|
|
Stranica: 17/17.
|
[ 403 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
goran2hr
|
Naslov: Re: HOS 1941.-1945. + partizansko-komunisticki zlocini Postano: 09 lis 2025, 10:21 |
|
|
Čudno je kako ljudi seljani na neki način i danas djeluju zastrašeno. Razumljivo bi bilo da još postoji Jugoslavija, ali... A i država, što je radila sve do danas, da nije ohrabrila svjedoke, ozbiljno to istraživala još od 1996., pa i osudila nekog živućeg partizana zločinca. Što reći - HDZ. Fora je podsjetiti na crnu anegdotu sa tada ministrom Karamarkom, koji je došao u Bleiburg, održao vatreni govor, najavio suđenje komunističkim zločincima, vratio se u Hrvatsku i - uhitio generala Brodarca. I ovo će HDZ odigrati u svom licemjernom stilu. Te ljude će pokopati, staviti im ploču gdje će pisati "žrtve rata ili poraća", ne napisati tko im je to učinio - i gotova stvar. Zaborav. Za to vrijeme izmišljaju kako bi još više zabranili ZDS, a Možemovci u miru slave i pale krijesove. Malo me to podsjeća, na BiH fratre koji i danas imaju respekt prema Muslimanima i spominju ahdnamanu kao nešto danas bitno ( https://www.prometej.ba/clanak/vijesti/ ... -mene-1144), umjesto da taj dokument shvate, kao nešto što ni onda (srednji vijek) nije značilo nešto osobito, a danas (osim povijesne važnosti) vrijedi kao rola WC papira. Kap da AU nije potjerala Turke još u 19. stoljeću, a ovi ih se još danas boje. Ili misle kako bi im ahdnamana mogla ponovno dobro doći?
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: HOS 1941.-1945. + partizansko-komunisticki zlocini Postano: 09 lis 2025, 14:49 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7989 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
goran2hr je napisao/la: Čudno je kako ljudi seljani na neki način i danas djeluju zastrašeno. Razumljivo bi bilo da još postoji Jugoslavija, ali... A i država, što je radila sve do danas, da nije ohrabrila svjedoke, ozbiljno to istraživala još od 1996., pa i osudila nekog živućeg partizana zločinca. Što reći - HDZ. Fora je podsjetiti na crnu anegdotu sa tada ministrom Karamarkom, koji je došao u Bleiburg, održao vatreni govor, najavio suđenje komunističkim zločincima, vratio se u Hrvatsku i - uhitio generala Brodarca. I ovo će HDZ odigrati u svom licemjernom stilu. Te ljude će pokopati, staviti im ploču gdje će pisati "žrtve rata ili poraća", ne napisati tko im je to učinio - i gotova stvar. Zaborav. Za to vrijeme izmišljaju kako bi još više zabranili ZDS, a Možemovci u miru slave i pale krijesove. Malo me to podsjeća, na BiH fratre koji i danas imaju respekt prema Muslimanima i spominju ahdnamanu kao nešto danas bitno ( https://www.prometej.ba/clanak/vijesti/ ... -mene-1144), umjesto da taj dokument shvate, kao nešto što ni onda (srednji vijek) nije značilo nešto osobito, a danas (osim povijesne važnosti) vrijedi kao rola WC papira. Kap da AU nije potjerala Turke još u 19. stoljeću, a ovi ih se još danas boje. Ili misle kako bi im ahdnamana mogla ponovno dobro doći? Zato jer nije provedena lustracija, zbog toga je ostao strah u tim domicilnim stanovnicima. Ti isti zločinci koji su ubijali ili naređivali ubojstva zarobljenih Hrvata, su nakon demokratskih promjena samo presvukli odijela i nastavili vladati doživotno, poput njihovog neprevaziđenog, neprežaljenog i vječnog uzora Josipa Broza Tita. Kao što sam već ranije negdje napisao, nabijem Tuđmana i njegovu politiku pomirenja sa partizanskim poslijeratnim ubojicama.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: HOS 1941.-1945. + partizansko-komunisticki zlocini Postano: 09 lis 2025, 21:11 |
|
|
kiler je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Čudno je kako ljudi seljani na neki način i danas djeluju zastrašeno. Razumljivo bi bilo da još postoji Jugoslavija, ali... A i država, što je radila sve do danas, da nije ohrabrila svjedoke, ozbiljno to istraživala još od 1996., pa i osudila nekog živućeg partizana zločinca. Što reći - HDZ. Fora je podsjetiti na crnu anegdotu sa tada ministrom Karamarkom, koji je došao u Bleiburg, održao vatreni govor, najavio suđenje komunističkim zločincima, vratio se u Hrvatsku i - uhitio generala Brodarca. I ovo će HDZ odigrati u svom licemjernom stilu. Te ljude će pokopati, staviti im ploču gdje će pisati "žrtve rata ili poraća", ne napisati tko im je to učinio - i gotova stvar. Zaborav. Za to vrijeme izmišljaju kako bi još više zabranili ZDS, a Možemovci u miru slave i pale krijesove. Malo me to podsjeća, na BiH fratre koji i danas imaju respekt prema Muslimanima i spominju ahdnamanu kao nešto danas bitno ( https://www.prometej.ba/clanak/vijesti/ ... -mene-1144), umjesto da taj dokument shvate, kao nešto što ni onda (srednji vijek) nije značilo nešto osobito, a danas (osim povijesne važnosti) vrijedi kao rola WC papira. Kap da AU nije potjerala Turke još u 19. stoljeću, a ovi ih se još danas boje. Ili misle kako bi im ahdnamana mogla ponovno dobro doći? Zato jer nije provedena lustracija, zbog toga je ostao strah u tim domicilnim stanovnicima. Ti isti zločinci koji su ubijali ili naređivali ubojstva zarobljenih Hrvata, su nakon demokratskih promjena samo presvukli odijela i nastavili vladati doživotno, poput njihovog neprevaziđenog, neprežaljenog i vječnog uzora Josipa Broza Tita. Kao što sam već ranije negdje napisao, nabijem Tuđmana i njegovu politiku pomirenja sa partizanskim poslijeratnim ubojicama. Koncept pomirenja je uvijek postojao samo kod nas nacionalista, nebitno jel u Hrvatskoj, Španjolskoj ili Bugarskoj, ali nažalost uvijek i svugdje se pokazao kao promašen pristup. Nasuprot tome je crvena gamadi uvijek imala NKVD/oznu/stasi i sl. Ako ikad bude prilike, onda se sa boljševicima trebamo obračunati boljševičkim metodama.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|