|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 187 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:18 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
19. Kada sam sa oko 20ak godina počeo gledati starije filmove (recimo prije 1960.) bio sam šokiran koliko kulturnije i obrazovanije ljudi u njima djeluju. Gotovo svi su govorili kao da su doktori znanosti danas, iako to nisu bili. Prvi ex-yu film koji me u tom smislu šokirao bio je H8 iz 1958., gdje ljudi djeluju nevjerojatno obrazovano i kulturno, iako su neki samo radnici ili težaci. Gledati američki film iz tog doba i danas je još veći šok u smislu kulture i načina govora, razmišljanja. Ništa ne djeluje umjetno i izopačeno kao danas. Onda sam se prisjetio razgovora sa svojim pokojnim bakama, i kako su obje, i ona nešto obrazovana koja je radila u prosvjeti, i ona koja se bavila poljoprivredom, in hindsight djelovale toliko bistrije od današnjih ljudi iako su imale i neke manire koje bi se danas smatrale relativno primitivnima. Sličan način govora primjetio sam i u povijesnim dokumentarcima, npr. staraca kad govore o WW2 na ex-Yu prostorima. To je, dakle, bilo društvo prije dolaska zavođenja na ove prostore kao primarnog načina selekcije. 20. Mislim da bi današnji svijet bio mnogo bolji da su Centralne sile dobile WW1 (sry Srbi) jer bi svijet ostao dulje konzervativniji. 1918. je bila godina nepravdi i tragedija, cijeli je taj rat pokrenuo komunizam, fašizam i ostale užase. Važno je i kad bi ga dobile, idealno 1914. Što manje krvi to bolje, ali koliko je to bila realnost s masama vojski koje su se desetljećama gomilale bez ičega da ih zaustavlja, ozbiljno im troši resurse? Svaka je godina nosila sve manje šanse da se dobije rat od strane manje brojnog bloka s manje resursa, tako je bilo u oba svjetska rata (osim kada je kratko Hitler u ljeto 1940. nešto formalno okrenuo ravnotežu). Teško je zamisliti dobitak WW2 od strane Osovine, a zbog SAD-a bi se svijet vjerojatno podijelio na dva regimentalizirana, militarizirana društva mnogo više no što je to bilo u Hladnom ratu. 21. Čitao sam da u nekim okruzima germanskih i francuskih protestantskih zemalja stoljećima nije bilo nijednog kaznenog djela. Velik je značaj protestantizma i njegovih derivata za povijest (pogledati što govorim o srednjem vijeku u točki 14). A i inače je sve što je bitno izumljeno za napredak društva iz tisućljetne stagnacije izumio bijeli zapadni čovjek nakon 1500. godine. To ne znači da nije lijepo i zanimljivo čitati o Rimskom Carstvu, dinastiji Song ili prednormanskoj Britaniji, ali što se tada zapravo događalo? Bilo je puno ratova, izmijenilo se vlasništvo nad puno zemlje i ne puno više od toga. Današnja politička korektnost nastoji prikazati svaki izum npr. nekog Arapina iz 12. st. kao lako mogući začetak moderne civilizacije, tehnologije, kulture, a to je djeluje isprazno i navučeno. 22 Današnji se ljudi sigurno za ništa ne mogu kriviti jer su preglupi za provoditi ikakve taktike i uopće doći u poziciju raditi bitne greške. Za autopsiju tragedije treba gledati ljude koji su još imali mozak. https://en.wikipedia.org/wiki/Third_Great_Awakening proizveo je prve SJW-ove u povijesti zapadne kulture. Ovi luđaci su istovremeno promovirali žensko pravo glasa, dok su napadali evoluciju i prostituciju - za današnje nazore nevjerojatna kombinacija vjerovanja koju imaju samo u Lazi Lazareviću. Prostitucija je potrebna kako bi se zaštitila ženska predbračna čistoća, a vjerovati u evoluciju je bitno kako bi se izbjeglo disgenično propadanje kojem danas svjedočimo. Također su uzrokovali uništavanje tradicionalne zapadnog obrazovanja kroz zle intelektualce. Prve rezultate toga se vidjelo oko 1920. Što je uzrokovalo sve to? To je bio rezultat tadašnjeg modernog kršćanstva koje je postalo perverzijom tradicionalnog kršćanstva. Stoga se čak ni ljude iz TGA ne može kriviti već treba ići dalje. Uništenje kvalitetnog kršćanstva potječe iz pokreta zvanog https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Great_Awakening. U njemu je ključna osoba bio Charles Finney - https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Grandison_FinneyTaj je pokret ubio prosvjetiteljstvo i prvi put napravio neprijateljima religiju i znanost, ubio tradicionalno razumijevanje kršćanstva i potaknuo kult religijskog neznanja. No, još je dublje pitanje što je omogućilo da se kršćanstvo razvije u tom smjeru iz dijelova protestantizma/prosvjetiteljstva u kojem je bilo vrlo napredno. Po meni je to bio Martin Luther, koji je bio teški negativac i izrekao mnoštvo gluposti, npr. da su svi pomazani ljudi svećenici, što je omogućilo neznalicama poput Finneya da neometano kvare kršćanstvo. Zwingli i Calvin su bili pozitivci reformatorskog pokreta.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:25 |
|
|
A jesi li ga zakomplicirao. Čitaj Novi Zavjet, proučavaj taj tekst, taj način izražavanja. I usporedi ga s dekadencijom Rimskog Carstva. Sve isto kao i danas.
_________________ sotto l'ombra di un bel fiore
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:31 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Petunija je napisao/la: A jesi li ga zakomplicirao. Čitaj Novi Zavjet, proučavaj taj tekst, taj način izražavanja. I usporedi ga s dekadencijom Rimskog Carstva. Sve isto kao i danas. Za očekivati je da ćeš promašiti ceo fudbal za samo oko 1000-1500 godina. Točka 22 govori zašto je sjajan i častan protestantizam imao u sebi klicu uništenja kršćanstva kada ga je pokušao spasiti (hint - Luther). Ne govorim o srednjovjekovnom ili kasnorimskom kršćanstvu. Današnji islam je sličan srednjovjekovnom kršćanstvu - loše formuliran, ali stabilan na relativno niskoj razini. Imao bi ogroman potencijal da brzo sasvim zavlada svijetom samo da prođe kroz reformu poput one europske reformacije iz 16. st.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:52 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: A jesi li ga zakomplicirao. Čitaj Novi Zavjet, proučavaj taj tekst, taj način izražavanja. I usporedi ga s dekadencijom Rimskog Carstva. Sve isto kao i danas. Za očekivati je da ćeš promašiti ceo fudbal za samo oko 1000-1500 godina. Točka 22 govori zašto je sjajan i častan protestantizam imao u sebi klicu uništenja kršćanstva kada ga je pokušao spasiti (hint - Luther). Ne govorim o srednjovjekovnom ili kasnorimskom kršćanstvu. Današnji islam je sličan srednjovjekovnom kršćanstvu - loše formuliran, ali stabilan na relativno niskoj razini. Imao bi ogroman potencijal da brzo sasvim zavlada svijetom samo da prođe kroz reformu poput one europske reformacije iz 16. st. I dalje lutaš, povijest religije nije bitna. Važna je njezina esencija. Sve ostalo je žešći opskurantizam. Ono što takvi kao ti ne kuže jest da Bog nije servis. Ako nisi vjernik, ne moramo o Bogu, možemo o ideji dobra, moralnom kompasu, svejedno. Čovjek točno zna kada se od toga udaljava, a kada se približava... iako si to ne želi priznati. Ti si odlijepio kad si krenuo daviti onu curu, sada preturaš po tim internetskim smetlištima tražeći opravdanje za taj čin... umjesto da lijepo priznaš da si počinio težak grijeh, zahvališ Bogu (ili savjesti vlastitoj) da te je na vrijeme zaustavio i pokaješ se iskreno, iz srca. Dok to ne učiniš, glava ti neće biti čista.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:03 |
|
|
23. Zadnjih mjeseci dosta čitam svu Lenjinovu koresponendciju ikad napisanu. https://www.marxists.org/archive/lenin/index.htmBio je nekakav oblik inteligentnog luđaka - nije razumio ekonomske zakone i prvotno je slijepo slijedio dva čudaka iz 19. st. Čitati mu neke poruke iz 1918. ponajviše je riot, jer idu nekako ovako (npr. Staljinu ili nekom) - "ovdje u Moskvi ili Petrogradu nema zadnja dva dana ni mrvice hrane, pošaljite nam sve iz Samare ili Taganroga" (sad možda sam zaboravio imena ali od daleko s juga). Teško je zamisliti koliko je bizarno razdoblje bio taj ratni komunizam. Zamišljam ga kao takvu bijedu kao da je svatko u RH danas beskućnik i tako živi cca 4 milijuna ljudi. Čini se da je Lenjin pokušao pokrenuti neki oblik protofeminizma, ali su ga priječile materijalne okolnosti. Staljin je bio mudriji i vidio da će mu feminizam uništiti državu, pa je 1930. ukinuo Zhenotdel. O ovome pričam jer je neka moja "hipoteza" da je ratni komunizam zapravo nije bio rezultat potreba Crvene Armije već pokušaj odmah uvođenja pravog komunizma. Za to imam dva argumenta a ) regije u kojima nije bio uveden ratni komunizam obično nisu bile manje vojno efektivne 1918..-1921. b) nikakav "ratni komunizam" nije bio uveden pri njemačkoj invaziji 1941. - pojam u tom obliku nije više postojao i nikad se nije pojavio, ni u u najmračnijim danima rata. U svakom slučaju, rezultat ratnog komunizma je bila neviđena humanitarno-socijalna katastrofa. Bio je to kao nekakav "irrational overstretch" u početnoj euforiji pobjede revolucije 1917./1918., a pokazalo se da je put do samo socijalizma, kamoli komunizma, puno dulja cesta. To je i Lenjin shvatio 1921. i uveo NEP. Po meni je sličan potez davanje prava ženama 20-tih/1945./60-tih ili crncima 60-tih - irrational overstretch u euforiji pobjede. Po meni svaka od tih cesti bezgranično duga i svaki takav pokušaj oblik psihotičnog "ratnog komunizma" koji može dovesti samo do katastrofe.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:13 |
|
|
Petunija je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Za očekivati je da ćeš promašiti ceo fudbal za samo oko 1000-1500 godina. Točka 22 govori zašto je sjajan i častan protestantizam imao u sebi klicu uništenja kršćanstva kada ga je pokušao spasiti (hint - Luther). Ne govorim o srednjovjekovnom ili kasnorimskom kršćanstvu.
Današnji islam je sličan srednjovjekovnom kršćanstvu - loše formuliran, ali stabilan na relativno niskoj razini. Imao bi ogroman potencijal da brzo sasvim zavlada svijetom samo da prođe kroz reformu poput one europske reformacije iz 16. st.
I dalje lutaš, povijest religije nije bitna. Važna je njezina esencija. Sve ostalo je žešći opskurantizam. Ono što takvi kao ti ne kuže jest da Bog nije servis. Ako nisi vjernik, ne moramo o Bogu, možemo o ideji dobra, moralnom kompasu, svejedno. Čovjek točno zna kada se od toga udaljava, a kada se približava... iako si to ne želi priznati. Ti si odlijepio kad si krenuo daviti onu curu, sada preturaš po tim internetskim smetlištima tražeći opravdanje za taj čin... umjesto da lijepo priznaš da si počinio težak grijeh, zahvališ Bogu (ili savjesti vlastitoj) da te je na vrijeme zaustavio i pokaješ se iskreno, iz srca. Dok to ne učiniš, glava ti neće biti čista. Povijest religije je povijest ideja i uspjeha civilizacija. Čak i jedni Rimljani i Grci koji su imali tolerantne i ljudima slične bogove su morali imati dobru religiju za uspjeh. Ti to gledaš kroz prizmu današnjeg neobrazovanog čovjeka. Um, what? To što sam je krenuo daviti je trajalo cca 5 sekundi, a dogodilo se nakon što je meni pred očima pokušala suicid i onda me vrijeđala nakon što sam 16ak sati pazio na nju da ne umre (hint - umrla bi svejedno i ja bih samo mislio da je zaspala, ali ju je u tome spriječio jedan zdravstveni problem koji ima). Nisam je htio ni ubiti ni ozlijediti, bila je plava u vratu 2-3 dana. Misliš da ja nisam bio plav od njenih udaraca po ramenima recimo? I to ne mislim na udarce taj dan nego njih 15ak koji su se protezali skoro 2 mj. Bilo mi je žao tada, danas više ne, čak ni zadnjih mj dana kad je ostala kod mene nisam o tome razmišljao, a ona je nastavila povremeno udarati. Sumnjam da je njoj bilo žao za svih 15ak puta kad me udarila, od kojih je jedan bio vrlo ozbiljan dvostruki udarac u glavi i leđa upućen s leđa od kojeg sam ispao iz kreveta. Je li to grijeh? Ovo preturanje u mom potpisu je samo da vidi koliko je bila u krivu što ju je netko uvjerio da ja na forumu.hr stavljam njezine podatke kada to ne bi bilo moguće ni pravilima niti sam imao takvu namjeru. Nije upućeno nikome osim njoj, jer za tvrdnju da sam stavljao neke njezine podatke dokaza ni nema pošto se nikad nije dogodilo. No pošto je ona u suprotno odmah povjerovala napravila je problem koji se sad proteže za oboje stavljajući moje podatke na net.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:20 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: 23. Zadnjih mjeseci dosta čitam svu Lenjinovu koresponendciju ikad napisanu. https://www.marxists.org/archive/lenin/index.htmBio je nekakav oblik inteligentnog luđaka - nije razumio ekonomske zakone i prvotno je slijepo slijedio dva čudaka iz 19. st. Čitati mu neke poruke iz 1918. ponajviše je riot, jer idu nekako ovako (npr. Staljinu ili nekom) - "ovdje u Moskvi ili Petrogradu nema zadnja dva dana ni mrvice hrane, pošaljite nam sve iz Samare ili Taganroga" (sad možda sam zaboravio imena ali od daleko s juga). Teško je zamisliti koliko je bizarno razdoblje bio taj ratni komunizam. Zamišljam ga kao takvu bijedu kao da je svatko u RH danas beskućnik i tako živi cca 4 milijuna ljudi. Čini se da je Lenjin pokušao pokrenuti neki oblik protofeminizma, ali su ga priječile materijalne okolnosti. Staljin je bio mudriji i vidio da će mu feminizam uništiti državu, pa je 1930. ukinuo Zhenotdel. O ovome pričam jer je neka moja "hipoteza" da je ratni komunizam zapravo nije bio rezultat potreba Crvene Armije već pokušaj odmah uvođenja pravog komunizma. Za to imam dva argumenta a ) regije u kojima nije bio uveden ratni komunizam obično nisu bile manje vojno efektivne 1918..-1921. b) nikakav "ratni komunizam" nije bio uveden pri njemačkoj invaziji 1941. - pojam u tom obliku nije više postojao i nikad se nije pojavio, ni u u najmračnijim danima rata. U svakom slučaju, rezultat ratnog komunizma je bila neviđena humanitarno-socijalna katastrofa. Bio je to kao nekakav "irrational overstretch" u početnoj euforiji pobjede revolucije 1917./1918., a pokazalo se da je put do samo socijalizma, kamoli komunizma, puno dulja cesta. To je i Lenjin shvatio 1921. i uveo NEP. Po meni je sličan potez davanje prava ženama 20-tih/1945./60-tih ili crncima 60-tih - irrational overstretch u euforiji pobjede. Po meni svaka od tih cesti bezgranično duga i svaki takav pokušaj oblik psihotičnog "ratnog komunizma" koji može dovesti samo do katastrofe. Ok, zatrpavaj tu svoju glupu glavu još većom količinom nebitnih gluposti dok ne pukne kao tikva, pa ja neću morat prljat ručice. Ništa od toga nema veze s komunizmom, on je utopija u najužem mogućem smislu te riječi. Točka Omega. Lenjin je svemu tome pristupio teleološki i tako ubrzao kotač povijesti, što je odraz njegovog genija.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:22 |
|
|
Poanta je da su i jednaka prava utopija kao i komunizam. Završit će jednako loše za sve involvirane.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:29 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: I dalje lutaš, povijest religije nije bitna. Važna je njezina esencija. Sve ostalo je žešći opskurantizam. Ono što takvi kao ti ne kuže jest da Bog nije servis. Ako nisi vjernik, ne moramo o Bogu, možemo o ideji dobra, moralnom kompasu, svejedno. Čovjek točno zna kada se od toga udaljava, a kada se približava... iako si to ne želi priznati. Ti si odlijepio kad si krenuo daviti onu curu, sada preturaš po tim internetskim smetlištima tražeći opravdanje za taj čin... umjesto da lijepo priznaš da si počinio težak grijeh, zahvališ Bogu (ili savjesti vlastitoj) da te je na vrijeme zaustavio i pokaješ se iskreno, iz srca.
Dok to ne učiniš, glava ti neće biti čista.
Povijest religije je povijest ideja i uspjeha civilizacija. Čak i jedni Rimljani i Grci koji su imali tolerantne i ljudima slične bogove su morali imati dobru religiju za uspjeh. Ti to gledaš kroz prizmu današnjeg neobrazovanog čovjeka. Um, what? To što sam je krenuo daviti je trajalo cca 5 sekundi, a dogodilo se nakon što je meni pred očima pokušala suicid i onda me vrijeđala nakon što sam 16ak sati pazio na nju da ne umre (hint - umrla bi svejedno i ja bih samo mislio da je zaspala, ali ju je u tome spriječio jedan zdravstveni problem koji ima). Nisam je htio ni ubiti ni ozlijediti, bila je plava u vratu 2-3 dana. Misliš da ja nisam bio plav od njenih udaraca po ramenima recimo? I to ne mislim na udarce taj dan nego njih 15ak koji su se protezali skoro 2 mj. Bilo mi je žao tada, danas više ne, čak ni zadnjih mj dana kad je ostala kod mene nisam o tome razmišljao, a ona je nastavila povremeno udarati. Sumnjam da je njoj bilo žao za svih 15ak puta kad me udarila, od kojih je jedan bio vrlo ozbiljan dvostruki udarac u glavi i leđa upućen s leđa od kojeg sam ispao iz kreveta. Je li to grijeh? Ovo preturanje u mom potpisu je samo da vidi koliko je bila u krivu što ju je netko uvjerio da ja na forumu.hr stavljam njezine podatke kada to ne bi bilo moguće ni pravilima niti sam imao takvu namjeru. Nije upućeno nikome osim njoj, jer za tvrdnju da sam stavljao neke njezine podatke dokaza ni nema pošto se nikad nije dogodilo. No pošto je ona u suprotno odmah povjerovala napravila je problem koji se sad proteže za oboje stavljajući moje podatke na net. Naravno da jest grijeh, i nije joj prvi. Ali tuđi grijesi, kao ni tuđi problemi nisu tvoja briga, jedina osoba čije postupke možeš kontrolirati si ti sam. I moram ti reći da si u tome vrlo loš, samo ideš iz sranja u sranje. Prvo te vaše psihodrame, onda ti neki sumanuti ideološki ekstremizmi. Primi se nekog konkretnog posla, fizičkog rada, trči ako ne možeš do motike... ali spusti se više na zemlju.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:30 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Poanta je da su i jednaka prava utopija kao i komunizam. Završit će jednako loše za sve involvirane. Gle, do izjednačavanja prava je došlo i dolazi, htio ti to ili ne. Nepobitna činjenica, kao i razvoj tehnologije, recimo. Nema nazad.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:39 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 22:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24005 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Svi trebaju biti slobodni i pred zakonom jednaki. Ostale jednakosti su bajke.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 23:21 |
|
|
Petunija je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Poanta je da su i jednaka prava utopija kao i komunizam. Završit će jednako loše za sve involvirane. Gle, do izjednačavanja prava je došlo i dolazi, htio ti to ili ne. Nepobitna činjenica, kao i razvoj tehnologije, recimo. Nema nazad. "Gle".... Kakav užas, kakav egzistencijalni užas. Razmišljao sam o nečemu sada. Forumaš Leteća/Petunija se registrirala u prvoj polovici 2007. na forumu hr. Pošto sumnjam da ću dobiti jasan i nedvojben odgovor koliko joj je god od same nje, recimo da se registrirala sa 18-20. Čista procjena, s tim da ne može biti puno manje, a može biti puno više. Recimo da ako je 18-20 da sad ima 32-34 godine. A može biti malo manje i može biti dosta više. Dakle, velikodušno rane/srednje tridesete. Sve što kaže ozbiljno je krivo, glupo i krajnje uvredljivo , kada se šali nije duhovita. Zato ima toliko postova na forumu hr, tamo ne drže nikoga s mozgom (i to nema veze s parama, banani su ljudi s 20k postova regani 2002 iz čiste ideologije). Mi s mozgom ako smo još tamo desetljećima teška ilegala oko ičega kontroverznijeg. "Do izjednačavanja prava je došlo i dolazi" Pa što? Ja kritiziram to da je došlo i dolazi, na vrlo ružan način, na način na koji kritiziram fakin ratni komunizam, pa nitko s dvije čiste ne bi rekao "Gle, do ratnog komunizma je došlo i on se pokazao nepovratnim putem u komunizam htio ti to ili ne". Nepobitna činjenica? Pa nepobitna činjenica je i da je postojao ratni komunizam i da je bio katastrofa. Ne govori ništa o mom argumentu. Jer, naime, to da je razvoj tehnologije nepobitna činjenica (a je) ne znači da ti sad možeš perfidno ubaciti da nema nazad, tj da je i nepovratan proces, jer to nije nepobitna činjenica - Minojci su u Grčkoj bili razvijena civilizacija za vlastitim pismom, njihovi potomci divljaci koji nisu znali čitati pismo kojim su im pisali preci. Neke se europske civilizacije ekonomskim outputom i recimo veličinom stoke nisu od pada ZRC oporavile do 18. stoljeća. Ako svijet nastavi ovako mi ćemo do kraja ovog stoljeća biti negdje na razini prije Krista. Nema nazad? Ti si u srednjim tridesetima i stalno radiš početničke greške, siguran sam da bih imao smisleniji razgovor s tvojom majkom i bakom da su žive i dovoljno svjesne/zainteresirane ga voditi. Znam jednu curu '96 godište koja je za tebe valjda doktorica svih znanosti ikad. No, ona je debela manjina i to je problem. Nema nazad? Znaš li kakva je bila demokracija Mađarska prije 15 god (ako ti je demokracija napredak, meni nije, ali praznim neobrazovanim ljudima poput tebe obično jest), a što kakva je sada? Znaš li da je Srbija nekad imala neizvjesne rezultate izbora i da je njihova Skupština bila nekad ozbiljno podijeljena i bitna jer im je lako u njoj mogla pasti Vlada? Nema nazad? Ima, stalno, pogotovo u današnje doba. Nevjerojatno olako shvaćaš to što misliš da imaš u smislu da je nepovratno i još više olako misliš da je to dobro i jedino poželjno. To je priroda žene. Da ovaj razgovor vodimo 1821. i ja ti kažem da su žene potlačene isto bi me smatrala debilom i lošim utjecajem koji želi iskvariti tvoju žensku prirodu. Women are the vanguard of every culture. Sve je vama dobro.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 06:41 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: Gle, do izjednačavanja prava je došlo i dolazi, htio ti to ili ne. Nepobitna činjenica, kao i razvoj tehnologije, recimo. Nema nazad.
"Gle".... Kakav užas, kakav egzistencijalni užas. Razmišljao sam o nečemu sada. Forumaš Leteća/Petunija se registrirala u prvoj polovici 2007. na forumu hr. Pošto sumnjam da ću dobiti jasan i nedvojben odgovor koliko joj je god od same nje, recimo da se registrirala sa 18-20. Čista procjena, s tim da ne može biti puno manje, a može biti puno više. Recimo da ako je 18-20 da sad ima 32-34 godine. A može biti malo manje i može biti dosta više. Dakle, velikodušno rane/srednje tridesete. Sve što kaže ozbiljno je krivo, glupo i krajnje uvredljivo , kada se šali nije duhovita. Zato ima toliko postova na forumu hr, tamo ne drže nikoga s mozgom (i to nema veze s parama, banani su ljudi s 20k postova regani 2002 iz čiste ideologije). Mi s mozgom ako smo još tamo desetljećima teška ilegala oko ičega kontroverznijeg. "Do izjednačavanja prava je došlo i dolazi" Pa što? Ja kritiziram to da je došlo i dolazi, na vrlo ružan način, na način na koji kritiziram fakin ratni komunizam, pa nitko s dvije čiste ne bi rekao "Gle, do ratnog komunizma je došlo i on se pokazao nepovratnim putem u komunizam htio ti to ili ne". Nepobitna činjenica? Pa nepobitna činjenica je i da je postojao ratni komunizam i da je bio katastrofa. Ne govori ništa o mom argumentu. Jer, naime, to da je razvoj tehnologije nepobitna činjenica (a je) ne znači da ti sad možeš perfidno ubaciti da nema nazad, tj da je i nepovratan proces, jer to nije nepobitna činjenica - Minojci su u Grčkoj bili razvijena civilizacija za vlastitim pismom, njihovi potomci divljaci koji nisu znali čitati pismo kojim su im pisali preci. Neke se europske civilizacije ekonomskim outputom i recimo veličinom stoke nisu od pada ZRC oporavile do 18. stoljeća. Ako svijet nastavi ovako mi ćemo do kraja ovog stoljeća biti negdje na razini prije Krista. Nema nazad? Ti si u srednjim tridesetima i stalno radiš početničke greške, siguran sam da bih imao smisleniji razgovor s tvojom majkom i bakom da su žive i dovoljno svjesne/zainteresirane ga voditi. Znam jednu curu '96 godište koja je za tebe valjda doktorica svih znanosti ikad. No, ona je debela manjina i to je problem. Nema nazad? Znaš li kakva je bila demokracija Mađarska prije 15 god (ako ti je demokracija napredak, meni nije, ali praznim neobrazovanim ljudima poput tebe obično jest), a što kakva je sada? Znaš li da je Srbija nekad imala neizvjesne rezultate izbora i da je njihova Skupština bila nekad ozbiljno podijeljena i bitna jer im je lako u njoj mogla pasti Vlada? Nema nazad? Ima, stalno, pogotovo u današnje doba. Nevjerojatno olako shvaćaš to što misliš da imaš u smislu da je nepovratno i još više olako misliš da je to dobro i jedino poželjno. To je priroda žene. Da ovaj razgovor vodimo 1821. i ja ti kažem da su žene potlačene isto bi me smatrala debilom i lošim utjecajem koji želi iskvariti tvoju žensku prirodu. Women are the vanguard of every culture. Sve je vama dobro. Petunija nije tema, njezine godine još manje. U svakom slučaju, jasno ti je da nisam mala blesačica koju možeš motati kako ti se prohtije. Pogotovo s tim pričicama o 'ženskoj prirodi'. Čovjek sam kao i ti, s tom razlikom da ne bježim od svoje ljudskosti i ne uzdižem sebe unižavajući druge. Okej, tu i tamo pokušam nekoga malo posramiti, za njegovo vlastito dobro. Mogao si biti muškarac. Imao si tu priliku, rođen si s penisom... ali ti si je odbacio jer biti muškarac znači odrasti, a ti to ne želiš jer ti je ljepše i lakše kad te mamica doji svaka dva sata. Ja ti nisam mama.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 09:52 |
|
|
Šta se događa na ovoj temi?
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 09:59 |
|
|
teranova je napisao/la: Šta se događa na ovoj temi? Trololov.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 10:00 |
|
|
Poluprivatna prepiska, šta li. Onaj momak gore nije baš u vinklu.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 10:37 |
|
|
teranova je napisao/la: Poluprivatna prepiska, šta li. Onaj momak gore nije baš u vinklu. Nije. A luđake ne želim u svom inboxu, ni na ovom ni na onom forumu. Tako da sam bila toliko slobodna poluprivatnu prepisku prebaciti ovdje. Ako te zamaramo, skrolaj. I ja to činim, mentalnog zdravlja radi.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 14:14 |
|
|
Petunija je napisao/la: Naravno da jest grijeh, i nije joj prvi. Ali tuđi grijesi, kao ni tuđi problemi nisu tvoja briga, Naravno da su moja briga kad štete meni i ljudima oko mene. Petunija je napisao/la: jedina osoba čije postupke možeš kontrolirati si ti sam. Ali odakle ti takve osnovnoškolske gluposti? Naravno da ljudi mogu u nekoj mjeri kontrolirati tuđe ponašanje i čine to u svakodnevnim bezazlenim interakcijama. Ja i moja ekipa smo se ovakvim glupostima smijali davno, davno, a ovo govori žena u tridesetima. Najmanje. To je tužno. Petunija je napisao/la: Prvo te vaše psihodrame, Nije se moglo otjerati D. Njena bolest je upravo ono što nas je spojilo, bez toga bi bili kao ja i bilo koja druga - sivi i nerazumljivi jedno drugome. I kad ju se poslalo doma nije to urađeno da se završi nego da se ona doma sredi. No problem je bila kriva procjena s kime će tamo biti okružena, ponajviše kriva procjena osobnosti njezine majke, koju žestoko prezirem i koja je uzrok većine njenih problema. Petunija je napisao/la: onda ti neki sumanuti ideološki ekstremizmi. Primi se nekog konkretnog posla, fizičkog rada, trči ako ne možeš do motike... ali spusti se više na zemlju. Ti si samo rob fenomena zvanog Overton window. Moje su ideje trenutno izvan njega pa su proizvod bolesnog uma. Dakako, i ljudi prije 100 godina su mislili isto o danas dominantnima. To je vrlo opasno razmišljanje i vodi u totalitarizam upravo umova poput tvojih - bolesnih. Kako ne shvaćaš da je sumanuto i htjeti ubiti bijelo dijete od 2 mjeseca rešetanjem uzijem i dekapitacijom zbog bijelog robovlasništva dijela bijelaca prije 500 godina, pa se to danas od ljudi poput tebe smatra svetim aktom? Ništa se neće dogoditi da fizički radim, nisam pas da se ispušem pa ne mislim na hranu ili kuju, odjebi. Moje su ideje takve upravo zato jer jesam na zemlji. Da ne shvaćaš to i tvoje umobolno podržavanje npr čl. 325. KZ, kojim se ne bave ni vlasti i koji se primjenjuje obično u navijačkim situacijama (inače bi trebalo prijaviti pola RH za komentare po Fb itd) je zašto si toliko prezrena od mene. To da ne shvaćaš što sam ti ovim pasusom htio reći te čini još više prezrenom. Petunija je napisao/la: Petunija nije tema, njezine godine još manje.
Problem je u tome što imaš previše godina za gluposti koje pričaš. A uvjerena si u njih i očito okružena jednako suludim ljudima u rl koji ti ih potvrđuju. To je jako loše.- Petunija je napisao/la: U svakom slučaju, jasno ti je da nisam mala blesačica koju možeš motati kako ti se prohtije. Točno, ne služiš baš ničemu. Male blesačice se bar može motati za neke ciljeve, ti si gluplja od njih, starija i niti te mogu niti namjeravam jebati. Petunija je napisao/la: Pogotovo s tim pričicama o 'ženskoj prirodi'. Čovjek sam kao i ti, s tom razlikom da ne bježim od svoje ljudskosti i ne uzdižem sebe unižavajući druge. Još osnovnoškolskih fraza. Ne mota se glupačice pričama o ženskoj prirodi, takve se teme izbjegavaju jer ih ne razumiju. Druga je rečenica još niže od osnovne škole. Petunija je napisao/la: Okej, tu i tamo pokušam nekoga malo posramiti, za njegovo vlastito dobro.
Prvo se posrami svoje gluposti i praznine. Za svoje vlastito dobro. Petunija je napisao/la: Mogao si biti muškarac. Imao si tu priliku, rođen si s penisom... ali ti si je odbacio jer biti muškarac znači odrasti, a ti to ne želiš jer ti je ljepše i lakše kad te mamica doji svaka dva sata.
Ali kako ti ne shvaćaš da je današnje društvo baš odbacilo prave muškarce poput mene za bijedne jadnike koji su danas najuspješniji? To je prvo i osnovno što ne shvaćaš. Tebi je biti muškarcem biti uvijek sam i orati zemlju - u mom slučaju ! To nije ni biti životinjom. Jednom kad prevladaju zavodnici prevladaju i loši geni koji su vidljivi kod tebe sa tvojom glupošću, neobrazovanošću i prazninom uma i svega drugog. Petunija je napisao/la: Ja ti nisam mama.
Točno, a pošto nisi ni klinka koju bih htio obrlatiti niti mi mama od tebe nemam nikakve koristi jer si intelektualno, moralno i psihički općenito priglupa nula i ne daješ nikakve stimulacije za razgovor. Razgovarati s tobom je kao da phd iz matematike mora nekome uporno neuspješno objašnjavati tablicu množenja do 100. I pošto k tome još imaš takve psiho totalitarne tendencije o tome da ćeš ti nekoga otjerati s 2 foruma kad a) na prvom ionako već 10 godina vlada strahovlada tvojih i nemoguće je ni pisati što bih ja pisao b) ovdje te nitko ne jebe i dovukla si se kao buha na repu većeg i plemenitijeg konja (skoro svi postovi su ti o meni), a uređivala bi tko i što piše sad ideš na permanentni blok. Jednostavno mi se ne da gnjaviti tvojom predklimakteričnom totalitarnom umišljenom submediokritetnošću. Ti Staljin ne možeš biti jer nemaš njegov um već si odvratna pseudointelektualna postwall seljanka s uzdignutim nosom kakve se vidi po Zg stalno. Tebe treba i riječi učiti, ne treba mi to. Sad pošto si izgubila jedini interes i razlog postojanja postupi shodno. Bez privlačenja pozornosti i pobrini se da te ne nađu dok dugo već ne bude gotovo. Zbogom.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 15:45 |
|
|
Koja je alternativa zavodnicima i zavodništvu? Dogovoreni brakovi od strane roditelja?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 15:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Planina je napisao/la: :biceovodobro
Koja je alternativa zavodnicima i zavodništvu? Dogovoreni brakovi od strane roditelja? Državni algoritam koji ti do 40-te dodijeli match, ako se nisi oženio/udao. Brak pod prisilom zatvora. Tjedne inspekcije koje bi potvrdile da doista živite zajedno. Tu bi bili i inspektori i policajci koji bi iz ormara pratili i bilježili redovnu konzumaciju braka sa svrhom pravljenja budućih poreznih obveznika.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 15:53 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Planina je napisao/la: :biceovodobro
Koja je alternativa zavodnicima i zavodništvu? Dogovoreni brakovi od strane roditelja? Državni algoritam koji ti do 40-te dodijeli match, ako se nisi oženio/udao. Brak pod prisilom zatvora. Tjedne inspekcije koje bi potvrdile da doista živite zajedno. Tu bi bili i inspektori i policajci koji bi iz ormara pratili i bilježili redovnu konzumaciju braka sa svrhom pravljenja budućih poreznih obveznika. Zašto mi to ne zvuči privlačno? Lepidečko de napiši koju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 18:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Privučemo ženu na forum, i stalker.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 18:35 |
|
|
Gora sam ja što stalno otvaram ovu temu! Sve nešto očekujem ....otvorim i šta ugledam? Nebuloze. I još Mnistar kao proširuje temu, utrpava opet tuđice u tekst i krade tuđu mudrost! Sa BBC-em se najljepše ispričati, sve stane u jednu rečenicu, il' te voljem, il' te koljem!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 04 srp 2021, 18:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nisi ti stalker, ti si neću reći. Ova nova @Petunija je stalker u stvarnom i virtualnom životu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 50 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|