|
|
Stranica: 8/36.
|
[ 877 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 14:54 |
|
|
Metemma je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Malo batković, malo kula, malo luka, malo manjača, .. ?
Tko o čemu kurva o poštenju.
Look who is talking... Govori onaj tko je klepao Mauzerovce i Vukove po posavini.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 14:55 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Metemma je napisao/la: Look who is talking...
Govori onaj tko je klepao Mauzerovce i Vukove po posavini. I gdje sad uživaš plodove tog klepanja, u Posavini ili u Tuzli? Gdje ti je ljepše?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 14:58 |
|
|
Metemma je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Govori onaj tko je klepao Mauzerovce i Vukove po posavini.
I gdje sad uživaš plodove tog klepanja, u Posavini ili u Tuzli? Gdje ti je ljepše? U svojoj kući i na svojoj djedovini.. A kad prođem kroz BDC, obvezno navratim kroz neka sela i bacim pogled u živice gdje su ostali oni sa belim orlom na šubari.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:01 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Evo i on..pa zar sam ja rekao da su ustaše antifašisti ..nisam.
dakle..lupaš na otvorena vrata
Dakle kakve veze ima.
nego de mi objasni logiku , pitao sam te milion puta..nikad nisi odgovorio kako može netko biti antifašist a fašist ga naoružava ga i hrani, fašist ga oblači, obuva i voza u svojim kamionima na klanje a on antifašist....de mi objasni tu srpsku logiku života ti..
Valjda oni koji su po tvojoj proceni fasisti su bliski tvojim pogledima, jer takve pokrete ti podrzavas... osim ako ustase nisu bili fasisti :) Jel Staljin po tebi fasista zato sto je pravio pakt sa Hitlerom, otkinuo deo Poljske, i pre i posle pravio velike masakre i nad svojim, i drugim narodima...ne, bio je komunista, koji se borio protiv nacizma, i njegov narod je velike zrtve platio za tu pobedu... Nije ceo cetnicki pokret proglasen za antifasisticki... oni koji su ratovali u Bosni i Hrvatskoj nisu, bas zato sto su saradjivali sa Italijanima... U Srbiji su danas izjednaceni cetnici i partizani koji su se borili u Srbiji... i jedni i drugi su antifasisti, i tu nema zbora... jedni su bili komunisti, drugi nacionalisti i monarhisti, ali su se u razlicitim etapama rata borili protiv Nemaca... a neka takticka saradnja koja je postojala ne moze negirati koliko su to bile suprostavljene i nepomirljive opcije... cetnici su bili favoriti Britanaca do 1943, a partizani Kominterne... Ti sve to svesno ili nesvesno preskocis, i istices samo saradnju sa Italijanima, i zlocine u Bosni... moze da prodje kod onih koji ne razumeju tacno o cemu se radi...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:03 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Metemma je napisao/la: I gdje sad uživaš plodove tog klepanja, u Posavini ili u Tuzli? Gdje ti je ljepše?
U svojoj kući i na svojoj djedovini.. A kad prođem kroz BDC, obvezno navratim kroz neka sela i bacim pogled u živice gdje su ostali oni sa belim orlom na šubari. Dobar si čovjek, dida se ponosi tobom, siguran sam.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:06 |
|
|
Citat: U Srbiji su danas izjednaceni cetnici i partizani koji su se borili u Srbiji... i jedni i drugi su antifasisti, i tu nema zbora... Ma daj nemoj zajebavati, što ih partizani ne proglasiše antifašistima? Nego, koji su srbijanski četnici ratovali isključivo po Srbiji?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:09 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Evo i on..pa zar sam ja rekao da su ustaše antifašisti ..nisam.
dakle..lupaš na otvorena vrata
Dakle kakve veze ima.
nego de mi objasni logiku , pitao sam te milion puta..nikad nisi odgovorio kako može netko biti antifašist a fašist ga naoružava ga i hrani, fašist ga oblači, obuva i voza u svojim kamionima na klanje a on antifašist....de mi objasni tu srpsku logiku života ti..
Valjda oni koji su po tvojoj proceni fasisti su bliski tvojim pogledima, jer takve pokrete ti podrzavas... osim ako ustase nisu bili fasisti :) Jel Staljin po tebi fasista zato sto je pravio pakt sa Hitlerom, otkinuo deo Poljske, i pre i posle pravio velike masakre i nad svojim, i drugim narodima...ne, bio je komunista, koji se borio protiv nacizma, i njegov narod je velike zrtve platio za tu pobedu... Nije ceo cetnicki pokret proglasen za antifasisticki... oni koji su ratovali u Bosni i Hrvatskoj nisu, bas zato sto su saradjivali sa Italijanima... U Srbiji su danas izjednaceni cetnici i partizani koji su se borili u Srbiji... i jedni i drugi su antifasisti, i tu nema zbora... jedni su bili komunisti, drugi nacionalisti i monarhisti, ali su se u razlicitim etapama rata borili protiv Nemaca... a neka takticka saradnja koja je postojala ne moze negirati koliko su to bile suprostavljene i nepomirljive opcije... cetnici su bili favoriti Britanaca do 1943, a partizani Kominterne... Ti sve to svesno ili nesvesno preskocis, i istices samo saradnju sa Italijanima, i zlocine u Bosni... moze da prodje kod onih koji ne razumeju tacno o cemu se radi... To je trlj mrlj..niz floskula bez ikakve uporabne vrijednosti Ako ne znaš odgovor reci..ne znam odgovor, ne znam i gotovo..ne mogu to objasnit Lijepo te pitam kako netko može biti antifašist a fašist ga voza, hrani, obuva, naoružava i još ga voza u svojim kamionima da kolje. Jednostavno pitanje traži jednostavan odgovor.. Pusti ti Staljina, to je druga tema i druga situacija..da su ruske vojnike fašisti vozali od mjesta do mjesta da kolju onda bi mogli raditi paralele.. ne tražim od tebe da mi odgovaraš u tomu Rat i Mira..nisi Tolstoj..samo jendostavan odgovor..šta ima četnik, antifašist po tebi, radit u fašističkom kamionu a nije svezan i zarobljen, nitko pored njega ne stražari da ne utekne i iskoči iz kamiona nego nateže rakiju i oštri nož za klanje.. dakle..?
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:11 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Citat: U Srbiji su danas izjednaceni cetnici i partizani koji su se borili u Srbiji... i jedni i drugi su antifasisti, i tu nema zbora... Ma daj nemoj zajebavati, što ih partizani ne proglasiše antifašistima? Nego, koji su srbijanski četnici ratovali isključivo po Srbiji? Tu I treba prestati pricati o bilo cemu. Kad su njima zlocinci, dokazani zlocinci, pozitivci i heroji onda je svaka prica suvisna. A njihove debilne Price ovuda su samo ciste provokacije.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:14 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Citat: U Srbiji su danas izjednaceni cetnici i partizani koji su se borili u Srbiji... i jedni i drugi su antifasisti, i tu nema zbora... Ma daj nemoj zajebavati, što ih partizani ne proglasiše antifašistima? Nego, koji su srbijanski četnici ratovali isključivo po Srbiji? Partizani u Srbiji 1941. jedva da su postojali... imali su 1-2% podrske... Srbija je bila u ogromnoj meri monarhisticka...partizani su ispuzali iz misijih rupa tek kad su im napali idola u Rusiji... mogao pre svega da osporim antifasizam partizana, jer da Rusi nisu napadnuti, ne bi metak opalili... Prvi ustanak u celoj Jugi su digli cetnici...svidjalo se to tebi ili ne, ali tako je bilo... 15.5.1941. godine... dok su partizani jos hvatali radio Moskva i slusali price kako to nije njihov rat... Cetnici i partizani su do kraja 1941. ratovali zajedno, ali posto je to bila i ideoloska i borba za vlast, posle su se razdvojili i ratovali jedni protiv drugih... partizani su izasli kao pobednici, i preostale cetnike pobili... Treba da se cita i neka druga literatura osim brozove i ustaske...
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:17 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Citat: U Srbiji su danas izjednaceni cetnici i partizani koji su se borili u Srbiji... i jedni i drugi su antifasisti, i tu nema zbora... Ma daj nemoj zajebavati, što ih partizani ne proglasiše antifašistima? Nego, koji su srbijanski četnici ratovali isključivo po Srbiji? Auu ti nis čuo bre kad su Nemci za Dražom izdali poternicu od 100 hiljda rajhsmaraka u suvom zlatu.. al nema čoek brade na slici..nitko ga ne prepozno..stavili mu sliku iz gimnazijskih dana...dal namerno dal ne.. nego vele da se u nastavku serije Ravna Gora..ima scena di neki četnik raportira..đenerale Prozor je oslobođen..a to je ono kad su za dan dva poklali preko tisuću Hrvata u Rami.. to im je valjda taj antifašizam..jel moram napomenuti da su ih u Ramu na klanje..doveli Talijani..dakle fašisti..
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:18 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Ma daj nemoj zajebavati, što ih partizani ne proglasiše antifašistima? Nego, koji su srbijanski četnici ratovali isključivo po Srbiji?
Partizani u Srbiji 1941. jedva da su postojali... imali su 1-2% podrske... Srbija je bila u ogromnoj meri monarhisticka...partizani su ispuzali iz misijih rupa tek kad su im napali idola u Rusiji... mogao pre svega da osporim antifasizam partizana, jer da Rusi nisu napadnuti, ne bi metak opalili... Prvi ustanak u celoj Jugi su digli cetnici...svidjalo se to tebi ili ne, ali tako je bilo... 15.5.1941. godine... dok su partizani jos hvatali radio Moskva i slusali price kako to nije njihov rat... Cetnici i partizani su do kraja 1941. ratovali zajedno, ali posto je to bila i ideoloska i borba za vlast, posle su se razdvojili i ratovali jedni protiv drugih... partizani su izasli kao pobednici, i preostale cetnike pobili... Treba da se cita i neka druga literatura osim brozove i ustaske... pa to..partizana nema u Srbiji..to ej istina..poslije Užičke repubilke ostao jedan odred..dakle što..Srbija je četnička..dakle fašistička.. A Hrvatskoj nešto velite..tsss..
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:21 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: To je trlj mrlj..niz floskula bez ikakve uporabne vrijednosti
Ako ne znaš odgovor reci..ne znam odgovor, ne znam i gotovo..ne mogu to objasnit
Lijepo te pitam kako netko može biti antifašist a fašist ga voza, hrani, obuva, naoružava i još ga voza u svojim kamionima da kolje.
Jednostavno pitanje traži jednostavan odgovor..
Pusti ti Staljina, to je druga tema i druga situacija..da su ruske vojnike fašisti vozali od mjesta do mjesta da kolju onda bi mogli raditi paralele..
ne tražim od tebe da mi odgovaraš u tomu Rat i Mira..nisi Tolstoj..samo jendostavan odgovor..šta ima četnik, antifašist po tebi, radit u fašističkom kamionu a nije svezan i zarobljen, nitko pored njega ne stražari da ne utekne i iskoči iz kamiona nego nateže rakiju i oštri nož za klanje..
dakle..? Bulajic bi ti pozavideo na jednodimenzionalnom prikazu... Ne postoji jedinstvena komanda i homogena grupa koja se naziva cetnicima... cetnici su bili oni koji su bili pod komandom Koste Pecanca, a koji su bili u sukobu sa Drazom... Ravnogorski pokret je skup oficira i vojnika koji je odbio da se preda Nemcima... Draza nije bio cetnik, nego oficir Kraljevine Jugoslavije, komandant druge oblasti sa sedistem u Bosni... Prvo to razjasni, pa onda idi korak dalje, i analiziraj razlicit karakter sukoba u Srbiji, Bosni, i Hrvatskoj...nije to sve ista prica, niti je savez sa Italijanima bio ideoloski... vec je dogovor i interes i jednih i drugih bio da oslabe ustase...jer im je tako odgovaralo... Ako hoces da me ubedis da je neki Jovo iz Nevesinja delio Musolinijeve poglede i zeleo da pobedi Hitler... nema sta dalje da pricamo...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:24 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Prvo to razjasni, pa onda idi korak dalje, i analiziraj razlicit karakter sukoba u Srbiji, Bosni, i Hrvatskoj...nije to sve ista prica, niti je savez sa Italijanima bio ideoloski... vec je dogovor i interes i jednih i drugih bio da oslabe ustase...jer im je tako odgovaralo...
A tu je i sitnica zvana biološki opstanak, odnosno kako preživjeti genocid. I onda ti dođe ustaša i prigovara četnicima jer su sarađivali s Italijanima... pokvarili im klanje valjda.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: A tu je i sitnica zvana biološki opstanak, odnosno kako preživjeti genocid.
I onda ti dođe ustaša i prigovara četnicima jer su sarađivali s Italijanima...
Naravno... da nisu upali Italijani, koji su opet imali svoje interese da sjebu ustase i uspostave kontrolu nad Jadranom... Srba tamo ne bi vise ni bilo... Da je bilo zlocina cetnika, i to teskih, i nad Muslimanima i Hrvatima... niko normalan ne moze to da ospori ili relativizuje da nije vazno... Isto tako negirati da Srbima nije pretio bioloski nestanak na podrucju NDH moze da tvrdi samo onaj ko nema trunku morala u sebi.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:30 |
|
|
Administracija zamolio bih da brisete postove cetnickih simpatizera
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:31 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Metemma je napisao/la: A tu je i sitnica zvana biološki opstanak, odnosno kako preživjeti genocid.
I onda ti dođe ustaša i prigovara četnicima jer su sarađivali s Italijanima...
Naravno... da nisu upali Italijani, koji su opet imali svoje interese da sjebu ustase i uspostave kontrolu nad Jadranom... Srba tamo ne bi vise ni bilo... Da je bilo zlocina cetnika, i to teskih, i nad Muslimanima i Hrvatima... niko normalan ne moze to da ospori ili relativizuje da nije vazno... Isto tako negirati da Srbima nije pretio bioloski nestanak na podrucju NDH moze da tvrdi samo onaj ko nema trunku morala u sebi. Vidiš, četnici su bili jako bezobrazni, sarađivali su s Italijanima i tako izbjegli biološko uništenje srpskog naroda. A da to nisu uradili, lijepo bi ustaše završile posao, i danas bi nam na ovom forumu likovi pisali "pa eto, jeste bilo zločina, mi to naravno osuđujemo, jest da bolesni srpski umovi pretjeruju s brojkama", ali bi bili zadovoljni jer "remetilačkog faktora" više nema. A ovako im, visokomoralnima, saradnja s Italijanima jako smeta. Morali su da čekaju 50 godina da dovrše posao.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:31 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: To je trlj mrlj..niz floskula bez ikakve uporabne vrijednosti
Ako ne znaš odgovor reci..ne znam odgovor, ne znam i gotovo..ne mogu to objasnit
Lijepo te pitam kako netko može biti antifašist a fašist ga voza, hrani, obuva, naoružava i još ga voza u svojim kamionima da kolje.
Jednostavno pitanje traži jednostavan odgovor..
Pusti ti Staljina, to je druga tema i druga situacija..da su ruske vojnike fašisti vozali od mjesta do mjesta da kolju onda bi mogli raditi paralele..
ne tražim od tebe da mi odgovaraš u tomu Rat i Mira..nisi Tolstoj..samo jendostavan odgovor..šta ima četnik, antifašist po tebi, radit u fašističkom kamionu a nije svezan i zarobljen, nitko pored njega ne stražari da ne utekne i iskoči iz kamiona nego nateže rakiju i oštri nož za klanje..
dakle..? Bulajic bi ti pozavideo na jednodimenzionalnom prikazu... Ne postoji jedinstvena komanda i homogena grupa koja se naziva cetnicima... cetnici su bili oni koji su bili pod komandom Koste Pecanca, a koji su bili u sukobu sa Drazom... Ravnogorski pokret je skup oficira i vojnika koji je odbio da se preda Nemcima... Draza nije bio cetnik, nego oficir Kraljevine Jugoslavije, komandant druge oblasti sa sedistem u Bosni... Prvo to razjasni, pa onda idi korak dalje, i analiziraj razlicit karakter sukoba u Srbiji, Bosni, i Hrvatskoj...nije to sve ista prica, niti je savez sa Italijanima bio ideoloski... vec je dogovor i interes i jednih i drugih bio da oslabe ustase...jer im je tako odgovaralo... Ako hoces da me ubedis da je neki Jovo iz Nevesinja delio Musolinijeve poglede i zeleo da pobedi Hitler... nema sta dalje da pricamo... Šta me briga za to. Nije ni Ante iz Livna djelio Musolinijeve poglede na rat i .pa to ne smeta da je za vas fašist. Čuj priče.. jedino je bitno da su četnici..kolokvijalno rečeno..a te podjelice na Pećančeve i Dražine zanimaju nas ko što i vas zanimaju razlike između Pavelića i Luburića..dakle nimalo...i ti trikovi, nisu četnici nego Ravnogorci..nije govno nego se pas posro.. Dakle postoji jedinstvena komanda..Đujić kaže da je samo za njega Draža bio nadređeni do kraja i njitko drugi ..isto tako i Baćoviću i ovim koljačnima iz Rame..samo Draža..dakle nema tu nekih drugih četnika. Ako ima onda ima i nekih drugih ustaša.. Dakle, da ponovim još jednom pitanje, možda ti je promaklo, zna se desit, inače bi mi valjda odgovorio..što četnik antifašist, po tebi antifašist, što on ima raditu talijanskom, dakle fašističkom kamionu, on antifašist, uimjesto da baca zapaljive bombe na te kamione , jer on je logično antifašist, umejsto da roka mitroljezom po njima, on se vozika u njima, a vidi gle, nije zarobljen ni svezan nego veselo pjeva i oštri nož. Nisi mi dogovorio.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:34 |
|
|
Metemma je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Naravno... da nisu upali Italijani, koji su opet imali svoje interese da sjebu ustase i uspostave kontrolu nad Jadranom... Srba tamo ne bi vise ni bilo...
Da je bilo zlocina cetnika, i to teskih, i nad Muslimanima i Hrvatima... niko normalan ne moze to da ospori ili relativizuje da nije vazno...
Isto tako negirati da Srbima nije pretio bioloski nestanak na podrucju NDH moze da tvrdi samo onaj ko nema trunku morala u sebi.
Vidiš, četnici su bili jako bezobrazni, sarađivali su s Italijanima i tako izbjegli biološko uništenje srpskog naroda. A da to nisu uradili, lijepo bi ustaše završile posao, i danas bi nam na ovom forumu likovi pisali "pa eto, jeste bilo zločina, mi to naravno osuđujemo, jest da bolesni srpski umovi pretjeruju s brojkama", ali bi bili zadovoljni jer "remetilačkog faktora" više nema. A ovako im, visokomoralnima, saradnja s Italijanima jako smeta. Morali su da čekaju 50 godina da dovrše posao. Dakle četnici su surađivali s Talijanima tj. fašistima..četnici su dakle..što fa-ši.sti.. A ne antifašisti su. kako su antifašisti ako su surađivali s fašistima..nisu ih napadali nego su surađivali s fašistima...ček ček. zbunjen sam.. ajmo ispočetka..talijani su fašisti a četnici antifašisti a surađuju..stan pomalo.. ajmo jope..složit nije lako veliksorpskom umu..nije lako..
|
|
Vrh |
|
 |
jadovno-trnovac
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:40 |
|
|
srbima prijetio biološki nestanak a hrvati južne like u potpunosti nestali u ww2.da vas pitam četnici jesmo li se i mi imali pravo zaštitit
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:44 |
|
|
Vrtimo se u krug...
Dao sam ti prvo paralelu sa paktom izmedju Staljina i Hitlera i pitao dal je zbog toga Staljin fasista...
Ustaski pokret je iniciran u fasistickoj Italiji, spreman je godinama da preuzme vlast, i uspostavi drzavu nalik na Italiju i Nemacku... sa svim zakonodavstvom i "pratecim sadrzajem"... daleko od toga su su svi Hrvati bili ustase, vecina ih je podrzavala Maceka, jednu umereniju struju... ali su spletom okolnosti upravo oni najradikalniji preuzeli vlast... a nije bilo otpora osim nesto malo partizana tome... naprotiv, od politicko do crkvenog vrha svi su to podrzali u pocetku...
Da ti imas distancu prema ustasama, drugacije bi pricali... ne, ti branis i relativizujes gro onoga sto su radili... a onda cetnike koji nisu napravili ni promil zlocina kao ustase prebacujes nekakav fasizam... kazem ti, onda podrzi cetnike, nisu bili bas toliko uspesni u svojim naumima, ali to je ta ideologija...
Cetnici u realnosti veze nemaju sa fasizmom... mogu reci da su bili nacionalisti... cak i odgovorni za nekoliko velikih pokolja... ali da ih stavim u istu ravan sa ujkama... ne ide... to nije ozbiljna prica... zato ti spinujes sa italijanskim kamionima, uzimas detalj detalja tog sukoba koji je bio po ligaskom sistemu - svako sa svakim, i to ti je krunski dokaz cetnickog fasizma...
Kao kad Bosnjaci pocnu da pricaju da su Srbi i Hrvati u zadnjem ratu bili na istom zadatku podele Bosne, pa onda izvuku detalj da su Srbi pomagali Hrvatima da se izvuku u Srednjoj Bosni... tako se ne razgovara, to je zajebancija...
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:55 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Vrtimo se u krug...
Dao sam ti prvo paralelu sa paktom izmedju Staljina i Hitlera i pitao dal je zbog toga Staljin fasista...
Ustaski pokret je iniciran u fasistickoj Italiji, spreman je godinama da preuzme vlast, i uspostavi drzavu nalik na Italiju i Nemacku... sa svim zakonodavstvom i "pratecim sadrzajem"... daleko od toga su su svi Hrvati bili ustase, vecina ih je podrzavala Maceka, jednu umereniju struju... ali su spletom okolnosti upravo oni najradikalniji preuzeli vlast... a nije bilo otpora osim nesto malo partizana tome... naprotiv, od politicko do crkvenog vrha svi su to podrzali u pocetku...
Da ti imas distancu prema ustasama, drugacije bi pricali... ne, ti branis i relativizujes gro onoga sto su radili... a onda cetnike koji nisu napravili ni promil zlocina kao ustase prebacujes nekakav fasizam... kazem ti, onda podrzi cetnike, nisu bili bas toliko uspesni u svojim naumima, ali to je ta ideologija...
Cetnici u realnosti veze nemaju sa fasizmom... mogu reci da su bili nacionalisti... cak i odgovorni za nekoliko velikih pokolja... ali da ih stavim u istu ravan sa ujkama... ne ide... to nije ozbiljna prica... zato ti spinujes sa italijanskim kamionima, uzimas detalj detalja tog sukoba koji je bio po ligaskom sistemu - svako sa svakim, i to ti je krunski dokaz cetnickog fasizma...
Kao kad Bosnjaci pocnu da pricaju da su Srbi i Hrvati u zadnjem ratu bili na istom zadatku podele Bosne, pa onda izvuku detalj da su Srbi pomagali Hrvatima da se izvuku u Srednjoj Bosni... tako se ne razgovara, to je zajebancija... ja spinujem. pa ti spinuješ i ništa drugo ne radiš. ja navodim fakte a ti neke mudro teorije koje nemaju veze sa pričom. Ako postoji opravdanje za četnike da su paktirali sa Talijanima iz nužde onda isto opravdanje postoji za ustaše.. Gola nužda gola..pa nisu valljda željeli Talijane i iz ljubavi im dali otoke i priobalje i time riskirali propast pokreta u Dalamciji i osudu iz drugih hrvatskih krajeva. jedino ako nije u pitanju ona srpska..nama je Srbime sve dopušteno a drugima nije ništa. Nikava paralela ne postoji između Staljina i njegovog odnosa sa Hitlerom, to je politika država i laviranje, taktiziranje, sa vozanjem četnika u tallijanskim kamionima na klanje a tobože antifašist nemaš odgovora na jednostavno pitanje..što ima radit četnik antifašist u fašističkom kamionu a nije zarobljen Da imaš dao bi ga..
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Čuj "opstanak" četnika. Pa niste puno drugačiji od ustaša, i njima se radilo o "opstanku".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 15:59 |
|
|
ustaše surađivale sa Talijanima=fašisti
četnici surađivali s Talijanima=antifašisti
to je ta srpska logika..
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 16:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Djed od moje supruge (kao komunist) bio jedno vrijeme u Jasenovcu pa mu neki tip u ustaškoj vladi pomogao da ga amnestiraju prije isteka kazne. Poslije rata nikad ni jednu riječ nije rekao o Jasenovcu. Što god probali nisu mogli izvući od njega. A nekoliko godina iza rata se sam ispisao iz komunističke partije. Sad sudite po tome zašto.
Isričao je jednom da ga stražar u prostoriji izbacio kroz prozor u prizemlju jer isljedniku nije htio odgovarati na pitanja. Strašno bre, mlogo strašno.
Evo pitanje za milijun Kuna. Zašto se sramio svoje partije čiji je stvaralac među prvima bio ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: U Jasenovcu je stradalo 49 602 ljudi i među njima 1.520 muslimana Postano: 09 svi 2014, 16:28 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: ja spinujem.
pa ti spinuješ i ništa drugo ne radiš.
ja navodim fakte a ti neke mudro teorije koje nemaju veze sa pričom.
Ako postoji opravdanje za četnike da su paktirali sa Talijanima iz nužde onda isto opravdanje postoji za ustaše..
Gola nužda gola..pa nisu valljda željeli Talijane i iz ljubavi im dali otoke i priobalje i time riskirali propast pokreta u Dalamciji i osudu iz drugih hrvatskih krajeva.
jedino ako nije u pitanju ona srpska..nama je Srbime sve dopušteno a drugima nije ništa.
Nikava paralela ne postoji između Staljina i njegovog odnosa sa Hitlerom, to je politika država i laviranje, taktiziranje, sa vozanjem četnika u tallijanskim kamionima na klanje a tobože antifašist
nemaš odgovora na jednostavno pitanje..što ima radit četnik antifašist u fašističkom kamionu a nije zarobljen
Da imaš dao bi ga..
Pa osudi onda ustase, nemoj da ih branis koliko mozes... Nije to bilo samo iz nuzde, ceo pokret, Pavelic i ekipa su se porodili u Italiji... ako su vec bili protiv juge, nisu morali da preuzmu fasisticka znamenja, zakone, ideologiju, pozdrave... da bi im posle bisere jadranske obale prepustili na pladnju... ako mislis da je to sve bila nuzda, i jedini izbor... diskusija vise nema smisla... Ja sam dosta kritican o dosta stvari sto su cetke radile... od klimoglava Englezima koje uopste nije brigalo koliko ce Srba izginuti, preko Moljevicevih teorija o Homogenoj Srbiji, zlocina u Foci, Rami, delovima Hrvatske... i pored ocajnih okolnosti u kojima su se Srbi tada nalazili, to nije smelo da se radi, i za to su krivi... To opet ne znaci da je ispravna tvrdnja da su oni fasisti, a posto su Srbi gro bili monarhisti, onda izvesti zakljucak da su Srbi u globalu bili fasisti... to ne valja nista... sluzi za skretanje paznje sta je ono sto je predstavljala NDH, i sta je radila Srbima i Jevrejima ta marionetska drzava...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|