|
|
Stranica: 7/13.
|
[ 312 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 10:25 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: U redu bio je bolji od Trabanta,Zaporožca,Peglice i eventualno od Dacie 13 i Wartburga. Pa sta hoces? Bolje balkansko auto od poljskog, njemackog i rumunskog. A gdje su bili oni 1941. a gdje mi??! Danas bas gledam Titovu sahranu po ko zna koji put. Tj. prilog njemacke TV - dnevnik u osam. To im je i bila glavna vijest i prva vijest i zauzela je pola dnevnika. Kad je krepo tvorac hrvatske nacije doso mu onaj Turcin Demirel da ga isprati. Možda ljudi u tvojoj obitelji krepavaju, ali ne bi me čudilo. Kad si kod sahrana, to što uzdišeš je kako sam naglašavaš, prešlo samo u sjećanje, dok ono što nije umjetno živi dalje.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 10:30 |
|
|
A de, krepo, crko, umro, na isto ti dodje - dva metra pod zemlju i to je to.
NE znam sta se za to kacis. Nepobitna je cinjenica da je Tita cijenila planeta. I fakat vas ne kontam - jos je covjek HRVAT i to pravi, onaj zagorski u bukvalnom smislu rijeci.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 10:37 |
|
|
Nepobitna činjenica je da mu je se tvorevina krvavo raspala. A to cijela planeta više-manje promatrala.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 12:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa tko je napravio taj krš? Saveznici i partizani. I kad pričamo o tim vremenima ja ne vidim Yugu nego Hrvatsku i BiH gdje su živjeli Hrvati. Drugo me uopće ne zanima. Kao da danas brinem o EU. Mislim zajednica jest ali Hr je važnija od nje.
I jest bio gospodarski rast jer su Ameri pumpali lovu bakon NE Staljinu.
Problem komunizma je općenito što kad-tad nestane opljačkanog, donacija i kredita.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 12:15 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7370 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
turbotakija je napisao/la: A de, krepo, crko, umro, na isto ti dodje - dva metra pod zemlju i to je to.
NE znam sta se za to kacis. Nepobitna je cinjenica da je Tita cijenila planeta. I fakat vas ne kontam - jos je covjek HRVAT i to pravi, onaj zagorski u bukvalnom smislu rijeci. Nije,majka mu je bila Slovenka,koliko ja znam. I nisu PRAVI Hrvati samo oni koji žive u avnojevskoj Hrvatskoj,Hrvati žive i izvan tih granica.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 12:17 |
|
|
Wouw, partizani dakle krivi za rat u Jugoslaviji tj. njeno unistenje.
Et vidis, za ovo bi te ja poslao - ne na Goli Otok (bio sam tamo, prevruce je) ali u Zenicu minimum. Mislim na KPD.
Ne zato sto kritikujes sistem, tj. partizane, vec zato sto gnusno lazes i ignorises sve historijske cinjenice.
RAT PARTIZANA je bio jesto NAJCASNIJE moguce u datim okolnostima i samo zahvaljujuci njima ta vasa Hrvatska u ovom obliku kakvom jest. Ratu partizana se divio i dalje divi citav svijet. Najgledaniji film covjecanstva ikad je Walter Brani Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 12:19 |
|
|
Samo ovaj drugi dio poslusaj. HRvatski je radio. I ako na kraju ne zaplaces ti nemas srca.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 13:08 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Problem komunizma je općenito što kad-tad nestane opljačkanog, donacija i kredita. Problem sa ljevičarima općenito je da kad tad nestane tuđeg novca.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 13:33 |
|
|
A problem desnicara je to sto kad tad vise ne mogu nista izvuci iz malaksalih radnika i sto ce ovi kad tad opet uzeti toljage i vile i baklje i opet pocerati burzoaziju. I onda ce biti jao kukulele pa sta nam ovo rade primitivci proleteri.
Nista se iz istorije nije naucilo.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 14:58 |
|
|
Kako nije? Najbogatiji, ali baš ono najbogatiji, financiraju ljevicu i glume skromne filantrope. Nasadili su raju fino.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 16:22 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Samo ovaj drugi dio poslusaj. HRvatski je radio. I ako na kraju ne zaplaces ti nemas srca.
Koji te je deo najvise ganuo? Onaj kad je Reks spasao Marsala? Inace, posle Neretve, glavnine i cetnickih i partizanskih snaga nasle su se u reonu Sutjeske. A Nemci su pokrenuli ofanzivu sa ciljem unistenja cetnika. Draza je ubrzo saznao za pokrete Nemaca, jer je imao dobre obavestajce. Naredio je rasprsivanje vojske u raznim pravcima. Vecina snaga se tako izvukla, a on se sa Stabom nasao u Kolasinu. Neke su Nemci zarobili, naravno. Medjutim, partizani su ostali u obrucu Nemca, pa Nemci odlucuju da uniste njih. Genijalac Tito, radi potpuno suprotno od Draze, svu vojsku skuplja oko sebe, da bi stitili njega. I normalno, Nemci ih potamane. Posle toga, partizani su ucinili najvecu gresku sto nisu streljali Vrhovnog komandanta zbog idiotizma i kukavicluka. Ko ne zaplace zbog te njihove greske, stvarno nema srca.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 16:29 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Junuze, ides im polako na zivce. Bas si postao pravi seronja. Samo zelis obezvrijediti i omalovazavas cak i one stvari koje su u komunistickoj Jugoslaviji za 99% raje neupitne. Nije Junuz posto seronja,nego Hrvat. Sad je konačno prava Hrvatina.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 16:32 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Koji te je deo najvise ganuo? Onaj kad je Reks spasao Marsala? Inace, posle Neretve, glavnine i cetnickih i partizanskih snaga nasle su se u reonu Sutjeske. A Nemci su pokrenuli ofanzivu sa ciljem unistenja cetnika. Draza je ubrzo saznao za pokrete Nemaca, jer je imao dobre obavestajce. Naredio je rasprsivanje vojske u raznim pravcima. Vecina snaga se tako izvukla, a on se sa Stabom nasao u Kolasinu. Neke su Nemci zarobili, naravno. Medjutim, partizani su ostali u obrucu Nemca, pa Nemci odlucuju da uniste njih. Genijalac Tito, radi potpuno suprotno od Draze, svu vojsku skuplja oko sebe, da bi stitili njega. I normalno, Nemci ih potamane. Posle toga, partizani su ucinili najvecu gresku sto nisu streljali Vrhovnog komandanta zbog idiotizma i kukavicluka. Ko ne zaplace zbog te njihove greske, stvarno nema srca. Evo i vojvode sa Nijagare. Idi bre u kujnu provEri da ti nije istrulila dunja u fioci.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 16:38 |
|
|
Kad bih vam rekao da sam išao na općinsko iz Titovim stazama revolucije. Partizani su tko Srbi slavili poraze. Komunjare su iskoristile prodane Dalmoše da se bore za njihovu vlast. Izginula masa svijeta. Rekoh da je Tito bio sposoban, za sebe. Rušili su uokolo do 1945. i onda samo zasjeli i nisu se maknuli 45 g. Ustaše su krive što su uopće imali priliku. Zato kažem da su veće zlo ali i ovi su. Mogli smo tko Austrija imat demokraciju i standard. Pouhićivali bi se ratni zločinci i to je to. Ni ovog poslije rata ne bi bilo. G18 bi se pohrvatio ne bi švabirao. Ovako Bleiburg, raspad, pa rat ali opet je dobro. U BiH i Srbiji je puno gore.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 16:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kad bih vam rekao da sam išao na općinsko iz Titovim stazama revolucije. Znamo da si nosio štafetu,ne moraš se hvalit. Nosio bi i danas,da muslimani nisu povampirili i iselili te iz Zenice i tako napravili od tebe Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 17:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kad bih vam rekao da sam išao na općinsko iz Titovim stazama revolucije. Partizani su tko Srbi slavili poraze. Komunjare su iskoristile prodane Dalmoše da se bore za njihovu vlast. Izginula masa svijeta. Rekoh da je Tito bio sposoban, za sebe. Rušili su uokolo do 1945. i onda samo zasjeli i nisu se maknuli 45 g. Ustaše su krive što su uopće imali priliku. Zato kažem da su veće zlo ali i ovi su. Mogli smo tko Austrija imat demokraciju i standard. Pouhićivali bi se ratni zločinci i to je to. Ni ovog poslije rata ne bi bilo. G18 bi se pohrvatio ne bi švabirao. Ovako Bleiburg, raspad, pa rat ali opet je dobro. U BiH i Srbiji je puno gore. Kako to "Srbi slavili poraze"? Zar vi ne slavite pad Vukovara i Blajburg, a to su porazi?!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 17:08 |
|
|
Pa dobro bio sam neki soft Hrvat.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 17:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kad bih vam rekao da sam išao na općinsko iz Titovim stazama revolucije. Junuze isti sam ti takav, redovito sam pobjeđivao u razredu i na nivou škole, pa onda padnem na općinskom.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 17:36 |
|
|
Zanimljivo je kako nitko od muslića nije baš bio zainteresiran jer im nitko nije bio u partizanima. Meni je djed puno pričao o partizanima pa mi je bilo zanimljivo.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 19:26 |
|
|
Ne možete bez Tita i partizana.
Za ovo što je Tito sve imao, on kao prvo nije ništa imao nego je samo koristio dok je bio živ. Da je imao onda bi njegovi unuci i praunuci danas naplaćivali ulaz na Brijune. Jer kako znamo imovina se naslijeđuje. Čija je sad vila na Plitvicama? Zašto je u ruševnom stanju a Hrvatska Vlada ili predsjednik je ne koristi kad dođu strane delegacije naprimjer?
Druga stvar je da je vertikala lukzusa završavala tada završavala puno više nego danas. Živio je elitno samo vrh države i JNA. Danas i tajnik HDZ-a u nekom najmanjem selu odskače od okoline po standardu.
Što se tiče zapadnih kredita, pa i za dobiti kredit treba biti kreditno sposoban. Mi se hvalimo novcima iz EU fondova, koji su u suštini milostinja i što si veća sirotinja , to više dobiješ.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 19:40 |
|
|
Danas smo mi svi bogatuni za građanina komunizma.
A to da bih bio sretniji jer ih je 100 bogato a ne kao sad, ne bih rekao.
Koristiti ili imati, pitanje je sad. A to što djeci nije ostavio, neće ni Gates. Ne smatra ih sposobnim pa što.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 19:47 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: . A Nemci su pokrenuli ofanzivu sa ciljem unistenja cetnika. Draza je ubrzo saznao za pokrete Nemaca, jer je imao dobre obavestajce.. Aj ba Aleksa nemoj nas nasmijavati, pogotovo Srbe partizane
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 20:11 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: . A Nemci su pokrenuli ofanzivu sa ciljem unistenja cetnika. Draza je ubrzo saznao za pokrete Nemaca, jer je imao dobre obavestajce.. Aj ba Aleksa nemoj nas nasmijavati, pogotovo Srbe partizane Dražini obavještajci. https://www.google.com/search?q=cetnici ... jtHWy3QddM
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 21:20 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Inace, posle Neretve, glavnine i cetnickih i partizanskih snaga nasle su se u reonu Sutjeske. A Nemci su pokrenuli ofanzivu sa ciljem unistenja cetnika. Draza je ubrzo saznao za pokrete Nemaca, jer je imao dobre obavestajce. Naredio je rasprsivanje vojske u raznim pravcima. Vecina snaga se tako izvukla, a on se sa Stabom nasao u Kolasinu. Neke su Nemci zarobili, naravno.
Zelengora je četnički "Staljingrad".
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Najkvalitetniji proizvodi SFRJ i samoupravnog socijalizma Postano: 14 lis 2021, 21:59 |
|
|
novem je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Inace, posle Neretve, glavnine i cetnickih i partizanskih snaga nasle su se u reonu Sutjeske. A Nemci su pokrenuli ofanzivu sa ciljem unistenja cetnika. Draza je ubrzo saznao za pokrete Nemaca, jer je imao dobre obavestajce. Naredio je rasprsivanje vojske u raznim pravcima. Vecina snaga se tako izvukla, a on se sa Stabom nasao u Kolasinu. Neke su Nemci zarobili, naravno.
Zelengora je četnički "Staljingrad". Sve što ne potvrdi Milosav Samardžić on ne vjeruje.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|