HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ožu 2025, 01:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4385 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 176  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Druzenje, ogovaranje forumasa, ubijanje dosade....
PostPostano: 22 pro 2019, 21:40 

Carmello Šešelj je napisao/la:
O jebote lude žene. Pa ne pratim ja tvoje pisanje da bih znao da ne upadaš više na tuđe teme.

Dao sam ti dva dobronamerna saveta, a ti reaguješ kao da sam ti opsovao nekog. Ja što se bolje ponašam prema tebi, ti sve luđa jbt. Aj javi se kad se unormališ.

Što se tiče Aleksija, nije odgovorio na jako opširan post na ovoj strani. Možda nema šta da kaže, mada sumnjam u to. I ako misliš da me tvoje dečije provokacije da sam se iznervirao, nerviraju, misli, tvoje pravo.

Ne pratim ni ja tvoje. Pa imam hrpu tvojih savjeta koje niti sam trazila, niti mi trebaju. Smijesno mi je da me neko stalno vuce za usi i savjetuje.
Aleksije je rekao sta je imao. Ti bi se sada s njim raspravljao u nedogled, sve dok tvoja ne bi bila poslednja.
Evo i tebi savjet: Procitaj ponovo sto ti je Aleksije rekao i potrudi se da budes ravnopravan sudionik diskusije, a ne presjedavajuci na svakoj temi.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 21:49 

Ok, onda nemoj više da mi postaviš nijedno pitanje. A postavila si mi do sada gomilu pitanja. Nijedan savet više nećeš dobiti od mene.

Ne, nije, jer smo prekinuli razgovor na pola i postavio sam mu pitanja. Verovatno je otišao da spava i javiće se tamo negde u 4 ujutru kao i obično.

Ne razumem šta ti to snači ravnopravni učesnik u razgovoru. Ja iskreno kažem šta mislim i drugi imaju pravo da iskreno kažu šta misle. Ovo ostalo je u tvojoj mašti.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 22:02 

Lapo-lapo je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

gdje ja to tebe sikaniram? ti mene olajavas i vrijedas non stop a ja se trudim biti pristojna i ne vracati ti isrom mjerom.
i onda se čudiš što te ili ignoriraju ili ti se rugaju.

Kako me ne sikaniras? Obratila sam ti se x puta, prijateljski i dobronamjerno. Iskuliras me, samo tako. Ne olajavam zaista, izvini ako si to tako shvatila. To je moj nacin zezanja i moguce da ga ne shvatas na nacin na koji ja mislim da djeluje. Izvini, molim te. Nisam imala losu namjeru, mozda mi je samo bilo krivo sto si zauzela nadmen stav prema meni od samog pocetka.
Sto se tice ignoriranja i ruganja ja sama ponekad izazovem negativne komentare cisto zabave radi. A rugaju se i tebi. Za Markana, ali ja te kao zena podrzavam, a ne javno izvrcem ruglu, tj.olajavam.

odgovorila sam ri svaki put. i pogledam teme koje otvoriš da vidim ima li nešto meni zanimljivo.
tvoj način privlačenja pažnje meni nije zabavan, ali nismo svi isti.
Markan i ja smo prijatelji, hoće li netko izmisliti neku priču oko toga, meni je svejedno. tako da mi ne treba nikakva podrška, no hvala na lijepim željama.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 22:07 

ZGabriel je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
Kako me ne sikaniras? Obratila sam ti se x puta, prijateljski i dobronamjerno. Iskuliras me, samo tako. Ne olajavam zaista, izvini ako si to tako shvatila. To je moj nacin zezanja i moguce da ga ne shvatas na nacin na koji ja mislim da djeluje. Izvini, molim te. Nisam imala losu namjeru, mozda mi je samo bilo krivo sto si zauzela nadmen stav prema meni od samog pocetka.
Sto se tice ignoriranja i ruganja ja sama ponekad izazovem negativne komentare cisto zabave radi. A rugaju se i tebi. Za Markana, ali ja te kao zena podrzavam, a ne javno izvrcem ruglu, tj.olajavam.

odgovorila sam ri svaki put. i pogledam teme koje otvoriš da vidim ima li nešto meni zanimljivo.
tvoj način privlačenja pažnje meni nije zabavan, ali nismo svi isti.
Markan i ja smo prijatelji, hoće li netko izmisliti neku priču oko toga, meni je svejedno. tako da mi ne treba nikakva podrška, no hvala na lijepim željama.

Dobro Gabi. Bitno je da se ne ljutis na mene. Ja se nekada malo zaigram, pa i pretjeram, ali nisam zloca zaista. Prijatno vece ti zelim!

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 22:30 

I šta kažu ta istraživanja?

Mislim da sam ostavio neka tamo na temi.

Citat:
Vaša razmena mišljenja je bezvredna, ako iste agencije na koje ćeš se pozvati u vezi popularnosti prestolonaslednika, kažu da Vučić ima preko 50% podrške među glasačima. To bi bilo i mnogo više da mu Beograd ne kvari prosek, Beograđani ga u većini (ali ne toliko ogromnoj) ne vole, za ostatak Srbije je bog. To su činjenice i nikakva rasprava na opskurnom forumu neće da ih promeni.

I ti kad uočiš bezvrednu raspravu, dotrčiš da se umešaš. =)) Dok ja recimo na tvoje bezvredne komentare ne bih se osvrtao da nisi dosadan u ponavljanju istih, a uz dosađivanje ubacuješ i uvrede i arogantan ton.
Valjda misliš da ćeš bezobraznim tonom, dati na težini svojim mišljenjima. Pa misli i dalje, ja ne verujem. :001_smile

I pomešao si stvari. Oštrim tonom sebe gradiš pametnim, a ne kvalitetom upisa na temu. Ne ide to tako. To je isto kao hvaljenje samog sebe. Bezvredno je ako te drugi ne pohvali.

Citat:
Vidiš, ja imam problem sa transferom neprijatnosti, i to je jednostavno jače od mene, kao što sam ti juče i objasnio. Ne radi se o uobraženosti, nego o porivu kojem ne mogu da odolim. I da su, kako ti kažeš, jači od mene, ne bi lupetali gluposti. Meni kad neko grubo sa sve psovkom kaže da sam lupio glupost, ja mu smireno objasnim zašto nisam, ne uzvraćam uvredom. Nijedan od ovih mi do sada nije objasnio da nisam u pravu, a pokušavali su, jer ne uputim uvek kritiku tonom koji izaziva reakciju besa, to radim samo kad lupe neodbranjivu budalaštinu. Tako da tvoje mišljenje o njihovom kvalitetu nije tačno, što je, bio bih licemer da ne uvažim to, takođe samo moje mišljenje (formirano na hiljadama pročitanih njihovih postova).

Koliko sam imao priliku da vidim, najviše neprijatnosti na forumu proizvodiš upravo ti. Upravo načinom na koji komuniciraš sa ljudima.
To što ti niko ne odgovara, i ne upušta se u raspravu s tobom, nije zato što misle intimno da si u pravu, nego zato što misle da ne vredi sa magarcem voditi raspravu. Evo ti primer. Čubura nalepi Prestolonaslednika, ti mu kažeš "ne seri". Čubura ne ulazi u dugu raspravu s tobom je na "ne seri" nema šta mnogo da se kaže. A onda ti slavodobitno dođeš i hvališ se kako ti nije odgovorio misleći "bože kako sam pametan, naterao sam ga da ućuti". :D =)) Šešo, pa to je stvarno idiotizam, ništa lično... :D

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 22:32 

Lapo-lapo je napisao/la:
Aleksije je rekao sta je imao. Ti bi se sada s njim raspravljao u nedogled, sve dok tvoja ne bi bila poslednja.
Evo i tebi savjet: Procitaj ponovo sto ti je Aleksije rekao i potrudi se da budes ravnopravan sudionik diskusije, a ne presjedavajuci na svakoj temi.

:klanjam
E to je njegov problem, svaka čast. Uz ove gore pobrojane, i tebe ću dodati na listu inteligentnijih od njega. :D

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 22:49 

aleksije radicevic je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

:klanjam
E to je njegov problem, svaka čast. Uz ove gore pobrojane, i tebe ću dodati na listu inteligentnijih od njega. :D

Nemoj tako jako Aleksije!

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 22:54 

Citat:
Mislim da sam ostavio neka tamo na temi.

Mislim da si na temi ostavio podatak od 50%. Ni blizu dovoljno. Ispravi me ako grešim oko procenta, ali mislim da ne grešim.

Citat:
I ti kad uočiš bezvrednu raspravu, dotrčiš da se umešaš. =)) Dok ja recimo na tvoje bezvredne komentare ne bih se osvrtao da nisi dosadan u ponavljanju istih, a uz dosađivanje ubacuješ i uvrede i arogantan ton.
Valjda misliš da ćeš bezobraznim tonom, dati na težini svojim mišljenjima. Pa misli i dalje, ja ne verujem. :001_smile

Umešao sam se da vama sanjarima skrenem pažnju da je diskusija besmislena. A besmislena je zbog raspoloženja u biračkom telu. To što se kasnije izdegenerisala u ono u šta se izdegenerisala je što si ti popizdeo kao ris na kokainu na tu činjenicu i na činjenicu koju sam ti obećao da ti neću više prebacivati.

Citat:
I pomešao si stvari. Oštrim tonom sebe gradiš pametnim, a ne kvalitetom upisa na temu. Ne ide to tako. To je isto kao hvaljenje samog sebe. Bezvredno je ako te drugi ne pohvali.

Ništa ja sebe ne gradim. Koliko puta treba da ti ponovim da ja ovde samo prekraćujem vreme kad nemam ništa pametnije da radim?

Citat:
Koliko sam imao priliku da vidim, najviše neprijatnosti na forumu proizvodiš upravo ti. Upravo načinom na koji komuniciraš sa ljudima.
To što ti niko ne odgovara, i ne upušta se u raspravu s tobom, nije zato što misle intimno da si u pravu, nego zato što misle da ne vredi sa magarcem voditi raspravu. Evo ti primer. Čubura nalepi Prestolonaslednika, ti mu kažeš "ne seri". Čubura ne ulazi u dugu raspravu s tobom je na "ne seri" nema šta mnogo da se kaže. A onda ti slavodobitno dođeš i hvališ se kako ti nije odgovorio misleći "bože kako sam pametan, naterao sam ga da ućuti". :D =)) Šešo, pa to je stvarno idiotizam, ništa lično... :D

Pa logično je da najviše neprijatnosti proizvedem ja, jer ja sam taj koji budali koja je lupila glupost kažem da je lupila glupost. Ako ja prvi nekom napišem neprijatnu stvar, onda je prirodno da sam ja taj koji izaziva neprijatnost. Nije valjda da si mislio da treba ovo da mi objašnjavaš.

I jel stvarno misliš da ja mislim da je "ne seri" argument?

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 02:19 

Lapo-lapo je napisao/la:
Nemoj tako jako Aleksije!

Stvarno to mislim, a to kažem u šaljivom tonu jer je dosadno biti ozbiljan. Kako bre nemaš samopuzdanja? Odmah misliš da te neko zeza.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 02:29 

Mislim da si na temi ostavio podatak od 50%. Ni blizu dovoljno. Ispravi me ako grešim oko procenta, ali mislim da ne grešim.
Nije dovoljno za šta? Za neke tvoje ideje o neophodnoj podršci. Izvini ali one vrede koliko i pišljiv bob.

Citat:
Umešao sam se da vama sanjarima skrenem pažnju da je diskusija besmislena. A besmislena je zbog raspoloženja u biračkom telu. To što se kasnije izdegenerisala u ono u šta se izdegenerisala je što si ti popizdeo kao ris na kokainu na tu činjenicu i na činjenicu koju sam ti obećao da ti neću više prebacivati.

I onda usput njemu kažeš da je glup i polupismen, a meni da sam nekulturan i time nam skreneš pažnju na tvoje ludilo i odvučeš nas od teme diskusije.

Citat:
Ništa ja sebe ne gradim. Koliko puta treba da ti ponovim da ja ovde samo prekraćujem vreme kad nemam ništa pametnije da radim?

Pa ovo ili lažeš ili si lud. Kakvo je to dokoličarenje ako se toliko emotivno primiš zbog nečije greške da moraš da vređaš. To nikako ne liči na dokono prekraćivanje vremena.

Citat:
Pa logično je da najviše neprijatnosti proizvedem ja, jer ja sam taj koji budali koja je lupila glupost kažem da je lupila glupost. Ako ja prvi nekom napišem neprijatnu stvar, onda je prirodno da sam ja taj koji izaziva neprijatnost. Nije valjda da si mislio da treba ovo da mi objašnjavaš.

Nije logično ako si u prethodnom postu napisao da doživljavaš transfer neprijatnosti. Time sugerišeš da neko drugi proizvodi neprijatnost. A ja kažem ovo što ti sada kažeš - da ti proizvodiš neproijatnosti.

"Ne seri" je paradigmičan primer, jer uglavnom se sve svodi na to. Kratka uvredljiva poruka, pa nekad malo sofisticiranija od "ne seri" nekad ista, u principu ništa ne menja.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 11:28 

Nije dovoljno za šta? Za neke tvoje ideje o neophodnoj podršci. Izvini ali one vrede koliko i pišljiv bob.

To da li tebi vrede ili ne vrede pišljivog boba nije relevantno. Ja sam u celoj toj priči neutralan, i kao takav mislim da objektivnije mogu da procenim da li je dovoljno ili ne, za razliku od tebe koji si toliki vatreni monarhista da bi ga krunisao, pa makar to podržavao samo ti i tvoj pas. A posledice, to ćemo u hodu, nije problem.

Problem je Aleksije. Meni je svejedno da li ćemo biti monarhija ili republika, čak bi mi i bilo kul da budemo kraljevina, čisto da dodamo malo glamura, ali narod, to jest više nego značajan broj naroda to neće i dok njih ne ubediš, nikako nije pametno krunisati izuzetno nepopularnu osobu kao kralja. Možda da promenite strategiju i probate sa njegovim sinom, to možda upali, samo treba vam organizacija, pare za kampanju i stvari tog tipa, jer većina ljudi, kao i ja, uopšte ne razmišlja o pitanju monarhijie, to nigde nije tema i trebale bi vam pare za kampanju da to nametnete kao temu.

Ako vidim da većina naroda hoće, onda ću hteti i ja, pošto sada vidim da neće, onda neću ni ja, ne zato što se povodim narodnim željama, nego što bi bilo štetno nametati narodu kralja kojeg ne želi, a dovoljno puta sam ti objasnio zašto mislim da bi bilo štetno.

Citat:
I onda usput njemu kažeš da je glup i polupismen, a meni da sam nekulturan i time nam skreneš pažnju na tvoje ludilo i odvučeš nas od teme diskusije.

Pa on je prvi skrenuo sa teme, nazvavši tebe, umesto odgovora na tvoj post, jako pogrdnim imenom, na šta sam mu ja odgovorio da je glup (ne samo zbog toga, nego i zbog svih ostalih njegovih postova koje sam pre toga pročitao). Znači ciklus je počeo on, ne ja. Ja sam mu samo skrenuo pažnju da je bilmez što te tako vređa jer si Nikola Tesla za njega. I ti mi sada to zameraš kao veliki zločin, što je meni jako interesantan razvoj događaja.

Citat:
Pa ovo ili lažeš ili si lud. Kakvo je to dokoličarenje ako se toliko emotivno primiš zbog nečije greške da moraš da vređaš. To nikako ne liči na dokono prekraćivanje vremena.

Uopšte se ne primam emotivno, čim sam u stanju da se ne obazirem na uvrede koje u stvarnom životu ne bih trpeo. Reč je, kao što rekoh, o poremećaju, imam toliki transfer neprijatnosti, da ne mogu da izdržim da ne uvredim osobu koja je odvalila kolosalnu glupost, jer se poistovetim sa tom osobom i osećam se kao da sam ja lupio tu glupost. Znači kada ja bratu Srbinu koji kenja kvake za sve pare kažem da prestane jer je glup ko ***, osećam se kao da to kažem i sebi. Teško mi je da ti opišem taj fenomen u jednom pasusu, a više od toga me mrzi da pišem.

Citat:
Nije logično ako si u prethodnom postu napisao da doživljavaš transfer neprijatnosti. Time sugerišeš da neko drugi proizvodi neprijatnost. A ja kažem ovo što ti sada kažeš - da ti proizvodiš neproijatnosti.

Proizvedem neprijatnost zato što je neko drugi meni napravio neprijatnost, da, ali zašto kažem da je ja prvi proizvedem? Pa zato što je prvi proizvedem na forumu, javno, do tada je bila samo u mojoj glavi kao misao i to ne računam jer je samo u mojoj glavi i ne proizvodi ništa što je relevantno drugima. A ovde pričamo ko na forumu prvi proizvede neprijatnost, ne o tome ko šta privatno misli ili oseća.

Citat:
"Ne seri" je paradigmičan primer, jer uglavnom se sve svodi na to. Kratka uvredljiva poruka, pa nekad malo sofisticiranija od "ne seri" nekad ista, u principu ništa ne menja.

A šta bi ti, da napišem filozofsku knjigu na nečiju imbecilnu tvrdnju? I obično, uz uvredu, dodam i sarkastičan komentar. Zašto bih pisao bilo šta suvislije od toga, kada smatram da ta osoba neće to razumeti, a još plus me i mrzi da mu objašnjavam od Kulina bana zašto je to što je rekao činjenično netačno, smešno i glupo. Znam, sad ćeš me optužiti za aroganciju, ali ja stvarno nemam strpljenja da ljudima za koje smatram da nisu u stanju, a u ogromnoj većini slučajeva i ne žele, da prihvate opširno objašnjenje zašto je njihova izjava glupa.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 12:24 

Veliko hvala moderatoru, koji god da je.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 15:28 

I još jedna stvar. Ti mene optužiš.
Citat:
Evo ti primer. Čubura nalepi Prestolonaslednika, ti mu kažeš "ne seri". Čubura ne ulazi u dugu raspravu s tobom je na "ne seri" nema šta mnogo da se kaže. A onda ti slavodobitno dođeš i hvališ se kako ti nije odgovorio misleći "bože kako sam pametan, naterao sam ga da ućuti". :D =)) Šešo, pa to je stvarno idiotizam, ništa lično... :D

Na šta ti ja odgovaram.
Citat:

Na šta ti odgovaraš.
Citat:

Jel to odgovor kojom si pobio moju tvrdnju da je tvoja prvobitna optužba potpuna budalaština?

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 21:39 

1309 postova imam, od toga 1000 monologa. Zahebala sam neke glumce.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 00:35 

Ali zato nisi zajebala BBC-a.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 03:08 

Šešo, opet si demonstrirao svoj kretenizam. Magarac magareći, magarac. :D

Gore si na ozbiljnim temama sipao svoje gluposti, a ja ne želim da trolam tamo....

Citat:
Ne smem da pokušam da budem sarkastičan, a da ti ne pobesniš? Zašto se ljutiš na stvari na koje se nije normalno ljutiti?

I odgovor je naravno ne. Jer i sam znaš da Fatmir priča isključivo gluposti. Pa je tako i ovo glupost.

Tako da, kad postaviš glupo pitanje, nemoj da očekuješ pametan odgovor.

Citat:
I iskreno, počinjem da menjam mišljenje o tome koliko si pametan, ti stvarno iz onog što sam napisao nisi uspeo da zaključiš da je odgovor ne!? Moralo je eksplicitno da ti se napiše da bi shvatio!?

Dakle, ovo si pisao u odgovoru na post koji sam ja napisao odgovarajući na ovaj tvoj:
Citat:
Ako si Fatmirove tvrdnje i do sada shvatao ozbiljno, onda ćeš verovatno i ovu shvatiti ozbiljno.

U samo ovoj jednoj rečenici, ti si uspeo da ispadneš glup po više osnova:
1. Promašio si temu. Tačnost Fatmirove tvrdnje je tema, a ti si počeo o mom generalnom poverenju u sve što Fatmir govori.
2. Napravio su materijanu grešku. Čak i Fatmir može da nekada kaže nešto što je tačno. Npr. jednom je rekao da je pušenje štetno, da je kockanje veliki porok. Tako da to ostavlja mogućnost da kaže tačno još nešto.
3. Trošio si vreme i kreativnost na dugu rečenicu i sarkastičnost, umesto da si jednostavno rekao "Ne". Rasipanje vremena je iracionalno.

Kako ti uspeva da ispoljavaš takvu glupost, to je za analizu. Na stranu i što si lažov. Rekao si "Reč je, kao što rekoh, o poremećaju, imam toliki transfer neprijatnosti, da ne mogu da izdržim da ne uvredim osobu koja je odvalila kolosalnu glupost, jer se poistovetim sa tom osobom i osećam se kao da sam ja lupio tu glupost." Jer, meni si zvocao oko mesta gde živim, a ne oko gluposti. Dakle, lažeš, jer se vidi da se tvoj poremećaj zove potreba za zvocanjem, a ne potreba da reaguješ na "gluposti". Da tebi smetaju gluposti, pa ti bi se neprekidno bavio samorefleksijom. =))

Dalje:
Citat:
Evo pošto sam ja bio ljubazan i potrudio se da napišem odgovor na post koji si naveo, mogao bi da mi uzvratiš ljubaznost i odgovoriš mi na dva posta na onoj chat temi.

Neću da ti uzvratim ljubaznost, jer si ti prema drugima neljubazan bez ikakvog razloga. Nema to, sad ću biti ljubazan, pa ajde svi da budu ljubazni. I neću da ti odgovorim jer si onaj odgovor na post o strankama pisao u cilju pridobijanja mene za odgovore na gluposti na ovoj temi.

Ali, da ne bude da neću da ti odgovoram na postove zato što ne mogu, evo ti predlog. Sve na šta želiš da ti odgovorim:
1. Preformuliši da nema ni nagoveštaja ad hominema. Dakle, neći da vidim reči "ti-ja" bilo kakvo obraćanje u prvom i drugom licu.
2. Nemoj da budeš opširan, i trudi se da ne budeš dosadan.
3. Bez davanja lične note upisima u vidu sarkazama i sl.

Eto, bato, izazova. Da vidimo šta znaš.
Od sada ću ti odgovarati samo na tako formulisane upise. Na druge ću ćutati, ili ću ti staviti prikladnu sliku.
slika
Predlažem da i druge kolege tako reaguju, što će možda moderaciju navesti da ne toleriše tvoje sabotiranje normalnih diskusija koje su u bogougodnom tonu.

A i ti da pokažeš da možeš pažnju da skreneš na sebe kvalitetnim argumentovanjem, interesantnim objašnjenjima, zanimljivim informacijama.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 09:07 

Ne, Aleksije, samo sam hteo na sarkastičan način da kažem ne. To što si se ti našao uvređen jer si hteo isključivo eksplicitan odgovor na tačnost Fatmirove tvrdnje (!), je smešno od tebe. Da, on može da bude u pravu kada kaže da je pušenje štetno, ali on ne priča o takvim stvarima, on priča gluposti. A u ovom konkretnom slučaju je pričao da Zapad ciljano želi da raselli samo muslimane iz BiH, što je tipična njegova paranoična glupost. Činjenica da si uopšte morao da pitaš da li je tačna, a kamoli da ne shvatiš sarkastičan odgovor (koji nije zlonameran i nije mi jasno zašto je izvukao bes iz tebe, uopšte ga nisam napisao u drkadžijskom tonu), nego da insistiraš na eksplicitnom odgovoru, kao da se radi o izjavi nekog ozbiljnog, a ne uobičajenim Fatmirovim glupostima (a ova izjava je baš pokazni primer zašto je čovek budala i ne treba ga shvatati ozbiljno), mi govori da ili ti je novopronađen bes prema meni toliki da ti zamagljuje razum ili ti razum nije na nivou na kojem sam mislio da jeste. I stvarno misliš da sam trošio kreativnost na tu rečenicu? Trebalo mi je manje od 20 sekundi da je smislim i napišem, mislim, jeste i to neko vreme, ali ovde ipak sitničariš, nisam pisao roman, nego jednu kratku nezlonamernu rečenicu za koju sam se nadao da će biti duhovita, a ne izazvati napad jakog besa.

Ad hominem prema tebi nije bio proizvod tranfera blama, to je bilo iznošenje činjenice za koju ja mislim da je jako bitna ako govorimo o temi o kojoj smo govorili.

Gde ti u ova dva posta gore vidiš ad hominem? Molim te, pokaži mi. Pogotovo s obzirom na šta sam odgovarao (a odgovarao sam na postove koji su od prve do zadnje reči težak ad hominem i u odgovoru na takve postove nemoguće je izbeći korišćenje "ti" i "ja", kako si mi ti u učiteljskom tripu dao zadatak).

A onaj post na temi promene sistema ne zaslužuje odgovor zato što ne idealizuje Demokratsku stranku na način na koji ti misliš da je treba idealizovati, pa zato ni on ne zaslužuje odgovor? A na istoj temi se žališ na jednoumlje, komično zar ne. Znam, ti ćeš mi sad napisati da nećeš da odgovoriš jer misliš da je to hrpa gluposti, a to češ reći iz dva razloga, prvi je jer ti idem na *** ovih dana, drugi je jer se u većini stvari ne slažem sa tobom (primer tvog jednoumlja). A ja sam, za razliku od tebe, otvorenog uma, i ako mi neko dokaže da sam pogrešio, ja ću to prihvatiti, to može ceo forum da ti potvrdi. Ali ti to ne želiš, ti želiš circlejerk, dok u isto vreme kukaš o jednoumlju.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 15:35 

Ne, Aleksije, samo sam hteo na sarkastičan način da kažem ne. To što si se ti našao uvređen jer si hteo isključivo eksplicitan odgovor na tačnost Fatmirove tvrdnje (!), je smešno od tebe. Da, on može da bude u pravu kada kaže da je pušenje štetno, ali on ne priča o takvim stvarima, on priča gluposti. A u ovom konkretnom slučaju je pričao da Zapad ciljano želi da raselli samo muslimane iz BiH, što je tipična njegova paranoična glupost. Činjenica da si uopšte morao da pitaš da li je tačna, a kamoli da ne shvatiš sarkastičan odgovor (koji nije zlonameran i nije mi jasno zašto je izvukao bes iz tebe, uopšte ga nisam napisao u drkadžijskom tonu), nego da insistiraš na eksplicitnom odgovoru, kao da se radi o izjavi nekog ozbiljnog, a ne uobičajenim Fatmirovim glupostima (a ova izjava je baš pokazni primer zašto je čovek budala i ne treba ga shvatati ozbiljno), mi govori da ili ti je novopronađen bes prema meni toliki da ti zamagljuje razum ili ti razum nije na nivou na kojem sam mislio da jeste. I stvarno misliš da sam trošio kreativnost na tu rečenicu? Trebalo mi je manje od 20 sekundi da je smislim i napišem, mislim, jeste i to neko vreme, ali ovde ipak sitničariš, nisam pisao roman, nego jednu kratku nezlonamernu rečenicu za koju sam se nadao da će biti duhovita, a ne izazvati napad jakog besa.

Ad hominem prema tebi nije bio proizvod tranfera blama, to je bilo iznošenje činjenice za koju ja mislim da je jako bitna ako govorimo o temi o kojoj smo govorili.

Gde ti u ova dva posta gore vidiš ad hominem? Molim te, pokaži mi. Pogotovo s obzirom na šta sam odgovarao (a odgovarao sam na postove koji su od prve do zadnje reči težak ad hominem i u odgovoru na takve postove nemoguće je izbeći korišćenje "ti" i "ja", kako si mi ti u učiteljskom tripu dao zadatak).

A onaj post na temi promene sistema ne zaslužuje odgovor zato što ne idealizuje Demokratsku stranku na način na koji ti misliš da je treba idealizovati, pa zato ni on ne zaslužuje odgovor? A na istoj temi se žališ na jednoumlje, komično zar ne. Znam, ti ćeš mi sad napisati da nećeš da odgovoriš jer misliš da je to hrpa gluposti, a to češ reći iz dva razloga, prvi je jer ti idem na *** ovih dana, drugi je jer se u većini stvari ne slažem sa tobom (primer tvog jednoumlja). A ja sam, za razliku od tebe, otvorenog uma, i ako mi neko dokaže da sam pogrešio, ja ću to prihvatiti, to može ceo forum da ti potvrdi. Ali ti to ne želiš, ti želiš circlejerk, dok u isto vreme kukaš o jednoumlju.

Ovde je potrebno podsetiti se šta je "ad hominem".

Citat:
Ad hominem (Latin for "to the person"),[1] short for argumentum ad hominem, typically refers to a fallacious argumentative strategy whereby genuine discussion of the topic at hand is avoided by instead attacking the character, motive, or other attribute of the person making the argument, or persons associated with the argument, rather than attacking the substance of the argument itself.[2]

Ne mora dakle da se radi samo o grubom vređanju ličnosti, nego može da znači svako uključivanje "osobina, motiva ili drugih atributa ličnosti" da bi se izbegla prava rasprava na temu. Ili, najbolji način izbegavanja ad hominema je neupotrebljavanje obraćanja u drugom licu (ti), pa i u prvom (ja).

Tako da i u postu koji sadži odgovor na post o strankama postoji ad hominem. Npr (boldovano):
Citat:
Te stvari daleko da su odlika samo Srbije, ili čak samo bivših socijalističkih zemalja. Toga ima svuda, naravno, negde u toliko maloj meri da ne smeta, negde kao preovlađujuć obrazac ponašanja. Nisu komunisti to doneli. Misliš da (obraćanje u drugom licu) u Kraljevini Srbiji i kasnije Kraljevini SHS/Jugoslaviji nije bilo nekomunista na položajima vlasti koji su se tako ponašali. Nemoj da si naivan. Ima ih i danas u najrazvijenijim društvima, pitanje je samo koliko su brojni.

Ovaj upis je primer da se može izbeći ad hominem u odgovoru. Čak može da se bude malo i provokativan ako se doda "...ali to treba znati", i nema ad hominema a ima simpatična provokacija.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 15:54 

"Nemoj da si naivan" je sve što si je sve što si našao!? Pa čak i da su te dve reči bile ad hominem, upućene su kao prijateljski savet, ne derogiranje tebe kao osobe, tako da, ukoliko ne nađeš "pravi" ad hominem, ovo ću shvatiti kao hvatanje za slamku da me optužiš da se koristim ad hominemom.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 15:58 

"Nemoj da si naivan" je sve što si je sve što si našao!? Pa čak i da su te dve reči bile ad hominem, upućene su jao prijateljski savet, ne derogiranje tebe kao osobe, tako da, ukoliko ne nađeš "pravi" ad hominem, ovo ću shvatiti kao hvatsnje za slamku da ke optužiš da se koristim ad hominemom.

Poruka je da čak ni takav više nije prihvatljiv, kamoli onaj "nije kulturno to za šta se zalažeš, s obzirom gde živiš". Ili onaj "ako veruješ Fatmiru".

Evo, još jedan odgovor bez ad hominem, na post koji sadrži ad hominem. To je tolerancija, trud i dobra volja. :D

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 16:00 

I molim te pronađi mi ad hominem u odgovorima na post na ovoj strani koji je od prve do zadnje reči ad hominem.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 16:07 

I molim te pronađi mi ad hominem u odgovorima na post na ovoj strani koji je od prve do zadnje reči ad hominem.

Objašnjeno je šta je ad hominem, tako da ga nije teško identifikovati. Obraćanje u drugom licu spada u to, ako se koristi u sklopu rasprave za dokazivanje nečega.
U ovoj citiranoj rečenici postoji ad hominem "I molim te pronađi mi". A može se vrlo lako preformulisati pa da ga nema, nrp. "Potrebno je u odgovorima na post na ovoj strani ukazati na konkretne ad hominem iskaze, zbog toga i toga...". Pa onda će neko ko je zainteresovan za diskusiju to i uraditi.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 16:16 

"Nemoj da si naivan" je sve što si je sve što si našao!? Pa čak i da su te dve reči bile ad hominem, upućene su jao prijateljski savet, ne derogiranje tebe kao osobe, tako da, ukoliko ne nađeš "pravi" ad hominem, ovo ću shvatiti kao hvatsnje za slamku da ke optužiš da se koristim ad hominemom.

Poruka je da čak ni takav više nije prihvatljiv, kamoli onaj "nije kulturno to za šta se zalažeš, s obzirom gde živiš". Ili onaj "ako veruješ Fatmiru".

Evo, još jedan odgovor bez ad hominem, na post koji sadrži ad hominem. To je tolerancija, trud i dobra volja. :D

Ja ne vidim problem ni u jednom ni u drugom primeru, bez obzira u koju kategoriju argumenata pripadali. Mislim da ti treba malo manje da brineš o, stvarno realno, sitnicama, nego što ja treba da binem da ne zgazim mrava na livadi.

Ono što si ti meni pisao kao ad hominem je u svakom razgovoru neprihvatljivo. Ovo je u granicama prihvatljivog. Ako sam ja tebi uvažio da neću da pišem lične stvari koje te vređaju, i još preko toga se nisam obazirao na tvoje nimalo naivne uvrede, onda i ti možeš da pokažeš malo čvrstine i muškosti i ne obazireš se na stvari koje jedva da spadaju u ad hominem. Nisi ljubičica jbt.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 16:32 

Ja ne vidim problem ni u jednom ni u drugom primeru, bez obzira u koju kategoriju argumenata pripadali. Mislim da ti treba malo manje da brineš o, stvarno realno, sitnicama, nego što ja treba da binem da ne zgazim mrava na livadi.

"Briga o sitnicama" je i traženje i uočavanje sitnih grešaka(koje čak nekada nisu ispravno uočene) kod diskutanata koje se onda proglašvaju glupostima i na njih se uvredlivo reaguje. Pošto se "briga o sitnicama" izbija "brigom o sitnicama", otuda "sitničarski" zahtev da se ad hominem, i onaj najbezazleniji, ne upotrebljava.

Citat:
Ono što si ti meni pisao kao ad hominem je u svakom razgovoru neprihvatljivo. Ovo je u granicama prihvatljivog. Ako sam ja tebi uvažio da neću da pišem lične stvari koje te vređaju, i još preko toga se nisam obazirao na tvoje nimalo naivne uvrede, onda i ti možeš da pokažeš malo čvrstine i muškosti i ne obazireš se na stvari koje jedva da spadaju u ad hominem. Nisi ljubičica jbt.

Šta je prihvatljivo a šta ne, ne bi trebalo da bude stvar subjektivne procene. Postoje opšta pravila korektnog dijaloga i njih se treba pridržavati. Čvrstinu i muškost na određnim temama nije potrebno pokazivati. Prikladnije mesto za to je npr. krevet na kome treba da se desi seks.

Ovo je, čini se, već treći post bez ad hominema kojim se odgovara na postove sa ad homenom. Dakle, biće i poslednji, jer je pokazano da se može diskutovati bez upotrebe ad hominema. Pa ako se to ne može poštovati, onda diskusija ne vredi.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 16:33 

Objašnjeno je šta je ad hominem, tako da ga nije teško identifikovati. Obraćanje u drugom licu spada u to, ako se koristi u sklopu rasprave za dokazivanje nečega.
U ovoj citiranoj rečenici postoji ad hominem "I molim te pronađi mi". A može se vrlo lako preformulisati pa da ga nema, nrp. "Potrebno je u odgovorima na post na ovoj strani ukazati na konkretne ad hominem iskaze, zbog toga i toga...". Pa onda će neko ko je zainteresovan za diskusiju to i uraditi.

Ne, Aleksije, pokaži mi ad hominem u odgovorima na tvoj post koji je ne samo ad hominem, nego vređanje od prve do zadnje reči. I nemoj da mi pokazuješ primere gde ti se obraćam u prvom licu, jer je na takav post nemoguće odgovoriti bez obraćanja u prvom licu, zato što odgovaram na optužbe iznešene u prvom licu. Gde je ad hominem? I odgovori na postove.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 176  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: