|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 147 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
korrisnik
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 25 lis 2022, 13:18 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Naša Kvačica je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Zasto niko ne kaze na forumu da i u Bosni kod Hrvata ima thanksgiving?  Rece mi kolegica Hrvatica tako, isao biciklom vozao se do sela obliznjeg i vidim nekakva manifestacija, a zove se Dani kruha. Pitam ja nju sta vam je to, kaze to je ko dani zahavalnosti svakog desetog u godini , prva ili druga nedjelja u mjesecu (neće da kaze ni Listopad ni Oktobar ). Pa to su Dani kruha, nije Thanksgiving.  Ma jest kao thanksgiving i podsjeca, kao sto Svi sveti nije Halloween. A inače vezano za temu, sviđa mi se što Hrvati drze do tradicije, a i Srbi ne stide se onog ruralnog i tradicionalnog.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 25 lis 2022, 13:22 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa kad ste navikli da kradete, jebiga. Ne kaze se u BiH dzaba da muslimani rade, skupljaju zlato, a pravoslavci kupuju oruzje. Pa cim rat ovi onima tim oruzjem sve oduzmu (jedino u zadnjem ratu i Srbi platise podobru cijenu kaj ne). Toliko o nasim malim simpaticnim stereotipima koje si se eto upro da potvrdis.
Ali ovo je zaista dobra stvar. Ne znam tacno da li sam jeo kad sam 92. bio mjesec dana u Pazaru kod neke rodbine (neka rodica se tamo udala i ljudi nas primili kao da smo im krvni rod od godine anno domini sta ja znam..), ili negdje drugdje, ali tacno znam da sam jeo i da sam lizao prste.
Doduse nije tesko ovakvim stvarima oduseviti ljude koji su navikli na pite i tu vrstu tjestenina. 0.35 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
skafiskafnjak
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 15 stu 2022, 00:01 |
|
Pridružen/a: 25 ruj 2022, 18:18 Postovi: 196 Lokacija: Gačani - nepoznat narod s rijeke Gacke
|
Haram je napisao/la: Btw. ti si juznoistocnjak, znas sigurno Makedonce i Bugare. Kakvi su stereotipi bili prema njima? Meni su nekako Makedonci ostali u pamcenju kao "narod bez mane", tj. nisu nikome nista nazao ucinili, bili do zadnjeg za Jugoslaviju itd. Makedonci ne mogu biti narod bez mane, jer uopće nisu narod. Većina njih vuče porijeklo od Bugara, ali imaš i dobar dio Srba na sjeveru sjeverne Makedonije.
_________________ Gačani - nepoznat narod s rijeke Gacke
|
|
Vrh |
|
 |
skafiskafnjak
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 15 stu 2022, 00:02 |
|
Pridružen/a: 25 ruj 2022, 18:18 Postovi: 196 Lokacija: Gačani - nepoznat narod s rijeke Gacke
|
Skeletor je napisao/la: Kulturno (a i genetski da se ne lažemo) su mi najbliži Hrvati Dinarci, to je ta ista prgavost, stav, čak i kompleks više vrednosti, dok su mi gore kajkavci nekako daleki i hladni, slabije ih i razumem, ali za Hrvate kao narod se ukupno pokazalo dobro da imaju i jedne i druge. A iz kojeg dijela balkana si ti Skeletore? Da vidim koliko su ti genetski bliski Hrvati dinarci
|
|
Vrh |
|
 |
Skeletor
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 15 stu 2022, 01:29 |
|
|
skafiskafnjak je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Kulturno (a i genetski da se ne lažemo) su mi najbliži Hrvati Dinarci, to je ta ista prgavost, stav, čak i kompleks više vrednosti, dok su mi gore kajkavci nekako daleki i hladni, slabije ih i razumem, ali za Hrvate kao narod se ukupno pokazalo dobro da imaju i jedne i druge. A iz kojeg dijela balkana si ti Skeletore? Da vidim koliko su ti genetski bliski Hrvati dinarci Ja sam iz Beograda ali genetski iz istočne Hercegovine i malo iz severozapadne Crne Gore. Krš, kamen, planine. 
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 15 stu 2022, 14:55 |
|
|
Ne treba poistovjećivati ljubav prema moru sa ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatima. Slovenci kao i većina srednje Europe pamti ta dva tjedna kad se vozio na luftmadracu, jeo sladoled i šef ga nije maltretirao, ali nema nikakav sentiment prema Kninu i Glini.
Kad bi Dalmacija i Istra bile samostalne države onda bi ti isti turisti imali isti sentiment bez obzira što nije Hrvatska.
|
|
Vrh |
|
 |
skafiskafnjak
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 14:07 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Ja sam iz Beograda ali genetski iz istočne Hercegovine i malo iz severozapadne Crne Gore. Krš, kamen, planine.  Hrvatska (sveukupni prosjek) - izvor:eupedija I2a 37% R1a 24% E1b 10% Zapadna hercegovina - izvor:Peričić I2a 63.8% R1a 12% E1b 8.5% Hrvati iz BiH - izvor:Kovačević I2a 69.8% R1a 11.8% E1b 10.9% Hrvati iz BiH - izvor:eupedija I2a 71% R1a 12% E1b 9% Južna Hrvatska - izvor:Mršić I2a 54.4% R1a 19.1% E1b 6.3% Istočna Hrvatska - izvor:Mršić I2a 40% R1a 18.6% E1b 11.3% --------------- Srbija (sveukupan prosjek) - izvor:eupedija I2a 34% R1a 18% E1b 15% Srbi iz BiH - izvor:eupedija I2a 32,5% R1a 20% E1b 17,5% Crnogorci/Srbi iz CG - izvor:eupedija I2a 29,5% R1a 7,5% E1b 27% Srbi iz BiH - izvor:Marjanović,Kovačević, Battaglia I2a 40% R1a 14.7% E1b 22.1% Srbi iz Hercegovine, stare Hercegovine i sjeverozapadne CG - izvor:Mihajlović I2a 45.8% R1a 13% E1b 12% Beograd - izvor:Peričić I2a 31.8% R1a 15.9% E1b 21.2% Genetski, vi ste tehnički bliže Slavoncima po haplogrupama, nego sa Hrvatima dinarcima. Istočni Hercegovci su genetski najviše povezani sa Srbima iz Bosne, Crne Gore i juga Srbije. Zapadni Hercegovci su genetski najviše povezani sa Hrvatima iz Dalmacije i Bosne.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 14:15 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ne treba poistovjećivati ljubav prema moru sa ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatima. Slovenci kao i većina srednje Europe pamti ta dva tjedna kad se vozio na luftmadracu, jeo sladoled i šef ga nije maltretirao, ali nema nikakav sentiment prema Kninu i Glini.
Kad bi Dalmacija i Istra bile samostalne države onda bi ti isti turisti imali isti sentiment bez obzira što nije Hrvatska. Većina Hrvata isto nema nikakav sentiment prema Glini (Knin je važan u ratnoj mitologiji, pa to ne mogu napisati za Knin). Nikad nisam bio u Glini, ni prošao kroz Glinu, ne mogu uopće zamisliti neki razlog zbog kojeg bi trebao posjetiti Glinu.
|
|
Vrh |
|
 |
Skeletor
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 15:25 |
|
|
skafiskafnjak je napisao/la: Genetski, vi ste tehnički bliže Slavoncima po haplogrupama, nego sa Hrvatima dinarcima. Istočni Hercegovci su genetski najviše povezani sa Srbima iz Bosne, Crne Gore i juga Srbije. Zapadni Hercegovci su genetski najviše povezani sa Hrvatima iz Dalmacije i Bosne. Vrlo je površno gledati samo Y haplogrupe, posebno kada se statistika pravi na osnovu relativno malih uzoraka, to je jedan hromozom od 46, a i nisam rekao da su mi Hrvati Dinarci genetski bliži od Srba iz okolnih krajeva, već da su mi genetski bliži Hrvati Dinarci nego Hrvati Kajkavci, što je očigledno.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 16:31 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3953 Lokacija: Stolni grad
|
Muslimani su ulizice i prevrtljivci, Srbi direktni, pasivno agresivni i ljubomorni s kompleksom manje/više vrijednosti (uglavnom žele imati novac ali im nikako ne uspijeva), Hrvati pronicljivi i proračunati. S tim da ovdje govorim o Hercegovačkim H/M/S i nešto bosanskih muslimana kod kojih je izražajnije ulizivanje. Retardirano je da neki gledaju kroz prizmu država i stereotipa što pokazuje manjak istinskog iskustva s druga dva naroda.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 17:25 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Ne treba poistovjećivati ljubav prema moru sa ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatima. Slovenci kao i većina srednje Europe pamti ta dva tjedna kad se vozio na luftmadracu, jeo sladoled i šef ga nije maltretirao, ali nema nikakav sentiment prema Kninu i Glini.
Kad bi Dalmacija i Istra bile samostalne države onda bi ti isti turisti imali isti sentiment bez obzira što nije Hrvatska. Većina Hrvata isto nema nikakav sentiment prema Glini (Knin je važan u ratnoj mitologiji, pa to ne mogu napisati za Knin). Nikad nisam bio u Glini, ni prošao kroz Glinu, ne mogu uopće zamisliti neki razlog zbog kojeg bi trebao posjetiti Glinu. Tako je.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 17:28 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ne treba poistovjećivati ljubav prema moru sa ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatima. Slovenci kao i većina srednje Europe pamti ta dva tjedna kad se vozio na luftmadracu, jeo sladoled i šef ga nije maltretirao, ali nema nikakav sentiment prema Kninu i Glini.
Kad bi Dalmacija i Istra bile samostalne države onda bi ti isti turisti imali isti sentiment bez obzira što nije Hrvatska. Očito ne pratiš situaciju u Sloveniji. Govorim slovenski i volim Sloveniju, jako dobro znam da se hrvatska glazba emitira na slovenskim radijima, ne bošnjačka, srpska ili austrijska, već hrvatska, hrvatske su emisije i serije na televizijama, a i Slovenci su nam drugi gosti, odmah iza Nijemaca, više od pola Slovenije je kod nas svake godine, i priko sezone, a i izvan sezone. Nisu ljudi ćoravi, znaju da su im braća kajkavci jedino u Hrvatskoj, u nijednoj drugoj zemlji svita. Samo još u Hrvatskoj. Pozdrav za drage sosede!  Uživajte u jednom od najslušanijih radija u Sloveniji, taj radio pravi ogromne koncerte s hrvatskim izvođačima stalno. U areni Stožice u Ljubljani. http://radioaktual.sihttps://youtu.be/_MgTxqtdER0 Obožavaju Mineu. https://youtu.be/gx4TSkISsSM Obožavaju Zečića. https://youtu.be/a5AnTO1zwqI Obožavaju osječku grupu Vigor. I još mnogo njih nastupaju stalno u Sloveniji. Više nego u Hrvatskoj. Ovo je samo jedna od manifestacija na kojoj su hrvatski izvođači, ima ih još milijun, samo upratite di nastupaju Rozga, Severina, Lidija Bačić, Zečić, sve klape, Ivan Zak, Jole itd. Nisu čak ni u BiH izvan dijelova di Hrvati žive nego u Hrvatskoj i Sloveniji. Čak i mladi Slovenci pivaju pisme na hrvatskom već 10ak godina, a nastupaju s njima većinom u Sloveniji i nešto u Hrvatskoj. Nina Donelli, Luka Basi, Ines Erbus, Kvatropirci, Učiteljice, Alya, Tanja Žagar itd. Danas su na radiju Aktual birali hit dana između: MAGAZIN Sve bi me curice ljubile i JADRANSKI MAESTRALI Hercegovko iz Mostara Prije par dana sam čuo Matu i Grdovića - Dvi su sestre Dalmacija i Hercegovina. A za Božić emitiraju i onu "Svim u zemlji Hrvatskoj, svima na svijetu tom, Booožić je, Booožić je..." Srednjoeuropska braća. 
|
|
Vrh |
|
 |
skafiskafnjak
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 18:22 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Vrlo je površno gledati samo Y haplogrupe, posebno kada se statistika pravi na osnovu relativno malih uzoraka, to je jedan hromozom od 46, a i nisam rekao da su mi Hrvati Dinarci genetski bliži od Srba iz okolnih krajeva, već da su mi genetski bliži Hrvati Dinarci nego Hrvati Kajkavci, što je očigledno. Pa imaš isto mtDNA i autosomalnu DNA, ali autosomalna obično manje varira nego Y-DNA, i više je jednako raspodjeljena. Hrvati dinarci ti jesu bliži od HR kajkavaca, ali su ti slavonci (po Y-DNA) bliži nego dinarci.
|
|
Vrh |
|
 |
skafiskafnjak
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 18:31 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Vlasi su Vlasi a Rumuni Rumuni. Vlasi su u istočnoj Srbiji i većinom su asimilovani a Rumuni u južnom Banatu i imaju sva manjinska prava. Vlasi su širok pojam, ali najčešće se označavaju kao predslavensko stanovništvo ovog prostora, ljudi koji su vamo bili za vrijeme rimskog carstva. Rumunji su potekli od drevnih Dačana, a Dačani su isto bili dio Rimskog Carstva zar ne? Ne vidim problem svrstavanja Rumunja u vlahe. Jugoistočni Srbi imaju poveći udio EV13 (vlaška/tračanska haplogrupa), ali opet prevladavaju haplogrupe I2a + R1a (slavenske)
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 19:30 |
|
|
Mogu samo reći o komšijama iz ulaza Sve najgore 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 19:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61663 Lokacija: DAZP HQ
|
Croato je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Ne treba poistovjećivati ljubav prema moru sa ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatima. Slovenci kao i većina srednje Europe pamti ta dva tjedna kad se vozio na luftmadracu, jeo sladoled i šef ga nije maltretirao, ali nema nikakav sentiment prema Kninu i Glini.
Kad bi Dalmacija i Istra bile samostalne države onda bi ti isti turisti imali isti sentiment bez obzira što nije Hrvatska. Očito ne pratiš situaciju u Sloveniji. Govorim slovenski i volim Sloveniju, jako dobro znam da se hrvatska glazba emitira na slovenskim radijima, ne bošnjačka, srpska ili austrijska, već hrvatska, hrvatske su emisije i serije na televizijama, a i Slovenci su nam drugi gosti, odmah iza Nijemaca, više od pola Slovenije je kod nas svake godine, i priko sezone, a i izvan sezone. Nisu ljudi ćoravi, znaju da su im braća kajkavci jedino u Hrvatskoj, u nijednoj drugoj zemlji svita. Samo još u Hrvatskoj. Pozdrav za drage sosede!  Uživajte u jednom od najslušanijih radija u Sloveniji, taj radio pravi ogromne koncerte s hrvatskim izvođačima stalno. U areni Stožice u Ljubljani. http://radioaktual.sihttps://youtu.be/_MgTxqtdER0 Obožavaju Mineu. https://youtu.be/gx4TSkISsSM Obožavaju Zečića. https://youtu.be/a5AnTO1zwqI Obožavaju osječku grupu Vigor. I još mnogo njih nastupaju stalno u Sloveniji. Više nego u Hrvatskoj. Ovo je samo jedna od manifestacija na kojoj su hrvatski izvođači, ima ih još milijun, samo upratite di nastupaju Rozga, Severina, Lidija Bačić, Zečić, sve klape, Ivan Zak, Jole itd. Nisu čak ni u BiH izvan dijelova di Hrvati žive nego u Hrvatskoj i Sloveniji. Čak i mladi Slovenci pivaju pisme na hrvatskom već 10ak godina, a nastupaju s njima većinom u Sloveniji i nešto u Hrvatskoj. Nina Donelli, Luka Basi, Ines Erbus, Kvatropirci, Učiteljice, Alya, Tanja Žagar itd. Danas su na radiju Aktual birali hit dana između: MAGAZIN Sve bi me curice ljubile i JADRANSKI MAESTRALI Hercegovko iz Mostara Prije par dana sam čuo Matu i Grdovića - Dvi su sestre Dalmacija i Hercegovina. A za Božić emitiraju i onu "Svim u zemlji Hrvatskoj, svima na svijetu tom, Booožić je, Booožić je..." Srednjoeuropska braća.  mogu potvrditi iz prve ruke jer redovno partijamo sa Slovencima. groze se bosansko-srpske muzike, odmah se povuku u neki kut, a nama tulum tek krene. zadnji put smo bili u Sloveniji, ja ću malo dj-at, dođe Slovenka do mene i kaže ajde molim te samo hrvaške brez bosansko. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 20:00 |
|
|
Kud ces bolji dokaz za to da Slovenci nisu dobri u mozak. Cuj slusaju Hr glazbu..pa bogte imal ista dosadnije od HR popa npr… oj otuzni depresivni valovi..
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 20:18 |
|
|
To vi mislite. Zna se da su vaše istočnjačke s trilerisanjem za rizanje vena i depresivnim tekstovima uvik, dok se dave u alkoholu. Naše su većinom vesele i melodične, kao i slovenske narodno-zabavne harmonike. 
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 21:20 |
|
|
De bolan…
Ne budi smijesan, sav taj hrvaCki pop, ili “zabavna”, kao sto cesto vele, je lisena svake vrste strasti. Cista dosada sto ubija u pojam.
Kud ces veci dokaz nego kad ti kazem da forumas laganini to voli.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 21:23 |
|
|
Nego branis to jer ferceras ko i vecina naciozombija po principu i govno je mirisljavo u kockastom obliku.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 21:37 |
|
|
Hajde uživaj ti u Zvezdama Granda. To je vama Bošnjacima pojam.  Pusti nas i Slovence da uživamo u popu i zabavnjacima.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Recite bar nesto pozitivno o vasim komsijama... Postano: 16 stu 2022, 21:40 |
|
|
Haram je napisao/la: De bolan…
Ne budi smijesan, sav taj hrvaCki pop, ili “zabavna”, kao sto cesto vele, je lisena svake vrste strasti. Cista dosada sto ubija u pojam.
Kud ces veci dokaz nego kad ti kazem da forumas laganini to voli. Nemoj tako, imaju jednu dobru. Od Graše ona šporke riči, e ta im je dobra
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|