|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 111 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 21:52 |
|
|
Ibar je napisao/la: Kakvog Spartaka Aga? Partizan, Zvezda ništa?
Vjerovatno da imaju i oni svoje navijače u Subotici ali Spartak je subotički klub pa pitam postoji li i neki mađarski klub sa mađarskim navijačima tamo.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 21:59 |
|
|
dudu je napisao/la: Zgrade se ne mažu na hleb, i ne plaćaju režije. Iako ne sporim da arhitektura ima svoju vrednost. Šteta što to nije bilo priznato i pozorištu koje su sravnili sa zemljom mimo volje Subotičana... Ostali smo stubovi. Ironično. Kad nemaš dobru (ili bilo kakvu) platu, sve je sekundarna stvar i malo šta ima draž... Ovde je otimačina za posao sa platom od 200 eura. A i oglasi su uglavnom već namešteni.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:00 |
|
|
Inače, u Subotici sam bio prvi i jedini put prije 3-4 godine. Djelovala mi je lijepo ali pusto iako je bilo prolaznika a ljetne bašte u kojima sam bio, pune ljudi. Nije bilo one živosti već sve onako mirno i pomalo depresivno za mene. Možda je pogrešna procjena u pitanju jer sam navikao na žive gradove ali Subotica mi uopšte nije tako djelovala, kao uspavana je bila.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:03 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ibar je napisao/la: Kakvog Spartaka Aga? Partizan, Zvezda ništa?
Vjerovatno da imaju i oni svoje navijače u Subotici ali Spartak je subotički klub pa pitam postoji li i neki mađarski klub sa mađarskim navijačima tamo. Ja mislio da govoriš o Spartaku onom Moskovskom. Pa me zaintrigiralo
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:04 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Jao dudu kako nam se ukusi razlikuju Ne bih da se pojedini uvrijede, ali meni je ovo zaista bezveze.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:04 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Inače, u Subotici sam bio prvi i jedini put prije 3-4 godine. Djelovala mi je lijepo ali pusto iako je bilo prolaznika a ljetne bašte u kojima sam bio, pune ljudi. Nije bilo one živosti već sve onako mirno i pomalo depresivno za mene. Možda je pogrešna procjena u pitanju jer sam navikao na žive gradove ali Subotica mi uopšte nije tako djelovala, kao uspavana je bila. Žabokrečina u kojoj svako zna svakog. Neće mi nedostajati.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:05 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Vjerovatno da imaju i oni svoje navijače u Subotici ali Spartak je subotički klub pa pitam postoji li i neki mađarski klub sa mađarskim navijačima tamo. Za mađarski klub iskreno ne znam. Ali znam za hrvatski... http://www.dshv.rs/2011/08/izvanredan-debi-nk-%E2%80%9D-zrinski%E2%80%9D-subotica/Vrilo možeš nam dat neke okvirne brojke. Koji su najpopularniji klubovi među Subotičanima?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59916 Lokacija: DAZP HQ
|
Subotica je imala samo jedan peh, ostala je prije sto godina pogranični grad i otada pomalo opada, a dotada je bila jedan od najjačih gradova. Subotica je 1919. imala stanovnika kao i danas, praktički.
1919. Hrvati Bunjevaci 65.135 Mađari 19.870 Srbi 8.737 Nijemci 4.251 Židovi 3.293
Ukupno 101.286
ovaj podatak se odnosi na tadašnji grad i pripadajuću okolicu, omjer je bio otprilike pola-pola, pola u gradu, pola u okolici.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:08 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Imaju li svoje navijače ili je to više ono neorganizovano i bez nekih posebnih vezanosti za taj klub? Možda vas puno pitam, ali ako znate.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:09 |
|
|
Da Subotica je prije sto godina imala stanovnika kao i danas. Prije je to bio, za ono doba moćan grad!
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:11 |
|
|
Ibar je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vrilo možeš nam dat neke okvirne brojke. Koji su najpopularniji klubovi među Subotičanima? Dva beogradska (Zvezda i Partizan), kao i svuda po Srbiji. I jedan lokalni. Spartak. O procentima ne bih, meni je to sve isti milje...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:11 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Žabokrečina u kojoj svako zna svakog. Neće mi nedostajati.
Šteta, inače je lijep grad i ima svoj šmek.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:13 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Žabokrečina u kojoj svako zna svakog. Neće mi nedostajati.
Šteta, inače je lijep grad i ima svoj šmek. I Kandahar ima svoj šmek. Kao i Bajmok.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:18 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: I Kandahar ima svoj šmek. Kao i Bajmok.
Vjerovatno. Međutim šmek Subotice i Kalesije se vjerovatno razlikuju i to u drastičnu korist Subotice, barem ja tako mislim. Možda i griješim.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:21 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vrilo kaj fali Bajmoku? To je priča za sebe. Sombor je isto rupčaga neviđena. Počev od rupa na autoputu, koje ne može svaki vozač da eskivira na vreme... Tako mi je Coca Cola završila u ždrelu, nozdravama... Mal' nisam crko u autobusu. Nehumano je naplatiti punu cenu karte na +40 stepeni, a da nemaš klimu u tom jebenom autobusu! Nisam platio da se roštiljam, već da stignem rovit do Sombora...
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:22 |
|
|
Jadna ta Vojvodina na šta je spala :( Mislio sam da vam bolje ide pogotovo gore sjevernije..
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:25 |
|
|
Sto se tice ove teme, ostao sam negde jugos, jer najranija secanja me vuku na mnoga mesta kroz koja sam prolazio i dolazio, sene gradova, putnih oznaka, maglovite slike ljudi, zamora, slova registarskih tabli za koje sam pitao matore koji grad predstavljaju...
Ako imas u sebi i malo sirine, u svakom gradu ces naci nesto vredno... ako nema nista sto se tice arhitekture, ima zanimljivi enterijer kafane, prodavnice, ima neki simpaticni ljudi.
Srbija je moja zemlja, skoro da nema poznatog mesta koje nisam video, stotine pojedinacnih ljudi sam upoznao, i kroz putovanja, i kroz studije...cim progovore, lociram ih po akcentu, ne da bi zajebavao, vec ih odmah pitam nesto malo blize o tom gradu.
Ali kad predjem granicu, bila ona kod Preseva, Prijepolja, Visegrada, Zvornika, Bijeljine, Batrovaca... nemam osecaj da je to sve nesto tudje i novo, druga je drzava, al razumem svaki natpis, razumem sta ljudi govore, o svakom gradu bi mogao da ispalim bar 10 recenica u sred noci... sve tamo do Samobora, Umaga i Ade Bojane na jugu...nikad se necu osecati kao stranac.
Najlakse je naruziti neki krad, mali je, prljav, oronule zgrade, dosadno za provod, los saobracaj... a realno, toliko imamo zanimljivih i koloritnih gradova i pejzaza, malo koja regija ima toliko raznolikosti...
I ono sto je ruzno...i to je nase, ali znam da ima sjajnih stvari, i zato cu tome uvek dati prednost.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:25 |
|
|
Vojvodina je danas siromašnija od srpskog prosjeka, a vojvođanska općina Opovo je službeno najsiromašnija općina u Srbiji. zanimljivo je da graniči s Beogradom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:28 |
|
|
Vrilo, samo kukas nesto, jel to ona panonska depresija, ili si nesto u kurcu... Ajde napisi nesto pozitivno, imam osecaj da razmisljas o samoubistvu
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:29 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Sto se tice ove teme, ostao sam negde jugos, jer najranija secanja me vuku na mnoga mesta kroz koja sam prolazio i dolazio, sene gradova, putnih oznaka, maglovite slike ljudi, zamora, slova registarskih tabli za koje sam pitao matore koji grad predstavljaju...
Ako imas u sebi i malo sirine, u svakom gradu ces naci nesto vredno... ako nema nista sto se tice arhitekture, ima zanimljivi enterijer kafane, prodavnice, ima neki simpaticni ljudi.
Srbija je moja zemlja, skoro da nema poznatog mesta koje nisam video, stotine pojedinacnih ljudi sam upoznao, i kroz putovanja, i kroz studije...cim progovore, lociram ih po akcentu, ne da bi zajebavao, vec ih odmah pitam nesto malo blize o tom gradu.
Ali kad predjem granicu, bila ona kod Preseva, Prijepolja, Visegrada, Zvornika, Bijeljine, Batrovaca... nemam osecaj da je to sve nesto tudje i novo, druga je drzava, al razumem svaki natpis, razumem sta ljudi govore, o svakom gradu bi mogao da ispalim bar 10 recenica u sred noci... sve tamo do Samobora, Umaga i Ade Bojane na jugu...nikad se necu osecati kao stranac.
Najlakse je naruziti neki krad, mali je, prljav, oronule zgrade, dosadno za provod, los saobracaj... a realno, toliko imamo zanimljivih i koloritnih gradova i pejzaza, malo koja regija ima toliko raznolikosti...
I ono sto je ruzno...i to je nase, ali znam da ima sjajnih stvari, i zato cu tome uvek dati prednost. Ugostiteljski objekti... Čuvena kafana Bela Lađa - gone. Kafana Spartak - gone. Restoran Elza - gone. Čuvena poslastičarnica Triglav - gone Hotel Patria - kupio ga osvedočeni kriminalac. Firme isto, 29 novembar, Solid, Subotičanka, Medoprodukt, Sever... evo sad i Fidelinka, Mlekara... ili je strano ili je propalo i nestalo. Imam ja širine, ali se nama sužava životni prostor, Džoni derane...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:30 |
|
|
čini mi se da samo radi emocionalni odmak od onoga što napušta ili planira napustiti.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:31 |
|
|
Pustite ga nije mu lako. To je sigurno. Voli i mrzi taj grad više od života!
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:32 |
|
|
Ibar je napisao/la: Jadna ta Vojvodina na šta je spala :( Mislio sam da vam bolje ide pogotovo gore sjevernije.. Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|