|
|
Stranica: 8/8.
|
[ 185 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 05 srp 2021, 11:38 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
NiceBoyZg je napisao/la: 24. Psychologists use the term "socialization" to designate the process by which children are trained to think and act as society demands. A person is said to be well socialized if he believes in and obeys the moral code of his society and fits in well as a functioning part of that society. It may seem senseless to say that many leftists are over-socialized, since the leftist is perceived as a rebel. Nevertheless, the position can be defended. Many leftists are not such rebels as they seem. Ovo ne mogu reći da stoji sasvim za Petuniju. Ona se ne predstavlja toliko kao buntovnik, ali ima bahati stav "prosvjetitelja" dok zapravo ne govori ništa vrijedno i novo. Poslije ću pojasniti.... NiceBoyZg je napisao/la: 25. The moral code of our society is so demanding that no one can think, feel and act in a completely moral way. For example, we are not supposed to hate anyone, yet almost everyone hates somebody at some time or other, whether he admits it to himself or not. Some people are so highly socialized that the attempt to think, feel and act morally imposes a severe burden on them. In order to avoid feelings of guilt, they continually have to deceive themselves about their own motives and find moral explanations for feelings and actions that in reality have a non-moral origin. We use the term "oversocialized" to describe such people. [2] 26. Oversocialization can lead to low self-esteem, a sense of powerlessness, defeatism, guilt, etc. One of the most important means by which our society socializes children is by making them feel ashamed of behavior or speech that is contrary to society's expectations. If this is overdone, or if a particular child is especially susceptible to such feelings, he ends by feeling ashamed of HIMSELF. Moreover the thought and the behavior of the oversocialized person are more restricted by society's expectations than are those of the lightly socialized person. The majority of people engage in a significant amount of naughty behavior. They lie, they commit petty thefts, they break traffic laws, they goof off at work, they hate someone, they say spiteful things or they use some underhanded trick to get ahead of the other guy. The oversocialized person cannot do these things, or if he does do them he generates in himself a sense of shame and self-hatred. The oversocialized person cannot even experience, without guilt, thoughts or feelings that are contrary to the accepted morality; he cannot think "unclean" thoughts. And socialization is not just a matter of morality; we are socialized to confirm to many norms of behavior that do not fall under the heading of morality. Thus the oversocialized person is kept on a psychological leash and spends his life running on rails that society has laid down for him. In many oversocialized people this results in a sense of constraint and powerlessness that can be a severe hardship. We suggest that oversocialization is among the more serious cruelties that human beings inflict on one another. Ovo je već mnogo bliže. Toplo, toplo. Petunija kaže da bismo i ja i D. trebali biti doživotno zatvoreni. To maskira u "zatvoreni u dobru instituciju, bolnicu, dok se ne izliječite", ali zapravo bi krajnji ishod, pošto izliječenja za nijedno od nas nema, bio isto što i doživotni zatvor - iza brave do smrti. Nije šija nego vrat ! D. i ja oversocijaliziranoj osobi imamo niz teških "grijeha" - ja imam stravične, radikalne stavove, ideje koje se "nikad neće vratiti" i primio sam je za vrat. No, kako opisati D., za koju kažem da fizički brutalno udara za stvari za koje drugi ne bi jer ima mnogo niži prag frustracije, troši ogroman tuđi novac za droge, vrijeđa ljude koji joj pokušavaju pomoći i prijeti masama ljudi (čitavim obiteljima)? Isto, straight to re-education camp for you. Tu se daje lip service "jednakosti". To nije ništa novo, te ideje postoje odavno, kulminacija im je viđena 1930ih/1940ih. Ništa novo. Zapravo je zdravorazumsko i kako bi zdravo društvo trebalo funkcionirati da ni ja ni D. nismo iza brave nego na marginama društva i da se sa većinom međusobno izbjegavamo (ako oni ne mogu vidjeti neke naše kvalitete, i ni mi njihove, um, "kvalitete"). No, presocijaliziran pojedinac to ne može tako prihvatiti. Još jedna stvar koja upada u oči, mada nisam siguran u koju je točku staviti, je njena želja za povratkom u ono kako ona vidi neku "bolju prošlost". No, imaginacija i znanje joj ne idu mnogo dalje od žudnje za cipelom nekog polupismenog milicajca iz 1984. Ono, vraćaj vojni rok, vraćaj šamaranje od strane milicije za "neprihvatljive ideje". Ex-Jugoslavija nije koliko-toliko funkcionirala jer je imala vojni rok ili zbog takve policije, već jer su društvena kohezija i žene bili još koliko-toliko zdravima. Kad si nekog stavio u vojni rok, bilo je za očekivati da će se poslije oženiti, a danas bi samo trenirao hrpu frustriranih mladića za automatsko oružje te im dao pristup istom. Ona tu osnovnu promjenu zanemaruje, a misli da će ubacivanjem površnih fenomena u jednadžbu sve "vratiti na dobro staro". Neće, jer su se promijenile bitnije stvari od vojnog roka. Doslovno joj je ideja kao da misli da će postići boljitak u gospodarstvu ako vratimo sustav PIK-ova ili da će se bolje boriti protiv kriminala ako vratimo policijske aute 80-tih. To je razmišljanje površnih neznalica. NiceBoyZg je napisao/la: 27. We argue that a very important and influential segment of the modern left is oversocialized and that their oversocialization is of great importance in determining the direction of modern leftism. Leftists of the oversocialized type tend to be intellectuals or members of the upper-middle class. Notice that university intellectuals (3) constitute the most highly socialized segment of our society and also the most left-wing segment. Kaže da je završila FFZg. Imam iskustvo s tom institucijom i za pola smjerova za diplomirati samo trebaš zvučati dovoljno samouvjereno u pismenim radovima. Nije u svim smjerovima tako, ali proizvodi se hrpa polu-intelektualaca koji nisu navikli razmišljati. NiceBoyZg je napisao/la: 28. The leftist of the oversocialized type tries to get off his psychological leash and assert his autonomy by rebelling. But usually he is not strong enough to rebel against the most basic values of society. Generally speaking, the goals of today's leftists are NOT in conflict with the accepted morality. On the contrary, the left takes an accepted moral principle, adopts it as its own, and then accuses mainstream society of violating that principle. Examples: racial equality, equality of the sexes, helping poor people, peace as opposed to war, nonviolence generally, freedom of expression, kindness to animals. More fundamentally, the duty of the individual to serve society and the duty of society to take care of the individual. All these have been deeply rooted values of our society (or at least of its middle and upper classes (4) for a long time. These values are explicitly or implicitly expressed or presupposed in most of the material presented to us by the mainstream communications media and the educational system. Leftists, especially those of the oversocialized type, usually do not rebel against these principles but justify their hostility to society by claiming (with some degree of truth) that society is not living up to these principles. Dakle, čisto ponavljanje več od mene izrečenog na komentar točaka 25 i 26 - spolna i rasna jednakost su dobre, nepovratne. Ako su nepovratne protivljenje je ekstremizam, kao protivljenje električnoj struji (zato usporedba s tehnologijom). Esktremističke misli su prljave i loše. Loše misli znače loš život. Loš život je težak. Ekstremizam ti otežava život i pronalazak žene. Pronalazak dobre žene. Dobrih žena "još ima", samo ih "treba naći". Kad je ne nađeš već naletiš na nekoga s nizom lošim ponašanja oboje "trebate pomoć". Kad trebate pomoć društvo se treba brinuti za pojedince koji se ne uklapaju (iza brave s njima). Iza brave dobiju svakodnevnu pomoć, kocentrat pomoći. Pomoći za postati boljim ljudima. Bolju ljudi dobivaju bolje stvari. Ne uvijek, društvo nije savršeno, ali tako obično još uvijek ipak bude. Lanac razmišljanja koji je presocijaliziranoj osobi logičan i samonastavljajući, i nemoguće im je pojmiti da nekom drugom puca već na prvoj ili drugoj karici. Jednostavno zvuči kao nekakav vedri crtić. Odstupanja od Overtona i nema. Danas je prihvaćeno da je komunizam bio utopija, rijetki su dovoljno "edgy" da kažu da su komunisti, pa zato i ona kaže da je to utopija. Dosadno i već odavno viđeno sve redom.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 06 srp 2021, 14:01 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija kaže da bismo i ja i D. trebali biti doživotno zatvoreni. To maskira u "zatvoreni u dobru instituciju, bolnicu, dok se ne izliječite", ali zapravo bi krajnji ishod, pošto izliječenja za nijedno od nas nema, bio isto što i doživotni zatvor - iza brave do smrti. Nije šija nego vrat ! . Lažeš, ali laganje nije zakonski kažnjivo... dapače, riječ je o klasičnoj taktici omega-muškarca... ali o tom, po tom. Ne zalažem se ni za kakvo zatvaranje psihičkih bolesnika (osim u slučajevima kada su akutno opasni za sebe i/ili druge), a pogotovo ne doživotno. Postoje dnevne bolnice, postoji farmakoterapija, psihoterapija, grupna terapija, radna terapija, postupno uključenje u zajednicu... i tristo čuda. Liječenje je potrebno i tebi i njoj. I nije mi baš jasno zašto vaše majke nisu na tome insistirale dok je bilo vrijeme, odnosno dok je bilo lakše popraviti štetu koju su izazvale svojim lošim odgojnim metodama. Pretpostavljam da ih je bilo sram toga što su rodile.
_________________ sotto l'ombra di un bel fiore
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 06 srp 2021, 15:40 |
|
|
Ovo je bilo žestoko! Direktno u glavu. Reći muškarcu da je nevaspitan, to je već atak na majku, zvijezdu vodilju, koja je gotovo svakom muškarcu vodilja kroz život. Ako se slučajno dogodi da je zvijezda padalica, ona se u njegovom vidnom polju kreće u suprotnom smjeru i opet je vodilja. Možeš ga tući, sjeći, kuhati, ranjavati, na kraju i ubiti, ali nikada nećeš pobijediti taj mliječni put. Već si gubitnica. Zaboravi. Jednostavno što je bilo, bilo je. To ne opraštaju. Prepusti ga toj D. Slični se prepoznaju! Ti, jednostavno kreni dalje, ne zastajkuj!
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 06 srp 2021, 15:53 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Ne pratim više njezine postove jer mi je na bloku pa joj možda nemojte davati pozornost, ali reći nekome da je "nevaspitan" nakon što 1) ga bez ikakvog povoda optužuješ za kriminal nakon što kaže da ga je optužila umobolna osoba koja manipulira "dokazima" i koju su svi involvirani koji su vidjeli o čemu se radi prozvali umobolnom propalicom koja se osvećuje i na krivom mjestu i na krivi način traži pare 2) javno objavljuješ PM-ove u kojima ti objašnjava situaciju 3) hvališ se kako si mu taj PM prijavila i njegov nick dobio ban od strane notorne femifašistkinje sa foruma.hr jer te sadržaj "uznemirio" (iako je sasvim istinit) 4) pišeš petparačku "prozu" u tridesetima kakve se posrame i talentiranije srednjoškolke, a u međuvremenu se ispostavi da ne znaš znači riječi kao "dogmizao" ( i onda još pokušaš agresivno nekoga verbalno natući sa "aha, kakva je to nepismenost, to je riječ koja je proizvod nepismenosti, nisam dalje ni čitala")
pokazuje ogroman nedostatak ikakve svijesti o sebi i (tome što radiš) drugima, te vlastitom nepostojećem odgoju. Izgleda da se FFZg nije samo nedavno srozao nego uglavnom nikad ni nije izbacivao kadrove koji išta vrijede, kao i da te zrelije godine ne štite nužno od katastrofalnog kućnog odgoja.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 06 srp 2021, 16:30 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ovo je bilo žestoko! Direktno u glavu. Reći muškarcu da je nevaspitan, to je već atak na majku, zvijezdu vodilju, koja je gotovo svakom muškarcu vodilja kroz život. Ako se slučajno dogodi da je zvijezda padalica, ona se u njegovom vidnom polju kreće u suprotnom smjeru i opet je vodilja. Možeš ga tući, sjeći, kuhati, ranjavati, na kraju i ubiti, ali nikada nećeš pobijediti taj mliječni put. Već si gubitnica. Zaboravi. Jednostavno što je bilo, bilo je. To ne opraštaju. Prepusti ga toj D. Slični se prepoznaju! Ti, jednostavno kreni dalje, ne zastajkuj! Čudan je taj odnos žene i majke, kao da je nekakvo prirodno neprijateljstvo. Pogledajmo samo nazive: Nevjesta - ne vješta - ništa ne zna, smotana, nije ni za što Svekrva - sve kriva - glavno zlo i vještica Kako onda to može na dobro izaći, ne može nikako.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1060 of 2558 - 41.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 06 srp 2021, 16:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ovo je bilo žestoko! Direktno u glavu. Reći muškarcu da je nevaspitan, to je već atak na majku, zvijezdu vodilju, koja je gotovo svakom muškarcu vodilja kroz život. Ako se slučajno dogodi da je zvijezda padalica, ona se u njegovom vidnom polju kreće u suprotnom smjeru i opet je vodilja. Možeš ga tući, sjeći, kuhati, ranjavati, na kraju i ubiti, ali nikada nećeš pobijediti taj mliječni put. Već si gubitnica. Zaboravi. Jednostavno što je bilo, bilo je. To ne opraštaju. Prepusti ga toj D. Slični se prepoznaju! Ti, jednostavno kreni dalje, ne zastajkuj! Čudan je taj odnos žene i majke, kao da je nekakvo prirodno neprijateljstvo. Pogledajmo samo nazive: Nevjesta - ne vješta - ništa ne zna, smotana, nije ni za što Svekrva - sve kriva - glavno zlo i vještica Kako onda to može na dobro izaći, ne može nikako. Pa isto tako odnos novog momka i njenog oca je prilično često nategnut do fizičkog incidenta, pogotovo kad ti matori konstantno nekim polurežećim kreveljenjem i ponižavajućim pitanjima šalje vajb "jesi li ti dovoljno dobar za moju princezu"? A ona sva nasmejana i nesvesna svojih rascvalih darova biologije (za koje bi i ubio ako treba, da se ne lažemo), naginje se da uzme činiju salate ne bi li prekinula nekako hladni rat koji se oko nje vodi preko stola.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 07 srp 2021, 13:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ovo je bilo žestoko! Direktno u glavu. Reći muškarcu da je nevaspitan, to je već atak na majku, zvijezdu vodilju, koja je gotovo svakom muškarcu vodilja kroz život. Ako se slučajno dogodi da je zvijezda padalica, ona se u njegovom vidnom polju kreće u suprotnom smjeru i opet je vodilja. Možeš ga tući, sjeći, kuhati, ranjavati, na kraju i ubiti, ali nikada nećeš pobijediti taj mliječni put. Već si gubitnica. Zaboravi. Jednostavno što je bilo, bilo je. To ne opraštaju. Prepusti ga toj D. Slični se prepoznaju! Ti, jednostavno kreni dalje, ne zastajkuj! Čudan je taj odnos žene i majke, kao da je nekakvo prirodno neprijateljstvo. Pogledajmo samo nazive: Nevjesta - ne vješta - ništa ne zna, smotana, nije ni za što Svekrva - sve kriva - glavno zlo i vještica Kako onda to može na dobro izaći, ne može nikako. Ja sam si super bila sa sveki. Jednom sam se ponudila da joj iznesem smeće... a ona će meni 'nemoj, nemoj, dovoljno si već učinila'.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 07 srp 2021, 13:25 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ovo je bilo žestoko! Direktno u glavu. Reći muškarcu da je nevaspitan, to je već atak na majku, zvijezdu vodilju, koja je gotovo svakom muškarcu vodilja kroz život. Ako se slučajno dogodi da je zvijezda padalica, ona se u njegovom vidnom polju kreće u suprotnom smjeru i opet je vodilja. Možeš ga tući, sjeći, kuhati, ranjavati, na kraju i ubiti, ali nikada nećeš pobijediti taj mliječni put. Već si gubitnica. Zaboravi. Jednostavno što je bilo, bilo je. To ne opraštaju. Prepusti ga toj D. Slični se prepoznaju! Ti, jednostavno kreni dalje, ne zastajkuj! Mhm. https://www.youtube.com/watch?v=kRwl6LWjsQo&t=58s
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 07 srp 2021, 14:04 |
|
|
Da li je liberalizam uopce ideologija? Obicno liberali za sebe kazu - najbolji primjer moja sefica, dupli doktor, glasa za Zelene - da nemaju ideologiju (u njihovom samoshvatanju je ideologija nesto stetno), iako ja mislim da su upravo oni najjaci ideolozi ever.
Mislim da je covjek bez ideologije prazna olupina. Komunisticka ideologija, cisti humanizam, to je ono sto me nosi i sto me ispunjava i s cim se mogu identificirati maltene na svim razinama.
Iako KP u mojoj zemlji zastupa Gejparade, ja sam odlucni protivnik te perverzije na Zapadu koja je prevrsila svaku mjeru. (Ne radi se tu vise o ljudskim pravima, vec je to jedna najobicnija agenda koja se protura narodu kao placebo ponuda i koja ne sluzi nicemu drugo nego nekolicini ljudi da se nizasta uzdignu moralno iznad drugih..)
Dakle tu sam apsolutno na strani desnice.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 08 srp 2021, 15:35 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Da li je liberalizam uopce ideologija? Obicno liberali za sebe kazu - najbolji primjer moja sefica, dupli doktor, glasa za Zelene - da nemaju ideologiju (u njihovom samoshvatanju je ideologija nesto stetno), iako ja mislim da su upravo oni najjaci ideolozi ever.
Mislim da je covjek bez ideologije prazna olupina. Komunisticka ideologija, cisti humanizam, to je ono sto me nosi i sto me ispunjava i s cim se mogu identificirati maltene na svim razinama.
Iako KP u mojoj zemlji zastupa Gejparade, ja sam odlucni protivnik te perverzije na Zapadu koja je prevrsila svaku mjeru. (Ne radi se tu vise o ljudskim pravima, vec je to jedna najobicnija agenda koja se protura narodu kao placebo ponuda i koja ne sluzi nicemu drugo nego nekolicini ljudi da se nizasta uzdignu moralno iznad drugih..)
Dakle tu sam apsolutno na strani desnice. Para vrti gdje ideologija neće.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|