|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 193 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
doc
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:20 |
|
|
|
Treba se bogato priženit!
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:21 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ceha je napisao/la: Gle, želiš nekakav život. Ako ne moraš raditi od jutra do sutra za kikiriki, valjda nećeš.
Kao što rekoh imaš neko radno vrijeme, ostatak ako si složiš hobi (ili karijericu) koja će ti donositi novac, super. Ne možeš opstati s jednom plaćom, a trebaš ostaviti i nešto vremena za obitelj. Cijene i troškovi života u RH su visoki, 15 ak tisuća kn (recimo 1k eura po glavi) plane dok si rekao keks. Još ako su bila neka ulaganja, štednja (ili krediti).... Da, al govori se ovdje... Radno vrijeme kao takvo kod vecina privatnika ne postoji. Cak i ako si ti vlasnik, sef a kamo li ako si neki uposlenik. Da, ali to nije ganjanje karijere. Ako si vlasnik vremena, pogotovo u prvim godinama, nemaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:21 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
doc je napisao/la: Treba se bogato priženit! A ti se svađaš s emt.  Joj djeco, djeco. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:22 |
|
|
SDB je napisao/la: Ceha je napisao/la: A što je to nego vlastiti izbor? Ako ti ne paše, probaš drugdje naći radno mjesto. Da, u Švedskoj. Dobro, to je pozivnica za forumske muslimane Gle, posla nema, ali ovo neće trajati vječno 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
|
|
Ceha je napisao/la: Kriza će prestati kad se priviknemo na nju   Nije ovo ni "k" od krize...A onda će prvo nahebati oni iz državne službe...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
|
|
doc je napisao/la: Treba se bogato priženit! Sponzorušo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:23 |
|
|
SDB je napisao/la: doc je napisao/la: Treba se bogato priženit! A ti se svađaš s emt.  Joj djeco, djeco.  To ti je ona, tko se tuče, taj se voli 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: SDB je napisao/la: Da, u Švedskoj. Dobro, to je pozivnica za forumske muslimane Gle, posla nema, ali ovo neće trajati vječno  Ma ja sam zadnji koji će provaljivati socijalističke floskule, ali činjenica je da u prvim godinama karijere moraš raditi ko konj za mala primanja, tako da je i logično da su se godine zasnivanja obitelji pomaknule debelo u tridesete. Jednako za muškarce i žene. Što se krize tiče, ne vidim potencijal za neka poboljšanja bar još dvije godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Ceha je napisao/la: Aztec je napisao/la: Kako koji posao. Moji rade vise od 8 h, a cesto i posao nose kuci. Ako radis u drzavnoj instituciji onda da, ako radis privatno onda i nema radnog vremena. Sve ok. Znam ljude po državnim institucijama koji za vrijeme službenog posla fušaju. A rade i nakon radnog vremena. Snalaziš se kako znaš. Ali to nije karijera. To su dodatni prihodi, zar ne?SDB je napisao/la: Jedino ako se uguziš u državnu službu. U privatnoj ćeš rintati ne zato što si ambiciozan, nego zato što ćeš inače dobiti otkaz, bar s obzirom na trenutno stanje na tržištu rada. Opet, to nije ganjanje karijere. Trenutno je stanje loše, ali uvijek se probaš potruditi da ti bude bolje, zar ne? Ne, oboje ganjaju karijeru. Jedno privatno, drugo je na faxu i ima tu neku satnicu (nemam pojma kako to hoda) a ti privatni poslovi sa strane sto radi su u vezi s njegovom strukom i te kako ima veze s njegovom karijerom. A na kraju krajeva to nije ni bitno. Bitan je novac. Ako hoces iole pristojniju zaradu (prvenstveno u privatnom sektoru), cesto se moras pomiriti s cinjenicom da neces doci kuci u 15, 16 h i izbaciti noge na stol.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kriza će prestati kad se priviknemo na nju   Nije ovo ni "k" od krize...A onda će prvo nahebati oni iz državne službe... Kad dođe ostatak od k, onda ti dolazi malo veći sukob na svjetskoj razini. Za ostatak imaš krivo, barem u RH. Misliš da će više nahebati službenica na fininom šalteru od tete u Konzumu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kriza će prestati kad se priviknemo na nju   Nije ovo ni "k" od krize...A onda će prvo nahebati oni iz državne službe... E moj Markane, ti ćeš cijeli život čekati apokalipsu i nikad ju nećeš dočekati. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:26 |
|
|
SDB je napisao/la: Mar-kan je napisao/la:  Nije ovo ni "k" od krize...A onda će prvo nahebati oni iz državne službe... E moj Markane, ti ćeš cijeli život čekati apokalipsu i nikad ju nećeš dočekati.  Hebi ga,prošlo je x lokalnih apokalipsa,i narod se još nije spametovao... Eto,nadam se da će forum postojati i za 5 godina,da ćemo biti živi i valjda zdravi...Pa ćemo polemisati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:26 |
|
|
Ceha je napisao/la: Aztec je napisao/la: Da, al govori se ovdje... Radno vrijeme kao takvo kod vecina privatnika ne postoji. Cak i ako si ti vlasnik, sef a kamo li ako si neki uposlenik. Da, ali to nije ganjanje karijere. Ako si vlasnik vremena, pogotovo u prvim godinama, nemaš. Nema tu razlike. Zarada je zarada. Potpuno je svejedno je l radis prekovremeno sto moras (jer zelis vise, ili sto je cesce jer te sef tjera) ili radis sto zelis da nesto postignes i vise zaradjujes.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:28 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SDB je napisao/la: E moj Markane, ti ćeš cijeli život čekati apokalipsu i nikad ju nećeš dočekati.  Hebi ga,prošlo je x lokalnih apokalipsa,i narod se još nije spametovao... Eto,nadam se da će forum postojati i za 5 godina,da ćemo biti živi i valjda zdravi...Pa ćemo polemisati  Pa lokalne se događaju svakih 30-40 godina, tako da valjda imamo bar još 10-15 godina fore. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:29 |
|
|
SDB je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dobro, to je pozivnica za forumske muslimane Gle, posla nema, ali ovo neće trajati vječno  Ma ja sam zadnji koji će provaljivati socijalističke floskule, ali činjenica je da u prvim godinama karijere moraš raditi ko konj za mala primanja, tako da je i logično da su se godine zasnivanja obitelji pomaknule debelo u tridesete. Jednako za muškarce i žene. Što se krize tiče, ne vidim potencijal za neka poboljšanja bar još dvije godine. Iskreno, to je netočno. Barem u informatici. No sve ovisi gdje radiš i koliko imaš prostora za napredovanje. Kriza, u RH će trajati bar dok se ne makne ova vlada. Aztec je napisao/la: Ceha je napisao/la: Sve ok. Znam ljude po državnim institucijama koji za vrijeme službenog posla fušaju. A rade i nakon radnog vremena. Snalaziš se kako znaš. Ali to nije karijera. To su dodatni prihodi, zar ne?
Opet, to nije ganjanje karijere. Trenutno je stanje loše, ali uvijek se probaš potruditi da ti bude bolje, zar ne? Ne, oboje ganjaju karijeru. Jedno privatno, drugo je na faxu i ima tu neku satnicu (nemam pojma kako to hoda) a ti privatni poslovi sa strane sto radi su u vezi s njegovom strukom i te kako ima veze s njegovom karijerom. A na kraju krajeva to nije ni bitno. Bitan je novac. Ako hoces iole pristojniju zaradu (prvenstveno u privatnom sektoru), cesto se moras pomiriti s cinjenicom da neces doci kuci u 15, 16 h i izbaciti noge na stol. I to je ok. Bitno je što želiš u životu. Ovo što si sve ispričao opet nije ganjanje karijere, nego kao što kažeš novac. Ganjanje karijere bi bilo da napreduješ svakih godinu-dvije i da imaš neke bitne pomake na poslu. Privatno je širenje firme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:29 |
|
|
SDB je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Hebi ga,prošlo je x lokalnih apokalipsa,i narod se još nije spametovao... Eto,nadam se da će forum postojati i za 5 godina,da ćemo biti živi i valjda zdravi...Pa ćemo polemisati  Pa lokalne se događaju svakih 30-40 godina, tako da valjda imamo par 10-15 godina fore.  Nemamo,u tome i jeste problem...ali o tom potom.Svi se tješe i žive u zabludama...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:30 |
|
|
Ceha je napisao/la: SDB je napisao/la: Ma ja sam zadnji koji će provaljivati socijalističke floskule, ali činjenica je da u prvim godinama karijere moraš raditi ko konj za mala primanja, tako da je i logično da su se godine zasnivanja obitelji pomaknule debelo u tridesete. Jednako za muškarce i žene. Što se krize tiče, ne vidim potencijal za neka poboljšanja bar još dvije godine. Iskreno, to je netočno. Barem u informatici.No sve ovisi gdje radiš i koliko imaš prostora za napredovanje. Kriza, u RH će trajati bar dok se ne makne ova vlada. Aztec je napisao/la: Ne, oboje ganjaju karijeru. Jedno privatno, drugo je na faxu i ima tu neku satnicu (nemam pojma kako to hoda) a ti privatni poslovi sa strane sto radi su u vezi s njegovom strukom i te kako ima veze s njegovom karijerom. A na kraju krajeva to nije ni bitno. Bitan je novac. Ako hoces iole pristojniju zaradu (prvenstveno u privatnom sektoru), cesto se moras pomiriti s cinjenicom da neces doci kuci u 15, 16 h i izbaciti noge na stol. I to je ok. Bitno je što želiš u životu. Ovo što si sve ispričao opet nije ganjanje karijere, nego kao što kažeš novac. Ganjanje karijere bi bilo da napreduješ svakih godinu-dvije i da imaš neke bitne pomake na poslu. Privatno je širenje firme. Ja sam već valjda 5 puta napisao da ne govorim o informatici (koja je specifikum), nego o pravu, ekonomiji, građevini...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:31 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SDB je napisao/la: Pa lokalne se događaju svakih 30-40 godina, tako da valjda imamo par 10-15 godina fore.  Nemamo,u tome i jeste problem...ali o tom potom.Svi se tješe i žive u zabludama... Tu ti je Ministar adresa za raspravu, on tvrdi da premreženi regionalni tajkuni neće dopustiti novi rat, a ne ja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:32 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da, ali to nije ganjanje karijere. Ako si vlasnik vremena, pogotovo u prvim godinama, nemaš. Nema tu razlike. Zarada je zarada. Potpuno je svejedno je l radis prekovremeno sto moras (jer zelis vise, ili sto je cesce jer te sef tjera) ili radis sto zelis da nesto postignes i vise zaradjujes. Ima. U prvom slučaju ne dobivaš ništa od tog rada, a u drugom imaš neku korist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:34 |
|
|
Ceha je napisao/la: SDB je napisao/la: Ma ja sam zadnji koji će provaljivati socijalističke floskule, ali činjenica je da u prvim godinama karijere moraš raditi ko konj za mala primanja, tako da je i logično da su se godine zasnivanja obitelji pomaknule debelo u tridesete. Jednako za muškarce i žene. Što se krize tiče, ne vidim potencijal za neka poboljšanja bar još dvije godine. Iskreno, to je netočno. Barem u informatici. No sve ovisi gdje radiš i koliko imaš prostora za napredovanje. Kriza, u RH će trajati bar dok se ne makne ova vlada. Aztec je napisao/la: Ne, oboje ganjaju karijeru. Jedno privatno, drugo je na faxu i ima tu neku satnicu (nemam pojma kako to hoda) a ti privatni poslovi sa strane sto radi su u vezi s njegovom strukom i te kako ima veze s njegovom karijerom. A na kraju krajeva to nije ni bitno. Bitan je novac. Ako hoces iole pristojniju zaradu (prvenstveno u privatnom sektoru), cesto se moras pomiriti s cinjenicom da neces doci kuci u 15, 16 h i izbaciti noge na stol. I to je ok. Bitno je što želiš u životu. Ovo što si sve ispričao opet nije ganjanje karijere, nego kao što kažeš novac. Ganjanje karijere bi bilo da napreduješ svakih godinu-dvije i da imaš neke bitne pomake na poslu. Privatno je širenje firme. Sta je uopce karijera? Ukoliko se ja ne varam ovdje nije bila rijec o karijeri per se, vec se vise mislilo na zaradu. Karijeru ljudi valjda ganjaju da bi danas/sutra dobili neko vise radno mjesto, ne zbog tog sto vole vise odgovornosti, vec sto vole vise novaca. Tako da ja ne vidim razliku. A ti kao privatnik, bilo sef (pa te motivira zarada) bilo da radis u nekoj firmi (gdje se trud cijeni (sto kod nas mislim da bas i nema, al eto) radis vise da bi zaradio vise. Tu je razlika u odnosu na ono 8 h radno vrijeme u drzavnim institucijama. Kako ide ona... radio ne radio svira mi radio. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:35 |
|
|
SDB je napisao/la: Ceha je napisao/la: Iskreno, to je netočno. Barem u informatici. No sve ovisi gdje radiš i koliko imaš prostora za napredovanje. Kriza, u RH će trajati bar dok se ne makne ova vlada.
I to je ok. Bitno je što želiš u životu. Ovo što si sve ispričao opet nije ganjanje karijere, nego kao što kažeš novac. Ganjanje karijere bi bilo da napreduješ svakih godinu-dvije i da imaš neke bitne pomake na poslu. Privatno je širenje firme. Ja sam već valjda 5 puta napisao da ne govorim o informatici (koja je specifikum), nego o pravu, ekonomiji, građevini... Gle, država u kojoj će trudnica dobiti nogu zato što je zatrudnjela, nije normalna država. Točka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:37 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ceha je napisao/la: Iskreno, to je netočno. Barem u informatici. No sve ovisi gdje radiš i koliko imaš prostora za napredovanje. Kriza, u RH će trajati bar dok se ne makne ova vlada.
I to je ok. Bitno je što želiš u životu. Ovo što si sve ispričao opet nije ganjanje karijere, nego kao što kažeš novac. Ganjanje karijere bi bilo da napreduješ svakih godinu-dvije i da imaš neke bitne pomake na poslu. Privatno je širenje firme. Sta je uopce karijera? Ukoliko se ja ne varam ovdje nije bila rijec o karijeri per se, vec se vise mislilo na zaradu. Karijeru ljudi valjda ganjaju da bi danas/sutra dobili neko vise radno mjesto, ne zbog tog sto vole vise odgovornosti, vec sto vole vise novaca. Tako da ja ne vidim razliku. Kad sam se ja uključio bila je rasprava između karijere i obitelji. Odnosno, ženskog žrtvovanja karijere za obitelj. Karijera je ugled, pozicija. Nekom je bitnije biti prvi u selu nego drugi u Rimu. A lova, što će ti pusti milijuni koje ne možeš potrošiti (bila je i takva rasprava tu  ). Nije lova odgovor na sva pitanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:51 |
|
|
SDB je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nemamo,u tome i jeste problem...ali o tom potom.Svi se tješe i žive u zabludama...
Tu ti je Ministar adresa za raspravu, on tvrdi da premreženi regionalni tajkuni neće dopustiti novi rat, a ne ja. Mislim da je netko izjavio nešto slično poslije WW1 Nema se tu šta puno raspravljati,ja svoje tvrdnje crpim iz zna se kojeg izvora,i dosad su se sve ostvarile,i veoma lako su objašnjive kroz tu prizmu...Ljudska mudrost i pamet su veoma ograničene i zamagljene...Nalazimo se u zanimljivim vremenima,i lako se može zapaziti koji trendovi su u porastu,kamo sve to vodi... konkretno je tema o opskurnosti,mogu reći da smo svi mi opskurni na svoj način,nemamo prave informacije o puno stvari,tj. mi mislimo,živimo u zabludi da imamo info,da znamo,ali to je privid,većinom...ma živi matrix Citat: koji nema dovoljno svjetla, do kojeg ne dopire dovoljno svjetla; mračan, taman
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 15:54 |
|
|
Ceha je napisao/la: SDB je napisao/la: Ja sam već valjda 5 puta napisao da ne govorim o informatici (koja je specifikum), nego o pravu, ekonomiji, građevini... Gle, država u kojoj će trudnica dobiti nogu zato što je zatrudnjela, nije normalna država. Točka. Kakve to veze ima s raspravom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najopskurniji forumaši Postano: 05 stu 2013, 16:18 |
|
|
SDB je napisao/la: Ceha je napisao/la: Gle, država u kojoj će trudnica dobiti nogu zato što je zatrudnjela, nije normalna država. Točka. Kakve to veze ima s raspravom? Da citiram samog sebe; Citat: Kad sam se ja uključio bila je rasprava između karijere i obitelji. Odnosno, ženskog žrtvovanja karijere za obitelj. Ako gledaš 8 satno radno vrijeme, to je nešto što bi trebalo biti normalno. Ili da potražim sliku gdje Mirando kaže da je to je to promašeno, a s druge strane prazne saborske klupe. Koliko sati dnevno ćeš raditi u Njemačkoj ili Francuskoj?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|