|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 18:26 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
|
Aj što postoje prezimena koja deluju smešno, već što postoje roditelji koji deci daju imena koja u takvoj kombinaciji još gore zvuče, pa tako dobiješ čoveka koji se zove Draženko Glavić.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 19:33 |
|
|
joe enter je napisao/la: daramo je napisao/la: To nije vlaško nego nadimsko posprdno prezime kakva su česta u Hercegovini. Vlaška su ti ona koja nemaju slavensku osnovu tipa Boban, Čepo, Đupor itd. Ni moje nije na ić ali je slavenska osnova.
Vlaška obično imaju ul, as, at? Zbog čega Boban i Čepo nisu slavenska?? Boban se može protumačiti vrlo jednostavno kao čovek koji sadi "bob" , a bob je bila stara mahunarka koja je bila osnova ishrane pre kolumbovskih biljaka , dakle iz srednjeg veka. Prezime Čepo se može tumačiti tako što je neko nekog "pričepio" , i to je to. Što se tiče prezimena Đupor , to je teško objašnjivo ali takođe se može naći način da je i slavensko i vlaško poreklo jednako kao koren. Moje prezime je jedno od tih "neobjašnjivih" , ali ima više tumačenja , i zamisli postoje dve vrste , jedna slavenska i jedna vlaška. A šta je s prezimenom Aškraba?  Moje prezime je na -ik, i gotovo ih nema u Hercegovini, najviše u Srednjoj Bosni. I tamo sam isto primijetio par drugih prezimena na -ik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 19:37 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
Tuta je napisao/la: joe enter je napisao/la: Zbog čega Boban i Čepo nisu slavenska??
Boban se može protumačiti vrlo jednostavno kao čovek koji sadi "bob" , a bob je bila stara mahunarka koja je bila osnova ishrane pre kolumbovskih biljaka , dakle iz srednjeg veka. Prezime Čepo se može tumačiti tako što je neko nekog "pričepio" , i to je to.
Što se tiče prezimena Đupor , to je teško objašnjivo ali takođe se može naći način da je i slavensko i vlaško poreklo jednako kao koren.
Moje prezime je jedno od tih "neobjašnjivih" , ali ima više tumačenja , i zamisli postoje dve vrste , jedna slavenska i jedna vlaška.
A šta je s prezimenom Aškraba?  Moje prezime je na -ik, i gotovo ih nema u Hercegovini, najviše u Srednjoj Bosni. I tamo sam isto primijetio par drugih prezimena na -ik. Karišik? 
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 19:58 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
|
Kvaternik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 20:10 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46804 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Nikad čuo za to prezime, to nisu hercegovačka.
Tuta se se preziva Paradžik, pa jebate ti si nam Ljutodočanin, sad mi je sve jasnije. Imam ja tamo nešto rodbine ali u Jarama.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 20:19 |
|
|
|
Koncul i Kožul.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 20:25 |
|
|
|
Moje prezime se zavrsava na -ns.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 20:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46804 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Šta s Kožul, to je širokobriško prezime jednostavnog značenja po zanimanju Kožul-kožar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 20:28 |
|
|
|
Jesi li ti daramo na -ic?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 20:36 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2012, 23:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
 Evo mi prezimenjaka 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 21:13 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8343 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
daramo je napisao/la: Nikad čuo za to prezime, to nisu hercegovačka.
Tuta se se preziva Paradžik, pa jebate ti si nam Ljutodočanin, sad mi je sve jasnije. Imam ja tamo nešto rodbine ali u Jarama. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 21:18 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Tuta je napisao/la: A šta je s prezimenom Aškraba?  Moje prezime je na -ik, i gotovo ih nema u Hercegovini, najviše u Srednjoj Bosni. I tamo sam isto primijetio par drugih prezimena na -ik. Karišik?  Bio je jedan Karišik, Srbin, ocu mi je bio zapovjednik u JNA. Tako da sam čuo za to prezime.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 21:20 |
|
|
|
Krajisnik?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 21:39 |
|
|
Zamisli da se prezivaš Akrap / Akrep. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 21:47 |
|
|
kiler je napisao/la: daramo je napisao/la: Nikad čuo za to prezime, to nisu hercegovačka.
Tuta se se preziva Paradžik, pa jebate ti si nam Ljutodočanin, sad mi je sve jasnije. Imam ja tamo nešto rodbine ali u Jarama.  Šuti bolan to mi je zet, pa me zapalo Dobri smo si, inače imam dosta frendova škuća, ispod površine dobri su to ljudi. Tutu ćete lako prepoznati u Mostaru, voza starog nabrijanog Bendžu ili Mečku spuštenog do poda, ono zapinje za svaki ležeći, uz ono negodovanje isusa ti di so ovo ovdi postavili. Iz auta krešte narodnjaci koji odjekuju u dva susjedna bloka, krunica visi s retrovizora a lakat iz prozora, a na svakom semaforu ga malo zanese. Uz nezaobilazne crne cvike, jel tako rođo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 21:54 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: Jesi li ti daramo na -ic? Već sam napisao, ne nije na ić, u mom kraju je običaj skraćivanja prezimena, iako su neka imala ić to je s vremenom isparilo. @ zec ti si od domaćih hercegovačkih Kordića ili iz sjevernijih krajeva?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:07 |
|
|
Citat: Tutu ćete lako prepoznati u Mostaru, voza starog nabrijanog Bendžu ili Mečku spuštenog do poda, ono zapinje za svaki ležeći, uz ono negodovanje isusa ti di so ovo ovdi postavili. Iz auta krešte narodnjaci koji odjekuju u dva susjedna bloka, krunica visi s retrovizora a lakat iz prozora, a na svakom semaforu ga malo zanese. Uz nezaobilazne crne cvike, jel tako rođo Pa nema,to,je to,to se odmah vidi,oseti,zato smo mi frendovi,to je taj rad. Što stari bmw oćeš da ti ukradem ja neki noviji,tu vozi na miru?Evo za brata Tutu jedna,ljubavna,pošto se sveže oženio(još jede med s vrha kace) https://youtu.be/G3rC2b1FN10
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:32 |
|
|
Došo Tuta po malu u Ljubuški Kod nas ima ona "Čuvaj se muslimana iz Stoca, Srbina iz Sokoca i Hrvata iz Ljutog Doca." 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Došo Tuta po malu u Ljubuški Kod nas ima ona "Čuvaj se muslimana iz Stoca, Srbina iz Sokoca i Hrvata iz Ljutog Doca."  Zasto "muslimana" i to s malim slovom "m", a ne Bosnjaka s velikim B kako zdravi razum, stvarnost pa i na kraju krajeva Ustav drzave nalaze? Originalna je "Cuvaj se bahlije iz Stoca, vlaha s sokoca i sokca iz Doca."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:41 |
|
|
|
Ko vas to uopšte zove Bošnjacima osim što vi tako sebe sami zovete i političari iz S i H radi političke korektnosti?
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:44 |
|
|
|
Vjerovatno zato moj hamidža jer narodna postoji od prije Bošnjaka i ustava države, ne sramoti se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:48 |
|
|
|
Razocaran sam, daramenko. Ja mislio ti oridinale st0lnogradanin cimilicanin od stoljeca sedmog, kada tamo druga ili treca genereacija dotepeneca iz Cifluka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:53 |
|
|
daramo je napisao/la: kiler je napisao/la: Šuti bolan to mi je zet, pa me zapalo Dobri smo si, inače imam dosta frendova škuća, ispod površine dobri su to ljudi. Tutu ćete lako prepoznati u Mostaru, voza starog nabrijanog Bendžu ili Mečku spuštenog do poda, ono zapinje za svaki ležeći, uz ono negodovanje isusa ti di so ovo ovdi postavili. Iz auta krešte narodnjaci koji odjekuju u dva susjedna bloka, krunica visi s retrovizora a lakat iz prozora, a na svakom semaforu ga malo zanese. Uz nezaobilazne crne cvike, jel tako rođo  Hahaha, još da imam položen vozački i bilo bi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:57 |
|
|
Tuta je napisao/la: daramo je napisao/la: Šuti bolan to mi je zet, pa me zapalo Dobri smo si, inače imam dosta frendova škuća, ispod površine dobri su to ljudi. Tutu ćete lako prepoznati u Mostaru, voza starog nabrijanog Bendžu ili Mečku spuštenog do poda, ono zapinje za svaki ležeći, uz ono negodovanje isusa ti di so ovo ovdi postavili. Iz auta krešte narodnjaci koji odjekuju u dva susjedna bloka, krunica visi s retrovizora a lakat iz prozora, a na svakom semaforu ga malo zanese. Uz nezaobilazne crne cvike, jel tako rođo  Hahaha, još da imam položen vozački i bilo bi.  Tuta se drzi onoga pocetnici voze mecku, iskusne u mecki voze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 10 lis 2016, 22:58 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Razocaran sam, daramenko. Ja mislio ti oridinale st0lnogradanin cimilicanin od stoljeca sedmog, kada tamo druga ili treca genereacija dotepeneca iz Cifluka. Od stoljeća sedmog ponosni Broćo starosjedioc, druga cimilićka generacija, uzdravlje moj dragi hamidža,krni jednu domaću da dođeš sebi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|