|
|
Stranica: 2/25.
|
[ 623 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:12 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: daramo je napisao/la: Lako je biti general poslije bitke, kvislinške pokrete u to vrijeme su imali gotovo svi europski narodi, tako da smo bili glupi koliko i oni. Na početku rata se činilo da će Nijemci dobiti tako da su se svi ukrcavali u vlak. Glupo je veličati taj kvislinški režim ali još veća je glupost od toga stvarati neki bauk da su samo Hrvati bili glupi. Bili smo glupi kad se dobar dio oko toga zakvačio, daleko više nego Slovaci i drugi. Drugo su države koje su bile saveznice kao Rumunjska ili Mađarska. Mi smo baš s logorima ispali debili. https://hr.wikipedia.org/wiki/Koncentra ... iju_SrbijeZašto misliš da su logori samo "naša" stvar?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:12 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: Aleksije ti ne možeš shvatiti Starčevića ali to ti ne možemo zamjeriti jer si iz Srbije.
Slavosrbi su bili genetski otpad Hrvata, oni koji su služili Mađarima ili Austrijancima a nisu se borili za hrvatsku slobodu kao on koji je želio slobodnu državu.
Taj izraz Starčevića je savršen, slavosrbi postoje i danas. To je otpad koji podržava LGBT, N1, transgender i dovlačenje migranata. Starčević je bio ispred svog vremena i apsolutno u pravu. Jugožgadija i ostali nacionalni otpad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:15 |
|
|
PCM je napisao/la: Ceha je napisao/la:
Pa e.
Najjednostavniji način. Zašto bi mi morali dokazivati nevinost i to kontra dokazanih lažljivaca?
Pogledajmo Ukrajinu. Ovo je Balkan, tu je samo sila bitna. Da smo krenuli pričati kako je NDH zapravo bila saveznička država u prisilnom savezu s Njemačkom (a neki elementi sigurno jesu bili) prije 30 godina, danas bi to bio dio javnog diskursa i oni koji danas s*ru po njoj bi ju prihvatili kao što su rado prihvaćali i kune.
Sorry što ne vjerujem nekom tko je već pokazao da mu laganje magnitude 50-100 puta ko reći "dobar dan". Pali bato... Dokaži genocid konkretnim brojkama, vrlo rado promjenim mišljenje. Ovako na "majke mi" - ne ide. Pa da. Uopće takve stvari uzimati zaozbiljno je sumrak razuma. NDH je bila hrvatski Vichy, kome krivo, kome pravo. Jadni Srbi s istim postocima prije i nakon rata, nad njima je pokušan genocid, pa su zato lagali svugdje naokolo o svemu živome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:15 |
|
|
Ceha je napisao/la: Hroboatos je napisao/la:
Bili smo glupi kad se dobar dio oko toga zakvačio, daleko više nego Slovaci i drugi. Drugo su države koje su bile saveznice kao Rumunjska ili Mađarska.
Mi smo baš s logorima ispali debili. https://hr.wikipedia.org/wiki/Koncentra ... iju_SrbijeZašto misliš da su logori samo "naša" stvar? Ne zaboraviti ni logore "narodne armije". Od onih za "domaće izdajnike" do onih za Volksdeutschere gdje je stradalo desetine tisuća ljudi.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Kakva god, bila je hrvatska, za razliku od Jugoslavije.
Ono sto je jugoslavenska propaganda usmrdila po NDH, ja to ne jebem 1%.
Da je to bila zlocinacka tvorevina, ne bi Srba nakon rata bilo vise nego prije rata. PA mislite o tome, vi koji vjerujete srboslavenskim mitovima. To je kao što je Thomas Mann rekao da je Hitlerova Njemačka doista bila njemačka, ali autentični iskaz nakaznoga dijela njemačkoga karaktera. Iako je možda etnopsihološki Mann bio u pravu- Njemačka je ipak bila nastala samosvojno- NDH nije biila hrvatska ni po čem. To je bila nametnuta država kao i Hrvatska u obje Jugoslavije, i ništa više. Dok je nacistička Njemačka bila autentična njemačka nakaza, NDH nije bila hrvatska nakaza. Ona je bila obična septička jama u koju su nas bacili, a dio naših idiota od septičke jame pomislio da je bazen u Beverly Hillsu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
|
|
|
Hroboatos je tipičan Perec, NDH mu je bila loša jer je tako naložio Ivo Goldstain.
Hrvaska unutar Jugoslavije mu je valjda primjer ili ova današnja s raseljavanjem i dovlačenjem Filipinaca. NDH je bila više samostalna u svakom smislu nego današnja Hrvatska koji služi kao globalistički centar za širenje woke propagande diljem Balkana sa najviše građanskih udruga u Europi po glavi stanovnika.
Sramim se zločina u NDH ali se ponosim što smo bili na pravoj strani iako je to produkt sreće valjda, ratovali smo(dijelom) globalno za sile dobra protiv zla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:16 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Kakva god, bila je hrvatska, za razliku od Jugoslavije.
Da je to bila zlocinacka tvorevina, ne bi Srba nakon rata bilo vise nego prije rata. PA mislite o tome, vi koji vjerujete srboslavenskim mitovima. To je kao što je Thomas Mann rekao da je Hitlerova Njemačka doista bila njemačka, ali autentični iskaz nakaznoga dijela njemačkoga karaktera. Iako je možda etnopsihološki Mann bio u pravu- Njemačka je ipak bila nastala samosvojno- NDH nije biila hrvatska ni po čem. To je bila nametnuta država kao i Hrvatska u obje Jugoslavije, i ništa više. Dok je nacistička Njemačka bila autentična njemačka nakaza, NDH nije bila hrvatska nakaza. Ona je bila obična septička jama u koju su nas bacili, a dio naših idiota od septičke jame pomislio da je bazen u Beverly Hillsu. Današnja Hrvatska je iskaz hrvatskog karaktera ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:17 |
|
|
PCM je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne zaboraviti ni logore "narodne armije". Od onih za "domaće izdajnike" do onih za Volksdeutschere gdje je stradalo desetine tisuća ljudi. Upravo tako. Srbi lagali o sedam mEleona mrtvih Srba u Jasenovcu, o Ustašama koji djeci kopaju oči, pa ih se nakon toga treba shvaćati ozbiljno? Nogom u guzicu. Dosta takvih s*anja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:19 |
|
|
Bili smo glupi kad se dobar dio oko toga zakvačio, daleko više nego Slovaci i drugi. Drugo su države koje su bile saveznice kao Rumunjska ili Mađarska.
Mi smo baš s logorima ispali debili. https://hr.wikipedia.org/wiki/Koncentra ... iju_SrbijeZašto misliš da su logori samo "naša" stvar? Koliko znam, nijedna kvislinška država nije imala svoje prave samoupravne logore. Sve su držali Nijemci. Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Bugarska,...nijedan svoj pravi logor pod vlastitom državnom upravom. Možda griješim, no NDH je jedina imala svoje logore u kojima se svašta radilo, i ubijalo, a bez velikih sila Osovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:19 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: Hroboatos je tipičan Perec, NDH mu je bila loša jer je tako naložio Ivo Goldstain.
Hrvaska unutar Jugoslavije mu je valjda primjer ili ova današnja s raseljavanjem i dovlačenjem Filipinaca. NDH je bila više samostalna u svakom smislu nego današnja Hrvatska koji služi kao globalistički centar za širenje woke propagande diljem Balkana sa najviše građanskih udruga u Europi po glavi stanovnika.
Sramim se zločina u NDH ali se ponosim što smo bili na pravoj strani iako je to produkt sreće valjda, ratovali smo globalno za sile dobra protiv zla. Mislim da je on starija generacija, pa po defaultu ima taj "touch" usađen vjerovatno još za SFRJ. 90% mlađih ljudi nema nikakav odnos prema NDH u tom smislu, znaju samo da nije valjala i to je to niti je bila nekakva autentična hrvatska priča, u suštini prevelik je vremenski odmak i načelno nas boli qrac. Ujedno odbijamo ikakvo mlaćenje moralnom toljagom po pitanju NDH, logora, genocida i ostalih sranja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:20 |
|
|
Ceha je napisao/la: A što se tiče Židova, to je zločin, koji je počeo u Beogradu, on je bio prvi Judenfreistadt u Europi. I kako objasnjavate Jevrejima zasto niz vasih ljudi brani NDH? Je li vas razumeju? Sto se tice nas, nama je nametnuta nemacka vojna uprava, pod kojom smo i Jevreji i mi stradali kao i u NDH. I kakav je to neverovatan idiotski argument da je nesto bilo u BG?  Znaci Nemci pobiju neko selo u Rusiji, a onda samo konstatujes da se desio zlocin u Rusiji. Pa se namece da su Rusi krivi, a ne Nemci. Bogo dragi... 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:20 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Kakva god, bila je hrvatska, za razliku od Jugoslavije.
Da je to bila zlocinacka tvorevina, ne bi Srba nakon rata bilo vise nego prije rata. PA mislite o tome, vi koji vjerujete srboslavenskim mitovima. To je kao što je Thomas Mann rekao da je Hitlerova Njemačka doista bila njemačka, ali autentični iskaz nakaznoga dijela njemačkoga karaktera. Iako je možda etnopsihološki Mann bio u pravu- Njemačka je ipak bila nastala samosvojno- NDH nije biila hrvatska ni po čem. To je bila nametnuta država kao i Hrvatska u obje Jugoslavije, i ništa više. Dok je nacistička Njemačka bila autentična njemačka nakaza, NDH nije bila hrvatska nakaza. Ona je bila obična septička jama u koju su nas bacili, a dio naših idiota od septičke jame pomislio da je bazen u Beverly Hillsu. I kakve to veze ima s nama? NDH je nasljedila Banovinu i zloupotrijebila neke od njezinih organa. Druge su joj i oduzeli. Svaki zločin, ako se dogodio, treba personalizirati, pojedinca osuditi. I to je to? Pljuvanje po državi u kojoj je bio hrvatski vrh neće donijeti ništa pametnog. To je bila stečajna uprava, usporediva s okupacijskim režimima Slovačke, Danske, Nizozemske.... Nama je tu veći problem bio odnos s Talijanima, građanski rat na hrvatskom tlu, a i pobuna Srba, nego logori i Židovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: Hroboatos je napisao/la:
To je kao što je Thomas Mann rekao da je Hitlerova Njemačka doista bila njemačka, ali autentični iskaz nakaznoga dijela njemačkoga karaktera. Iako je možda etnopsihološki Mann bio u pravu- Njemačka je ipak bila nastala samosvojno- NDH nije biila hrvatska ni po čem. To je bila nametnuta država kao i Hrvatska u obje Jugoslavije, i ništa više.
Dok je nacistička Njemačka bila autentična njemačka nakaza, NDH nije bila hrvatska nakaza. Ona je bila obična septička jama u koju su nas bacili, a dio naših idiota od septičke jame pomislio da je bazen u Beverly Hillsu.
Današnja Hrvatska je iskaz hrvatskog karaktera ? Da, jest. Tako je sa svim demokracijama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haso
|
|
|
|
I Tuđman je bio protiv NDH i svakog takvog koncepta. Rekao je: neću ja da živim u istoj državi sa 2. miliona Srba i 2. miliona Muslimana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:21 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: Hroboatos je tipičan Perec, NDH mu je bila loša jer je tako naložio Ivo Goldstain.
Sramim se zločina u NDH ali se ponosim što smo bili na pravoj strani iako je to produkt sreće valjda, ratovali smo(dijelom) globalno za sile dobra protiv zla. Ja ne bih rekao da je Hitler bio pozitivac u ww2. Samo to ne bi trebalo značiti da se treba pljuvati po sebi, ili pušiti stranu propagandu. Hrobi nije loš, ali je u nekim stvarima zabrijao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:21 |
|
|
Haso je napisao/la: I Tuđman je bio protiv NDH i svakog takvog koncepta. Rekao je: neću ja da živim u istoj državi sa 2. miliona Srba i 2. miliona Muslimana. Apsolutno je u pravu bio, taj koncept živimo i danas. Što manje veze sa Srbima i Muslimanima - to bolje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:23 |
|
|
To je kao što je Thomas Mann rekao da je Hitlerova Njemačka doista bila njemačka, ali autentični iskaz nakaznoga dijela njemačkoga karaktera. Iako je možda etnopsihološki Mann bio u pravu- Njemačka je ipak bila nastala samosvojno- NDH nije biila hrvatska ni po čem. To je bila nametnuta država kao i Hrvatska u obje Jugoslavije, i ništa više.
Dok je nacistička Njemačka bila autentična njemačka nakaza, NDH nije bila hrvatska nakaza. Ona je bila obična septička jama u koju su nas bacili, a dio naših idiota od septičke jame pomislio da je bazen u Beverly Hillsu.
I kakve to veze ima s nama? NDH je nasljedila Banovinu i zloupotrijebila neke od njezinih organa. Druge su joj i oduzeli. Svaki zločin, ako se dogodio, treba personalizirati, pojedinca osuditi. I to je to? Pljuvanje po državi u kojoj je bio hrvatski vrh neće donijeti ništa pametnog. To je bila stečajna uprava, usporediva s okupacijskim režimima Slovačke, Danske, Nizozemske.... Nama je tu veći problem bio odnos s Talijanima, građanski rat na hrvatskom tlu, a i pobuna Srba, nego logori i Židovi. Dragi moj, NDH je donijela rasne zakone i išla istrebljivati Židove. Osnovala je konclogore i ubijala ljude u njima. Ukinula Sabor i strpala u logor hrvatske najbolje ljude. I najgore od svega- vratila Šulekov pravopis. Katastrofa od totalitarnoga režima. Ne relativiziraj strahote.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:25 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Ceha je napisao/la: Koliko znam, nijedna kvislinška država nije imala svoje prave samoupravne logore. Sve su držali Nijemci. Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Bugarska,...nijedan svoj pravi logor pod vlastitom državnom upravom. Možda griješim, no NDH je jedina imala svoje logore u kojima se svašta radilo, i ubijalo, a bez velikih sila Osovine. Koliko ja znam, posle filma "Dara iz Jasenovca", ovde ste se ljutili sto je u filmu prikazana u Jasenovcu zastava Rajha, a u stvarnosti, u to vreme, bila su samo hrvatska obelezja. Tada ste napadali film da je propaganda.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:26 |
|
|
PCM je napisao/la: Sayeret Matkal je napisao/la: Hroboatos je tipičan Perec, NDH mu je bila loša jer je tako naložio Ivo Goldstain.
Sramim se zločina u NDH ali se ponosim što smo bili na pravoj strani iako je to produkt sreće valjda, ratovali smo globalno za sile dobra protiv zla. Mislim da je on starija generacija, pa po defaultu ima taj "touch" usađen vjerovatno još za SFRJ. 90% mlađih ljudi nema nikakav odnos prema NDH u tom smislu, znaju samo da nije valjala i to je to niti je bila nekakva autentična hrvatska priča, u suštini prevelik je vremenski odmak i načelno nas boli qrac. Ujedno odbijamo ikakvo mlaćenje moralnom toljagom po pitanju NDH, logora, genocida i ostalih sranja... Nema tu nikakve povijesne pameti. Nema to veze s generacijama, nego ljudi nemaju povijesnu svijest ni IQ nužan za takve stvari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:27 |
|
|
Ceha je napisao/la: Sayeret Matkal je napisao/la: Hroboatos je tipičan Perec, NDH mu je bila loša jer je tako naložio Ivo Goldstain.
Sramim se zločina u NDH ali se ponosim što smo bili na pravoj strani iako je to produkt sreće valjda, ratovali smo(dijelom) globalno za sile dobra protiv zla. Ja ne bih rekao da je Hitler bio pozitivac u ww2. Samo to ne bi trebalo značiti da se treba pljuvati po sebi, ili pušiti stranu propagandu. Hrobi nije loš, ali je u nekim stvarima zabrijao. Naravno da nije Hitler pozitivac sa eugenikom i ubijanjem žena i djece ali u ww2 su pobjedili sotonisti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:27 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hroboatos je napisao/la:
Koliko znam, nijedna kvislinška država nije imala svoje prave samoupravne logore. Sve su držali Nijemci. Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Bugarska,...nijedan svoj pravi logor pod vlastitom državnom upravom.
Možda griješim, no NDH je jedina imala svoje logore u kojima se svašta radilo, i ubijalo, a bez velikih sila Osovine.
Koliko ja znam, posle filma "Dara iz Jasenovca", ovde ste se ljutili sto je u filmu prikazana u Jasenovcu zastava Rajha, a u stvarnosti, u to vreme, bila su samo hrvatska obelezja. Tada ste napadali film da je propaganda. Ne gledam filmove, iako mi je taj film, što sam čuo o njemu, ispao smiješan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:29 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:30 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: Naravno da nije Hitler pozitivac sa eugenic i ubijanjem žena i djece ali u ww2 su pobjedili sotonisti.  Priče za mentalne patuljke i historiozofija iz stripa. Čitati ozbiljnije stvari, Fureta, Gottfrieda, Noltea, Eliadea, ...a ne spasti na sličice i stripove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 01:31 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|