|
|
Stranica: 30/203.
|
[ 5073 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 09:57 |
|
|
orleanski je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Gdje objavljuješ? Svugdje. I, naravno, Orleanski nije moj prezime tako da...  Ne mogu vjerovat, zezaš 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 09:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Crvena Sonja je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: A da sad, stvarno? Pa meni su godinama, još prije nastanka ovog foruma, posebno tamo negdje između 2006. i 2009., Franz Chomsky, Ecce homo, Nikola Zirdum, Ivan Orleanski, OldSkul i možda još poneko bili kolumnisti čije sam uratke vrlo rado čitao, te kroz njih spoznavao kako stasava jedna nova, zanimljiva, provokativna, donekle neopterećena i kritički raspoložena, generacijski i duhovno mlađa, a samim time i meni osobno bliža populacija, koja je u potpunosti odudarala od onoga što sam doživljavao u osobnom kontaktu s Hercegovinom, kroz rodbinu (tradicionalno odgojene i poštene starije i srednje generacije, poneki sirovi primitivac ili ratni profiter te duhovno potpuno dezorijentirana mladež). Na neki način sam spomenute autore s Poskoka doživljavao i dobrim dijelom još uvijek doživljavam u prvom redu generatorom postupnih evolutivnih promjena u autoreferencijalnim shvaćanjima i samopercepciji hercegovačkih Hrvata, a zatim i Hrvata iz BIH u cjelini, te na drugom mjestu percepciji istih iz pozicija RH. Iako se nisam uvijek slagao sa stavovima koji su bili izricani u kolumnama svih navedenih, te su kolumne bile za mene pravo osvježenje i nekakvo svijetlo na kraju tunela, a još uvijek sve autore cijenim u tom kolumnističkom dijelu, te rado pročitam.  Apsolutno,apsolutno.. Skulka i N.Z ostali su nam vjerni.  Je li ružno priznati da nisam pročitao niti jednu jedinu kolumnu dotičnih kolumnista, sve dok se Zirdum nije pojavio na forumu (i kasnije Oldskul, no to se podrazumijeva)?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 10:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Apsolutno,apsolutno.. Skulka i N.Z ostali su nam vjerni.  Je li ružno priznati da nisam pročitao niti jednu jedinu kolumnu dotičnih kolumnista, sve dok se Zirdum nije pojavio na forumu (i kasnije Oldskul, no to se podrazumijeva)? Tko prizna pola mu se prašta. Recimo Predstavljam ti Suzukija http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=378
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 10:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Crvena Sonja je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Je li ružno priznati da nisam pročitao niti jednu jedinu kolumnu dotičnih kolumnista, sve dok se Zirdum nije pojavio na forumu (i kasnije Oldskul, no to se podrazumijeva)?
Tko prizna pola mu se prašta. Recimo Predstavljam ti Suzukija http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=378 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 10:16 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 10:50 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: ups  Skriveni talent! Ups! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 11:00 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Je li ružno priznati da nisam pročitao niti jednu jedinu kolumnu dotičnih kolumnista, sve dok se Zirdum nije pojavio na forumu (i kasnije Oldskul, no to se podrazumijeva)? Da, sramota je priznati! Priznaj još da si to učinio samo iz razloga da te ne sustigne gnjev Poskokovih inkvizitora i oganj vatre iz oružja HERE! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 11:05 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Je li ružno priznati da nisam pročitao niti jednu jedinu kolumnu dotičnih kolumnista, sve dok se Zirdum nije pojavio na forumu (i kasnije Oldskul, no to se podrazumijeva)? Da, sramota je priznati! Priznaj još da si to učinio samo iz razloga da te ne sustigne gnjev Poskokovih inkvizitora i oganj vatre iz oružja HERE!  Ma kakvi...učinili su mi se (tada) suviše "pjesničko-mudroserski" orijentirani i nedovoljno neprijateljski orijentirani prema Sarajevu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 11:13 |
|
|
Wind je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: ups  Skriveni talent! Ups!  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 03 tra 2012, 23:22 |
|
|
|
Pitanje orleanskom: Prolazeći forumom saxa naišao sam na brojne upise muslimana koji tvrde da su uklonjeni križevi iz ustanova KŠC-a. Jeli to istina ili se samo sprdaju????
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 11:49 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 17:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Vrbosna HR je napisao/la: Pitanje orleanskom: Prolazeći forumom saxa naišao sam na brojne upise muslimana koji tvrde da su uklonjeni križevi iz ustanova KŠC-a. Jeli to istina ili se samo sprdaju???? Ne znam.
_________________ It iz aj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 13:58 |
|
|
|
Vrbosna, mislim da si postavio dovoljno upita fra. Orleanskom, pa da ne ispada kao da ga proganjaš, predlažem da se okreneš novoj "žrtvi".
Pitanje za Vrbosnu - kako to da si relativno dobro upoznat sa dnevnopolitičkim temama u BiH, i varam li se kada konstatiram da si se više "nameračio" na Bošnjake od Srba (što je čudno za nekoga iz RH).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 17:33 |
|
|
Ne proganjam ja fratra, samo ga upitivam  Zašto mu ne napraviš temu vjerskog tipa, nešto po uzoru na pavu što se bavi porijeklom rodova i prezimena? Da odgovorim na pitanje: Pa ja *dišem i živim sa vama*, nemoj da ti bude čudno......nije valjda da nasjedaš na muslimansku propagandu koja tvrdi da vas mi Rvati nevolimo....... I ne varaš se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 17:35 |
|
|
|
E to je dobra ideja. Orleanski, zašto ne bi pokrenuo temu Katolička pitanja i odgovori?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1639 of 2558 - 64.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 17:41 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: E to je dobra ideja. Orleanski, zašto ne bi pokrenuo temu Katolička pitanja i odgovori? E,vala baš,"mitraljez" sa pitanjima je spreman,he he...Padre,nadam se da brzo trčiš 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 17:48 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
eEvanđelje  Drž' se Orleanski, zasad ekumenizam razvaljuješ, samo se okani seksualnih pitanja, tu si tanan - razumljivo. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 18:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: E to je dobra ideja. Orleanski, zašto ne bi pokrenuo temu Katolička pitanja i odgovori? E,vala baš,"mitraljez" sa pitanjima je spreman,he he...Padre,nadam se da brzo trčiš  Prije 4 godine istrčao sam 100 metara za 11.9. Pa ti sad gledaj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 18:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: E to je dobra ideja. Orleanski, zašto ne bi pokrenuo temu Katolička pitanja i odgovori? Pa ne znam baš. Nisam ni ja sveznalica. A na neka pitanja ne postoje jednoznačni (i točni) odgovori isto kao što ja ovdje ne predstavljam Katoličku crkvu nego sebe. Dakle, nemam autoritet da nekoga zastupam. Jedino što mogu jest ponuditi svoje viđenje nekih stvari i to je to. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 04 tra 2012, 18:26 |
|
|
orleanski je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: E,vala baš, "mitraljez" sa pitanjima je spreman,he he...Padre,nadam se da brzo trčiš  Prije 4 godine istrčao sam 100 metara za 11.9. Pa ti sad gledaj.  Citat: Zato uzmite i na se stavite bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti u zli dan i, kad sve nadvladate, održati se! Dakle, stojte čvrsto! «Opašite svoje bokove istinom», «obucite oklop - pravednost», obujte noge «spremnošću za Radosnu vijest - mir!» u svemu uzmite veliki štit - vjeru; njime ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga! Prihvatite kacigu - ono čim se spasava - i mač Duha, to jest Riječ Božju, sa svakovrsnom prošnjom i molitvom.  Ma ko ti šta može kad je On sa tobom.......
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 11 tra 2012, 22:04 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Bobovac ima li šanse da otvoriš par normalnih tema na forumu. Pitam tebe jer si nešto prigovaro na temi o centimetrima 
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 11 tra 2012, 22:35 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croat
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 12 tra 2012, 06:42 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5152 Lokacija: Na dženazi BiH
|
od svih pitanja ti postavljaš tako intimno pitanje, bolje da si čovjeka pitao jeli našao posao  ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 12 tra 2012, 08:06 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Croat je napisao/la: od svih pitanja ti postavljaš tako intimno pitanje, bolje da si čovjeka pitao jeli našao posao  ? Ma našao je čovjek posao, to znam. Al s obzirom na njegove prethodne reakcije, mislim da je pitanje dobro postavljeno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croat
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 12 tra 2012, 08:11 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5152 Lokacija: Na dženazi BiH
|
jebu ga moderatori 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 12 tra 2012, 08:51 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sayuri je napisao/la: Bobovac ima li šanse da otvoriš par normalnih tema na forumu. Pitam tebe jer si nešto prigovaro na temi o centimetrima  Pa zašto pitaš. Evo baš sam ja prekjučer otvorio normalnu temu o ljudskom tijelu. A što ima normalnije od toga? I ne samo to, već je ta tema jako razveselila forumske dame... jbt, prvi put sam u životu vidio Irmu ozarena lica!! I povrh toga... to je tema gdje nema nacionalnih podjela na jedne, druge ili treće, već samo na one velike i male, a to je priznaćeš hvale vrijedan pokušaj pomirenja i dijaloga... doduše dijaloga preko ku*ca, ali ipak dijaloga!  Pa dajte ljudi da bar na momenat prestanemo da se svađamo i dijelimo, bar na tren da se kao ljudi malo zezamo i ljudski nasmijemo... Je li tražim previše??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|