|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 42 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
elit star
|
 |
Naslov: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 30 lip 2022, 22:11 |
|
|
|
Sam naslov.. Koliko ste jakih veza imali do sada ? Dakle -jakih , u smislu dužine trajanja , kvaliteta i onoga što su ostavile za sobom? Da li postoji neka koja vam je ostala pod kožom?
Oni koji veze smatraju kresom i doviđenja Neka zaobiđu temu .
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 01 srp 2022, 09:18 |
|
|
|
Veza? Pa bilo je zabavljanja i koje kakvog ludovanja, ali samo dvije ,,veze,, koje su ostavile sjećanja. Jedna zbog vremenske dužine, gdje sasvim upoznaš partnera i navikneš se na njegovo postojanje u tvom životu, druga tzv. prva ljubav, gdje istražuješ i upoznaješ njene čari. Mislim, samo se ponekad sjetiš toga, a i to naravno vremenom blijedi i sve to vidiš sasvim drugačijm očima nakon niza godina.... Što si stariji sve je teže naći ,,ljubav,, Tada već znaš njenu prolaznost. Lijep je osjećaj biti zaljubljen. Lijep, ali nažalost kratak. Pod kožom ostanu samo neostvarene ljubavi. Da li je to sujeta ili ono pitanje ,,šta bi bilo, kada bi bilo,, ne znam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 01 srp 2022, 10:52 |
|
|
|
Da. :(
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90253 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
“Titula” je bas bila 4 puta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90253 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lapo-lapo je napisao/la: Pod kožom ostanu samo neostvarene ljubavi. Da li je to sujeta ili ono pitanje ,,šta bi bilo, kada bi bilo,, ne znam. Puno je sujete, sigurno. No, to su ove manje zrele stvari. Treba biti strpljiv, ne sanjariti previše i prebrzo, biti cool i ne duriti se, ne biti stalno u nekoj potrebi za pažnjom Itd. Treba se fokusirati na to sto ti od te osobe dobijaš, i treba pokušavati gledati dugoročno, i sto tebi stvarno treba u odnosu na stvari koje su po papiru ili očekivanju drugih. Ja sam naučio o sebi jako puno kroz veze. O svojim kompleksima, snazi, slabosti, sposobnosti komunikacije, kompromisa, i posebno strpljenja kojeg meni fali. Nešto se od toga može i naučiti, ne moraš živjeti vjecno s nekim slabim elementima socijalnih vještina koje su ti geni ili roditelji ostavili. Sto se tiče pocetka samih veza, to je kod mene borba da emocije ne narastu prebrzo, jer se zaljubljujem jako brzo, sto je opasno, koliko god bilo romantično brzo upasti u nešto novo, uzbudljivo, gdje se stvari brzo razvijaju i na početku izgleda savrseno… sve dok se jedna strana malo ne ohladi a druga počne s pasivnom agresijom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:39 |
|
|
|
Problem kod nekih je da očekuju da “medeni mjesec” traje vjecno, pa onda usporavanje u vezi koje se prirodno desi (ja ju zovem Tzv. Faza 2, da iskoristim rusku terminologiju u Ukrajini), vide kao udaljavanje, opasnost, opadanje interesa, i onda počnu s pasivnom agresijom koja uništi spontanost i opuštenost veze, koja je proteko potrebna jer nitko ne ulazi u vezu radi drame i emocionalnog stresa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:41 |
|
|
elit star je napisao/la: Da. :( Opet ti je propalo nešto obećavajuće? Pa si otvorio temu. Ne brini. I meni je.  A znaš i jedini lijek: klin se klinom izbija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:46 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 17:22 Postovi: 5651 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Vi niste oženjeni još ?
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:46 |
|
|
Radimo na tome. Moja jedna veza je bila praktički nevjenčani brak. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:49 |
|
|
|
U ljubavi nema razmisljanja. Ljubav je stanje ludila. Zelis samo da si svaki sekund u tom ludilu na pocetku. Vremenom se stabilizujes, vagas i procjenjujes. Sanjariti je sasvim u redu. Planirati. Raditi na sto kvalitetnijoj vezi. Neke stvari ne dolaze same od sebe. Tesko da se neko moze preobraziti tek tako. Ne mozes odluciti i sprovesti u djelo teznju da budes bolji, strpljiviji, tolerantniji i dr. On sto si ti, nosis cijelog zivota sa sobom. Po potrebi se korigujes, prilagodjavas, glumis, ali pravi ,,ti,, uvijek ce isplivati na povrsinu, kad-tad. Tesko je i uskladiti osjecanja. Uvijek je neko manje zaljubljen. U vezi mora biti jedno u losijem polozaju, tj.privrzenije i sa vise osjecanja za drugo. Tako veze funkcionisu. Ako je zena manje zaljubljena u svoga muskarca, on ce joj povladjivati, prelaziti preko mnogih stvari i ona ce da vodi kolo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: elit star je napisao/la: Da. :( Opet ti je propalo nešto obećavajuće? Pa si otvorio temu. Ne brini. I meni je.  A znaš i jedini lijek: klin se klinom izbija.  Robbie budi realan i nađi katolibanku. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Opet ti je propalo nešto obećavajuće? Pa si otvorio temu. Ne brini. I meni je.  A znaš i jedini lijek: klin se klinom izbija.  Robbie budi realan i nađi katolibanku.  U zadnje vrijeme tražim malo konzervativnije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:54 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: U ljubavi nema razmisljanja. Ljubav je stanje ludila. Zelis samo da si svaki sekund u tom ludilu na pocetku. Vremenom se stabilizujes, vagas i procjenjujes. Sanjariti je sasvim u redu. Planirati. Raditi na sto kvalitetnijoj vezi. Neke stvari ne dolaze same od sebe. Tesko da se neko moze preobraziti tek tako. Ne mozes odluciti i sprovesti u djelo teznju da budes bolji, strpljiviji, tolerantniji i dr. On sto si ti, nosis cijelog zivota sa sobom. Po potrebi se korigujes, prilagodjavas, glumis, ali pravi ,,ti,, uvijek ce isplivati na povrsinu, kad-tad. Tesko je i uskladiti osjecanja. Uvijek je neko manje zaljubljen. U vezi mora biti jedno u losijem polozaju, tj.privrzenije i sa vise osjecanja za drugo. Tako veze funkcionisu. Ako je zena manje zaljubljena u svoga muskarca, on ce joj povladjivati, prelaziti preko mnogih stvari i ona ce da vodi kolo. A istina. Moraš imati nekoga tko će te tolerirati takav kakav si. Ali bar na početku mozes glumiti da ne rastjeras tu ljubav od sebe. Izdržati nekako, par mjeseci glume. Poslije te vole takvog kakav si. Sto se tiče te emocionalne asimetrije u vezama, to je meni najgora stvar ikad. Ne volim biti ni s jedne strane te price. Čak i kad si ti taj koji si manje zaljubljen pa si toboze u emocionalno dominantnoj poziciji, misliš se “je li mogu bolje?”.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:55 |
|
|
|
Poslije 30e nemaš šta bit izbriljiv. Ako je zgodna i ako hoće rađat dicu, ženi odmah.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:57 |
|
|
|
Stari ljudi kažu da je zaljubljenost nebitna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 16:59 |
|
|
|
Zaljubljenost dođe i prođe. Glavno da zna kuhat bi rekli stariji mudraci.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:01 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 17:22 Postovi: 5651 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Netriba bit ni zgodna , nađeš neku prosječnu samo da ti se diže na nju i da je poslušna i tradicionalno okrenuta .
Još ako je naša Srednjo Bosanka , med !
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
|
|
Robbie MO je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: U ljubavi nema razmisljanja. Ljubav je stanje ludila. Zelis samo da si svaki sekund u tom ludilu na pocetku. Vremenom se stabilizujes, vagas i procjenjujes. Sanjariti je sasvim u redu. Planirati. Raditi na sto kvalitetnijoj vezi. Neke stvari ne dolaze same od sebe. Tesko da se neko moze preobraziti tek tako. Ne mozes odluciti i sprovesti u djelo teznju da budes bolji, strpljiviji, tolerantniji i dr. On sto si ti, nosis cijelog zivota sa sobom. Po potrebi se korigujes, prilagodjavas, glumis, ali pravi ,,ti,, uvijek ce isplivati na povrsinu, kad-tad. Tesko je i uskladiti osjecanja. Uvijek je neko manje zaljubljen. U vezi mora biti jedno u losijem polozaju, tj.privrzenije i sa vise osjecanja za drugo. Tako veze funkcionisu. Ako je zena manje zaljubljena u svoga muskarca, on ce joj povladjivati, prelaziti preko mnogih stvari i ona ce da vodi kolo. A istina. Moraš imati nekoga tko će te tolerirati takav kakav si. Ali bar na početku mozes glumiti da ne rastjeras tu ljubav od sebe. Izdržati nekako, par mjeseci glume. Poslije te vole takvog kakav si. Sto se tiče te emocionalne asimetrije u vezama, to je meni najgora stvar ikad. Ne volim biti ni s jedne strane te price. Čak i kad si ti taj koji si manje zaljubljen, misliš se “je li mogu bolje?”. Nemojte ljudi glumit ne isplati se. Tako je mene žena pitala kad smo se tek upoznali, izašli nekoliko puta i bili u nekom restoranu, kaže: hoćemo bijeli luk jest? Kao kultura neka, da nam ne smrdi iz usta kasnije. Ja ono gledam u nju jel normalna, bona dašta ćemo kakvo je to pitanje? 
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
|
|
|
Zar ti Kvaka nisi ozenjen? Evo kako ja zamisljam da se Kvaka ozenio. Sjedi Kvaka na autobuskoj stanici, ceka bus za Mostar. Prilazi djevojka. Pita ga kada bus dolazi. On lijeno prozbori, za desetak minuta. Pita ga ponovo, je li slobodno na klupi? Da. Gdje putujes, upita radoznalo. Mostar. Kod koga ides? Bratu. Aha. Jesi li za coca-colu. Moze. Imas djevojku? Nemam. Uh, kada bi mogao na onom kiosku da mi uzmes slamku, ne znam da pijem iz flase. Ne mogu, izvini, daleko je, kiosk je sigurno deset metara od nas. Izdrzi zedj. Tada javljaju da je zbog kvara red voznje pomjeren. Kvaka se smrknu i prosista kroz zube, a ti Gospe, ja se ne mucio sjedeci i cekajuci. Mala bil se ti udala. Pa moze. Ajmo doma, mater i caca se napraviti neko veselje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:03 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Zaljubljenost dođe i prođe. Glavno da zna kuhat bi rekli stariji mudraci. E jbg onda bi sa majkom svi ostali ako je kuhanje najbitnije. 
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:04 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Zar ti Kvaka nisi ozenjen? Evo kako ja zamisljam da se Kvaka ozenio. Sjedi Kvaka na autobuskoj stanici, ceka bus za Mostar. Prilazi djevojka. Pita ga kada bus dolazi. On lijeno prozbori, za desetak minuta. Pita ga ponovo, je li slobodno na klupi? Da. Gdje putujes, upita radoznalo. Mostar. Kod koga ides? Bratu. Aha. Jesi li za coca-colu. Moze. Imas djevojku? Nemam. Uh, kada bi mogao na onom kiosku da mi uzmes slamku, ne znam da pijem iz flase. Ne mogu, izvini, daleko je, kiosk je sigurno deset metara od nas. Izdrzi zedj. Tada javljaju da je zbog kvara red voznje pomjeren. Kvaka se smrknu i prosista kroz zube, a ti Gospe, ja se ne mucio sjedeci i cekajuci. Mala bil se ti udala. Pa moze. Ajmo doma, mater i caca se napraviti neko veselje. Au što me počasti. Jesam oženjen naravno, evo već preko 20 godina.
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:09 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: A istina. Moraš imati nekoga tko će te tolerirati takav kakav si.
Ali bar na početku mozes glumiti da ne rastjeras tu ljubav od sebe.
Izdržati nekako, par mjeseci glume. Poslije te vole takvog kakav si.
Sto se tiče te emocionalne asimetrije u vezama, to je meni najgora stvar ikad. Ne volim biti ni s jedne strane te price. Čak i kad si ti taj koji si manje zaljubljen, misliš se “je li mogu bolje?”.
Nemojte ljudi glumit ne isplati se. Tako je mene žena pitala kad smo se tek upoznali, izašli nekoliko puta i bili u nekom restoranu, kaže: hoćemo bijeli luk jest? Kao kultura neka, da nam ne smrdi iz usta kasnije. Ja ono gledam u nju jel normalna, bona dašta ćemo kakvo je to pitanje?  Ti si prdio i podrigivao vec na prvom dejtu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nemojte ljudi glumit ne isplati se. Tako je mene žena pitala kad smo se tek upoznali, izašli nekoliko puta i bili u nekom restoranu, kaže: hoćemo bijeli luk jest? Kao kultura neka, da nam ne smrdi iz usta kasnije. Ja ono gledam u nju jel normalna, bona dašta ćemo kakvo je to pitanje?  Ti si prdio i podrigivao vec na prvom dejtu. Ako misli bježat bolje da odmah pobjegne. 
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:16 |
|
|
|
Osim vlastitih issues u vezama, naslušao sam se desetaka tudjih situacija detaljno, ljudi mi se iz nekog razloga povjeravaju.
Najinteresantnije mi je slušati o nečijoj opsjednutosti osobom X gdje je jasno da X nema nikakvog interesa i da tu nema nade ni u slijedecih 10000 godina, no zainteresirana osoba, inače racionalna na drugim temama, je u takvoj deluziji da je to nevjerojatno. Konstruiraju se wishful teze na temelju sasvim slučajnih stvari, izvlačenjem stvari i dogadjaja iz konteksta… potpuno deluzivni paralelni svijet. Emocionalni virtualni univerzum, simulacija stvarnosti, hologram.
Ja kofol dajem podršku a ustvari se mislim “Uf, dobro je da to nisam ja”.
Neki ljudi misle da je emocionalna stvarnost uvijek bar malo dvosmjerna. Ne, apsolutno može biti jednosmjerna i najčešće je jednosmjerna!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Koliko ste veza imali do sada? Postano: 02 srp 2022, 17:26 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58 Postovi: 6502 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
|
O, zero, nada, nistica.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|