotanih, a i onih par što sam vidio su turbo moderne, držanje za ruke, sjedenje sa momkom i pipkanje na klupi na Vilsonovom šetalištu i slično. Ma znas dobro na koje zabrane mislim.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:25 |
|
|
Vidi se da ste izgubljeni u vremenu i prostoru, pilici maleni :d
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
orleanski
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:30 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Ovo je isto k'o da upitaš je li Istambul postao previše "islamski" za europske prilike. Prvo trebaš definirati što znači ovo "europske uvjete", jer, kao što znamo, uvjeti se mijenjaju.
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:33 |
|
|
Pa, uzmi za primjer švicarske zabrane gradnje minareta. Ne moraš tako drastično, uzmi prave europske gradove Beograd i Zagreb pa poredi.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:36 |
|
|
Sta gradove metropole su to, nisi se ti dzaba udao u Zegej.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:36 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sta gradove metropole su to, nisi se ti dzaba udao u Zegej. Ne vuci me za jezik.
|
|
Vrh |
|
|
orleanski
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:37 |
|
|
To je već druga stvar.
Švicarski referendum o zabrani gradnje minareta je bio nepotrebno ksenofobičan, ali ipak nije narušio, kako su to mnogi neki ovdašnji mediji pokušavali predstaviti, vjersku slobodu švicarskih muslimana.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:38 |
|
|
Narušio je itekako, po mom mišljenju.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
orleanski
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:40 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Narušio je itekako, po mom mišljenju. Po čemu? Ako ćemo iskreno, Švicarska pripada Švicarcima i nikome drugom. Ukoliko oni žele glasovati za nešto na svom referendumu, to je njihovo pravo i nitko im to ne može zabraniti ili osporiti. Demokracija nije tlačenje većine od strane manjine. Danas se u modernim demokratskim društvima uspostavlja volja većine dok manjina ima pravo civilizirano i argumentirano izlagati svoje zahtjeve. Zabraniti nešto da zaštitiš svoju kulturu – opravdano je djelo demokracije. Minareti su simbol džamija u islamskom svijetu, ali jednostavno ne postoji teološki razlog zbog kojeg bi muslimanske kuće molitve na Zapadu trebale imati takve tornjeve. Nekad je minaret imao smisla, jer je u principu dominirao visinom i svi su (vjernici) mogli čuti (i vidjeti) poziv na molitvu. Za oglašavanje poziva na molitvu danas se koristi moderna tehnologija, pa minareti više i nisu sastavni dio džamijskog suvremenog dizajna. Arhitekti europskih džamija bi konačno trebali prestati oponašati istočno-arapski stil gradnje te početi graditi džamije koje se zaista uklapaju u europski ambijent. Muslimani, koji žive u Švicarskoj (i drugim europskim zemljama), ne bi trebali miješati kulturu i vjerovanje. Da bi postali 'domaći' u novom ambijentu, oni jednostavno ne smiju nametati kulturno nasljeđe svoje pradomovine. Oni bi trebali prakticirati švicarski islam koji se, jednostavno rečeno, ne protivi društvu u koji su došli.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:46 |
|
|
A zašto im teško sebi priznati neke stvari. Kad Hrvate pitaš je li zapadni Mostar previše katolički skoro svi će ti reći, "normalno da jest, i takav će ostati".
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Sarajevo postalo previše islamizirano za europske uvjete ? Postano: 04 kol 2012, 23:46 |
|
|
BBC je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Sta gradove metropole su to, nisi se ti dzaba udao u Zegej. Ne vuci me za jezik. Sta biloooooo ? Reciii reciii !!!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|