|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 150 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 19:17 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Nije bilo Jasenovaca kod četnika kada nije bilo zarobljenih ili zanemariv broj nedovoljan za logore, jer se sve "rješavalo" na licu mjesta: kolji, streljaj i zatrpaj ili baci u reku,...ista matrica kao u Višegradu, Srebrenici, Škabrnji, Vukovaru sa malim razlikama sada u odnosima spram civila, neki su i uspjeli preživjeti.
U zadnjem ratu samo su postojali četnici i njihova preinaka u VRS, JNA a tehnika "konačnog rješavanja" je ostala kao četničko nasljeđe iz ww2. Tako se i na Bleiburgu obavezno okrvavio onaj koji se trebao dokazati da je tad vjeran partiji i petokraki, a ne kao nekad kokardi. Žrtve su im ostale iste Muslimani/Turci i Hrvati/Ustaše..., domaći izdajnici što bi se reklo.
Ne mora ih se izjednačavati danas sa ustašama, jer ustaša moj Aga vjerovao ili ne više nema, ali zato četnika ima i treba ih kao i ustaše poslati tamo gdje pripadaju,...
Ma kako da ne, gospodine Bumbi Može ovako: vi linkujte četničke i partizanske logore, jame, stratišta, rasne zakone i pokolje nad hrvatskim civilima a ja ću ustaške nad srpskim civilima, pa da i te stvari razjasnimo Jel si 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 19:45 |
|
|
|
Doista neznam koji su ono zlocinci legalizirani, cije su zlocinacke organizacije slobodne da djeluju
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 19:47 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Nije bilo Jasenovaca kod četnika kada nije bilo zarobljenih ili zanemariv broj nedovoljan za logore, jer se sve "rješavalo" na licu mjesta: kolji, streljaj i zatrpaj ili baci u reku,...ista matrica kao u Višegradu, Srebrenici, Škabrnji, Vukovaru sa malim razlikama sada u odnosima spram civila, neki su i uspjeli preživjeti.
U zadnjem ratu samo su postojali četnici i njihova preinaka u VRS, JNA a tehnika "konačnog rješavanja" je ostala kao četničko nasljeđe iz ww2. Tako se i na Bleiburgu obavezno okrvavio onaj koji se trebao dokazati da je tad vjeran partiji i petokraki, a ne kao nekad kokardi. Žrtve su im ostale iste Muslimani/Turci i Hrvati/Ustaše..., domaći izdajnici što bi se reklo.
Ne mora ih se izjednačavati danas sa ustašama, jer ustaša moj Aga vjerovao ili ne više nema, ali zato četnika ima i treba ih kao i ustaše poslati tamo gdje pripadaju,...
Ma kako da ne, gospodine Bumbi Može ovako: vi linkujte četničke i partizanske logore, jame, stratišta, rasne zakone i pokolje nad hrvatskim civilima a ja ću ustaške nad srpskim civilima, pa da i te stvari razjasnimo Jel si  a linkovi od Save Štrbca, komunističkih filter cenzora i ostale klike, istina je negdje između, al nitko ne spori ustaške zločine, nemre SI.  dakako moj Aga,...Drina je jedan veliki grob, bez linka, bez table, bez žice, lako je tako "ulogoriti i rješiti zarobljenike",...morebit nisi skonto šta se htjelo reći. evo da ti uprostim: kao i svaka horda, četnici su svoje zarobljenike klali i streljali prije nego da su ih hranili i držali u logorima i zatvorima kao ustaše. ja bih radije istakao današnje naslijeđe i tradiciju kako ustašku kod hrvata tako četničku kod srba, jer mi se živo jbe šta su upakovale razne prpagandne mašinerije i službe svih ovih godina poraća ww2, a to je malo je reći indikativno tko ima manire koljača i konc-zatvorača u nedavnom ratu? Odakle te navike miroljubivom srpskom narodu da napravi jednu Srebrenicu, Manjaču, Keraterm, Prijedor, Vukovar...jel to incident ili narodna tradicija? A ti nabroji ili linkaj "hrvatske logore"... Ponavljam ti, ustaša više nema, niti ih je bilo u domovinskom ratu, niti je bilo gabarita konc-logora i masovnih grobišta što se pripisivalo "ustašama" kako je RTB nazivao ZNG i HV, za razliku od jasnog četnikovanja i običaja koje je provodila VRS sa svojim konc-logorima i masovnim grobnicama koje su punili u zadnjem ratu. Odakle te navike? Jel vas to nenadna odjednom zaletila ili je djed Prokopije tradiciju prenio unuku Gliši Belom orlu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 19:52 |
|
|
|
Interesira me kako, onaj iskompleksirani majmun, Strbac gleda na legaliziranje cetnickih organizacija. Znam da su to njegovi, ali ipak bih volio cuti majmunovo stajaliste.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 20:24 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: a linkovi od Save Štrbca, komunističkih filter cenzora i ostale klike, istina je negdje između, al nitko ne spori ustaške zločine, nemre SI.  A čije bi vi postavljali, kako bi uletili s kakvim četničkim konc. logorom ili partizanskim rasnim zakonima spram Hrvata Nema gosn Bumbi, niti konc. logora niti gasnih komora, taman da se na trepavice posadite, zato i odbijate ovu moju ponudu da konačno utvrdimo i te stvari, mada vi to i sami, vrlo dobro znate bumbar92 je napisao/la: dakako moj Aga,...Drina je jedan veliki grob, bez linka, bez table, bez žice, lako je tako "ulogoriti i rješiti zarobljenike",...morebit nisi skonto šta se htjelo reći. evo da ti uprostim: kao i svaka horda, četnici su svoje zarobljenike klali i streljali prije nego da su ih hranili i držali u logorima i zatvorima kao ustaše.
Da da, Drina jeste jedan veliki grob, ali zaboravljate da je u tom grobu završilo i nebrojeno mnogo podrinjskih Srba a ne Hrvata pa se pitam, što uopšte pominjete Drinu jer nisu četnici išli na Kupu klati Hrvate već su ustaše došle na Drinu klati Srbe, gospodine Bumbi bumbar92 je napisao/la: ja bih radije istakao današnje naslijeđe i tradiciju kako ustašku kod hrvata tako četničku kod srba, jer mi se živo jbe šta su upakovale razne prpagandne mašinerije i službe svih ovih godina poraća ww2, a to je malo je reći indikativno tko ima manire koljača i konc-zatvorača u nedavnom ratu? Odakle te navike miroljubivom srpskom narodu da napravi jednu Srebrenicu, Manjaču, Keraterm, Prijedor, Vukovar...jel to incident ili narodna tradicija? A ti nabroji ili linkaj "hrvatske logore"... Ponavljam ti, ustaša više nema, niti ih je bilo u domovinskom ratu, niti je bilo gabarita konc-logora i masovnih grobišta što se pripisivalo "ustašama" kako je RTB nazivao ZNG i HV, za razliku od jasnog četnikovanja i običaja koje je provodila VRS sa svojim konc-logorima i masovnim grobnicama koje su punili u zadnjem ratu.
Onda nije bilo ni četnika, gospodine Bumbi jer ako ćete ignorisati ustašku ikonografiju u toku ovog rata, onda lagano ignorišite i četničku, ha ja Osim toga, kad se neko i fura na četništo, onda se on ne fura na sieg heil, gasne komore, arijevstvo i slična sranja, za razliku od onog ko se fura na vojujuću NDH i hrvatske muževe, gospodine Bumbi A što se logora tiče u ovom ratu, pa bilo ih je vala i kod vas a i kod muslimanaca i kad bi ih sve okupili na jedno mjesto, ni grama tu ne bi bilo od onog što se dešavalo u Jasenovcu, Staroj Gradiški itd. gospodine Bumbi Nego gospodine Bumbi, moja ponuda o poređenju partizanskih i četničkih zločina nad hrvatskim civilima s jedne i ustaških zločina nad srpskim civilima s druge strane i dalje vrijedi, pa izvolite, očitujte se 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 20:41 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10410 Lokacija: Banja Luka
|
bumbar92 je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Ma kako da ne, gospodine Bumbi Može ovako: vi linkujte četničke i partizanske logore, jame, stratišta, rasne zakone i pokolje nad hrvatskim civilima a ja ću ustaške nad srpskim civilima, pa da i te stvari razjasnimo Jel si  a linkovi od Save Štrbca, komunističkih filter cenzora i ostale klike, istina je negdje između, al nitko ne spori ustaške zločine, nemre SI.  dakako moj Aga,... Drina je jedan veliki grob, bez linka, bez table, bez žice, lako je tako "ulogoriti i rješiti zarobljenike",...morebit nisi skonto šta se htjelo reći. evo da ti uprostim: kao i svaka horda, četnici su svoje zarobljenike klali i streljali prije nego da su ih hranili i držali u logorima i zatvorima kao ustaše. ja bih radije istakao današnje naslijeđe i tradiciju kako ustašku kod hrvata tako četničku kod srba, jer mi se živo jbe šta su upakovale razne prpagandne mašinerije i službe svih ovih godina poraća ww2, a to je malo je reći indikativno tko ima manire koljača i konc-zatvorača u nedavnom ratu? Odakle te navike miroljubivom srpskom narodu da napravi jednu Srebrenicu, Manjaču, Keraterm, Prijedor, Vukovar...jel to incident ili narodna tradicija? A ti nabroji ili linkaj "hrvatske logore"... Ponavljam ti, ustaša više nema, niti ih je bilo u domovinskom ratu, niti je bilo gabarita konc-logora i masovnih grobišta što se pripisivalo "ustašama" kako je RTB nazivao ZNG i HV, za razliku od jasnog četnikovanja i običaja koje je provodila VRS sa svojim konc-logorima i masovnim grobnicama koje su punili u zadnjem ratu. Odakle te navike? Jel vas to nenadna odjednom zaletila ili je djed Prokopije tradiciju prenio unuku Gliši Belom orlu? Sava je neuporedivo veci grob. A sto se tice , logorenja ,zice i slicnih ' tehnologija' ...apsolutno se slazem sa tobom ..Tu hrvatskim fasistima , na ovim prostorima,stvarno nema premca.Sumnjam da ih iko ikad moze nadmasiti..
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 21:08 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: a linkovi od Save Štrbca, komunističkih filter cenzora i ostale klike, istina je negdje između, al nitko ne spori ustaške zločine, nemre SI.  A čije bi vi postavljali, kako bi uletili s kakvim četničkim konc. logorom ili partizanskim rasnim zakonima spram Hrvata Nema gosn Bumbi, niti konc. logora niti gasnih komora, taman da se na trepavice posadite, zato i odbijate ovu moju ponudu da konačno utvrdimo i te stvari, mada vi to i sami, vrlo dobro znate bumbar92 je napisao/la: dakako moj Aga,...Drina je jedan veliki grob, bez linka, bez table, bez žice, lako je tako "ulogoriti i rješiti zarobljenike",...morebit nisi skonto šta se htjelo reći. evo da ti uprostim: kao i svaka horda, četnici su svoje zarobljenike klali i streljali prije nego da su ih hranili i držali u logorima i zatvorima kao ustaše.
Da da, Drina jeste jedan veliki grob, ali zaboravljate da je u tom grobu završilo i nebrojeno mnogo podrinjskih Srba a ne Hrvata pa se pitam, što uopšte pominjete Drinu jer nisu četnici išli na Kupu klati Hrvate već su ustaše došle na Drinu klati Srbe, gospodine Bumbi bumbar92 je napisao/la: ja bih radije istakao današnje naslijeđe i tradiciju kako ustašku kod hrvata tako četničku kod srba, jer mi se živo jbe šta su upakovale razne prpagandne mašinerije i službe svih ovih godina poraća ww2, a to je malo je reći indikativno tko ima manire koljača i konc-zatvorača u nedavnom ratu? Odakle te navike miroljubivom srpskom narodu da napravi jednu Srebrenicu, Manjaču, Keraterm, Prijedor, Vukovar...jel to incident ili narodna tradicija? A ti nabroji ili linkaj "hrvatske logore"... Ponavljam ti, ustaša više nema, niti ih je bilo u domovinskom ratu, niti je bilo gabarita konc-logora i masovnih grobišta što se pripisivalo "ustašama" kako je RTB nazivao ZNG i HV, za razliku od jasnog četnikovanja i običaja koje je provodila VRS sa svojim konc-logorima i masovnim grobnicama koje su punili u zadnjem ratu.
Onda nije bilo ni četnika, gospodine Bumbi jer ako ćete ignorisati ustašku ikonografiju u toku ovog rata, onda lagano ignorišite i četničku, ha ja Osim toga, kad se neko i fura na četništo, onda se on ne fura na sieg heil, gasne komore, arijevstvo i slična sranja, za razliku od onog ko se fura na vojujuću NDH i hrvatske muževe, gospodine Bumbi A što se logora tiče u ovom ratu, pa bilo ih je vala i kod vas a i kod muslimanaca i kad bi ih sve okupili na jedno mjesto, ni grama tu ne bi bilo od onog što se dešavalo u Jasenovcu, Staroj Gradiški itd. gospodine Bumbi Nego gospodine Bumbi, moja ponuda o poređenju partizanskih i četničkih zločina nad hrvatskim civilima s jedne i ustaških zločina nad srpskim civilima s druge strane i dalje vrijedi, pa izvolite, očitujte se  prođi se mitomanije aga,...prebaci se u sadaašnjost jer prebrojavanje kostiju po rudnicima i jamama po Bleiburgu i Sloveniji još nije dovršeno, pa ćemo to ostaviti za blisku budućnost. ww2 je propagandni kuršlus gdje je na našim prostorima epilog napisao komunistički propagandni stroj i ti to uzimaš kao relevantno, a ja ne i tu je kraj priče pa ti spamaj sa linkovima kolko hoš..., ali nije bezveze ona da pobjednik piše povijest. Napisali su je oni koji su pobili zarobljenike na Bleiburgu, dakle zločinci i ubice a ti od takvih preuzimaš priču i argumente. I daj bolan Aga, ispade da se HV furo na nazi ideologiju, niđe veze, to ti je od inercije PTC propagande i kako su vas nagruvali trebat će vam još desetljeće ili još jedno bombardiranje da skontate da pičite slijepom ulicom. Cijeli rat vidio sam svašta ali ustaša nisam, na kraju Tuđman je bio partizan i sva klika koja je vodila i zapovjedala tada u Hrvatskoj. Ikonografiju spominješ, pa eto navedi gdje je neka postrojba sa ustaškom ikonografijom bila, napravila zločin ili neko klanje, kao npr. ona što ulazi u Vukovar pjevajući sa četničkom zastavom? Dok su četnici sa svojom ideologijom bili većina kod srba u posljednjem ratu, imali stranke i postrojbe koje stoje iza njih u HV toga jednostavno nije bilo. Kažeš svi smo isti bili, e pa nismo... Nađi mi nešto slično Srebrenici ili klanju na višegradskoj ćupriji u ovom ratu, a da ne pričam o streljanjima, klanjima, silovanjima u svakom gradu koji je "oslobođen" i u kojega su četnici ušli? Ili ćeš i ti kao i Ratko spominjati Turke?  Navedi neki logor/zatvor koji se može približiti Manjači, Kertermu ili Prijedoru po žrtvama i pritvorenima, a bio je na hrvatskoj strani? Navedi masovnu grobnicu sa streljanim zarobljenicima,zatrpanu i sakrivenu, a da je to uradila hrvatska strana, nešto kao Ovčara kod Vukovara, da ne spominjem Srebrenicu uvijek? ;) Sistematska silovanja po podrinju, Vukovaru itd. koji je provodila VRS/Četnici su program nacista, nađi takav primjer kod HV, možeš i negdje u svijetu nemoj mi sad o Ruandi... Jednom smo o ovome već pisali i znam da smo došli do toga da se priča svela na srpsku osvetu za nedokazane zločine u povijesti koje su doživjeli od sviju oko sebe, jeben osjećaj moram priznat. Znači sve ovo u zadnjem ratu zbog osvete iz prijašnjih ili nešto treće, gosn. Aga?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 21:11 |
|
|
Svarog je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: a linkovi od Save Štrbca, komunističkih filter cenzora i ostale klike, istina je negdje između, al nitko ne spori ustaške zločine, nemre SI.  dakako moj Aga,... Drina je jedan veliki grob, bez linka, bez table, bez žice, lako je tako "ulogoriti i rješiti zarobljenike",...morebit nisi skonto šta se htjelo reći. evo da ti uprostim: kao i svaka horda, četnici su svoje zarobljenike klali i streljali prije nego da su ih hranili i držali u logorima i zatvorima kao ustaše. ja bih radije istakao današnje naslijeđe i tradiciju kako ustašku kod hrvata tako četničku kod srba, jer mi se živo jbe šta su upakovale razne prpagandne mašinerije i službe svih ovih godina poraća ww2, a to je malo je reći indikativno tko ima manire koljača i konc-zatvorača u nedavnom ratu? Odakle te navike miroljubivom srpskom narodu da napravi jednu Srebrenicu, Manjaču, Keraterm, Prijedor, Vukovar...jel to incident ili narodna tradicija? A ti nabroji ili linkaj "hrvatske logore"... Ponavljam ti, ustaša više nema, niti ih je bilo u domovinskom ratu, niti je bilo gabarita konc-logora i masovnih grobišta što se pripisivalo "ustašama" kako je RTB nazivao ZNG i HV, za razliku od jasnog četnikovanja i običaja koje je provodila VRS sa svojim konc-logorima i masovnim grobnicama koje su punili u zadnjem ratu. Odakle te navike? Jel vas to nenadna odjednom zaletila ili je djed Prokopije tradiciju prenio unuku Gliši Belom orlu? Sava je neuporedivo veci grob. A sto se tice , logorenja ,zice i slicnih ' tehnologija' ...apsolutno se slazem sa tobom ..Tu hrvatskim fasistima , na ovim prostorima,stvarno nema premca.Sumnjam da ih iko ikad moze nadmasiti.. Savo, de klizi sa ovom mitomanijom jer nitko ne spori ustaške zločine samo naglašavam i masovne četničke po Drini koji nisu imali ni objekat da sakupe zarobljene već odma u reku. kuiš poentu Savo? Jel to i ti osvjetljavaš obraz Ratkov jer osveti braću od prije 500 godina? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 21:27 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Svarog je napisao/la: Sava je neuporedivo veci grob. A sto se tice , logorenja ,zice i slicnih ' tehnologija' ...apsolutno se slazem sa tobom ..Tu hrvatskim fasistima , na ovim prostorima,stvarno nema premca.Sumnjam da ih iko ikad moze nadmasiti..
Savo, de klizi sa ovom mitomanijom jer nitko ne spori ustaške zločine samo naglašavam i masovne četničke po Drini koji nisu imali ni objekat da sakupe zarobljene već odma u reku. kuiš poentu Savo? Jel to i ti osvjetljavaš obraz Ratkov jer osveti braću od prije 500 godina?  Ne kuzim ? Ko je koga svetio tamo svetio i zasto.. ?! Sta imas ti (Hrvati) sa tim ? Mislim da si ti to malo ' prekombinovao'. Takodje mislim, da su nam Hrvati ucinili neuporedivo vise zla od Muslimana . Ali eto , 5oo godina istorijskog pamcenja, je vise od 50....Valjda .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 21:34 |
|
|
Svarog je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Savo, de klizi sa ovom mitomanijom jer nitko ne spori ustaške zločine samo naglašavam i masovne četničke po Drini koji nisu imali ni objekat da sakupe zarobljene već odma u reku. kuiš poentu Savo? Jel to i ti osvjetljavaš obraz Ratkov jer osveti braću od prije 500 godina?  Ne kuzim ? Ko je koga svetio tamo svetio i zasto...Sta imas ti (Hrvati) sa tim ? Mislim da si ti malo ' prekombinovao'. Takodje mislim, da su nam Hrvati ucinili neuporedivo vise zla od Muslimana . Ali eto , 5oo godina istorijskog pamcenja, je vise od 50....Valjda . još od amebinog genoma seže pamćenje, tu nema dileme. zaboravio si na okrutne pijače očiju srpske nejači...iz koje su ono oni godine i Uroše svega ti kako vam ustaše kralja ubiše...  čuj šta imaju Hrvati sa Srebrenicom, "i svetio tamo svetio"?!?!? i zašto? pa Bosna srebrna, franjevci, rvacka do drine jel to tebi mit ili ufanje de se jednom izjasni? ima da je briga svakog normalnog čovjeka kada se masovno ubijaju civili, siluju žene i bacaju u Drinu,...ili bilo koju reku, razumeš?!?!? i još kada to rade četnici onda je briga vasceloga sveta..., da ne spominjem NATO i UN.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 21:43 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ne kuzim ? Ko je koga svetio tamo svetio i zasto...Sta imas ti (Hrvati) sa tim ? Mislim da si ti malo ' prekombinovao'.
Takodje mislim, da su nam Hrvati ucinili neuporedivo vise zla od Muslimana . Ali eto , 5oo godina istorijskog pamcenja, je vise od 50....Valjda . još od amebinog genoma seže pamćenje, tu nema dileme. zaboravio si na okrutne pijače očiju srpske nejači...iz koje su ono oni godine i Uroše svega ti kako vam ustaše kralja ubiše...  čuj šta imaju Hrvati sa Srebrenicom, "i svetio tamo svetio"?!?!? i zašto? pa Bosna srebrna, franjevci, rvacka do drine jel to tebi mit ili ufanje de se jednom izjasni? ima da je briga svakog normalnog čovjeka kada se masovno ubijaju civili, siluju žene i bacaju u Drinu,...ili bilo koju reku, razumeš?!?!? i još kada to rade četnici onda je briga vasceloga sveta..., da ne spominjem NATO i UN. E, mojne patetike . Nasla se mustra.  PS Eto te ko Kristijan Amampur .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 22:13 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: prođi se mitomanije aga
move move  i ovu mitomaniju ćemo obrisati dragi aga, a već sam ti napisao da kada se prebroje novootkrivene jame i rudnici-grobišta po Sloveniji i austriji onda ćemo prebrojati te što Savo iskopa ili pokaže u koje se neće ubrojiti spomenici na kojima pišu meleonske cifre. tema je o današnjem shvatanju i postojanju ustaša a ne poligon za iskrcaj srpske mitomanije, jer priznat ću ti, jednostavno vjerujem da su to frizirane patke i djelo komunističke propagande, a blisko vrijeme će pokazati koliko u tome ima istine a ne linkanje po netu. ono što ti izbjegavaš jeste priznanje da se u ovome ratu srpska strana dobro okitila nacističkim metodama klanja i masovnih ubijanja, za razliku od hrvatske strane koju toliko prozivate za ustaštvo. Da su Hrvati bar 1% od onoga što im se prišiva bar bi napunili jednu Srebreničku jamu, ali nismo dragi Aga,...što ne znači da to ne bi pisalo u srpskoj istoriji da ste nas pobjedili, ali niste, jebga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 22:17 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: i ovu mitomaniju ćemo obrisati dragi aga,
Ma brišite šta god hoćete, gospodine Bumbi. Ono što je bitno je to da te stvari niko i ništa ne može izbrisati iz srpskog sjećanja a to se pika 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 22:20 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: i ovu mitomaniju ćemo obrisati dragi aga,
Ma brišite šta god hoćete, gospodine Bumbi. Ono što je bitno je to da te stvari niko i ništa ne može izbrisati iz srpskog sjećanja a to se pika  Gdje ti zivis. Znas li koliko je tu gdje zivis bilo nesrba. Koji si ti licemjer
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 22:23 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: i ovu mitomaniju ćemo obrisati dragi aga,
Ma brišite šta god hoćete, gospodine Bumbi. Ono što je bitno je to da te stvari niko i ništa ne može izbrisati iz srpskog sjećanja a to se pika  jebga stari, zato vam želim sretnu i svijetlu budućnost, ali ne onakvu kakva vam se počela događati kada su se ti mitovi pustili iz sjećanja velebnih umova koji vas povedoše do karlobaga i virovitice a skončašte sa KFOROM na Kosovu, na kraju balade... ne zamjerite, moj doprinos vašem objektivnom pogledu na prošlost kao i budućnost biti će ovo blago brisanje jednog mita od kojega srbe na kraju uvijek boli glava 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 03 sij 2012, 22:41 |
|
|
Važi, gospodine Bumbi važi, bitno je da smo nešto i pročitali a to što je i obrisano, ma nejma veze, nek smo mi živi i zdravi A vi gledajte da se dočepate tog entiteteta, jebo ustaše, pored njih ni u Miljacku ne možete zagaziti a ne u Drinu Daklem, pozdrav iz susjedne romantičnodemokratske Srpske 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 04 sij 2012, 10:09 |
|
|
Betandwin je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Hoćeš reći kako je bila opravdana rekacija komunističkih(srpskih) vlasti nad hrvatskim narodom nakon II svjetkog rata??E pa nije i ne može to tako... mene baš interesira kakava je to bila reakcija komunističkih vlasti nad hrvatskim narodom poslije WWII i zašto komuniste identificiraš sa samo sa srbima? zar nije bilo istaknutih komunista Hrvata , Muslimana itd? evo ti pa čitaj, http://hr.wikipedia.org/wiki/Jugokomuni ... tskog_ratap.s.Što se tiče Hrvata i muslimana u jugo-vlasti,Tito je bio "Hrvat" isto kao Željko Komšić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 04 sij 2012, 10:35 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Crvena Sonja je napisao/la: Betandwin je napisao/la: mene baš interesira kakava je to bila reakcija komunističkih vlasti nad hrvatskim narodom poslije WWII i zašto komuniste identificiraš sa samo sa srbima? zar nije bilo istaknutih komunista Hrvata , Muslimana itd? evo ti pa čitaj, http://hr.wikipedia.org/wiki/Jugokomuni ... tskog_ratap.s.Što se tiče Hrvata i muslimana u jugo-vlasti,Tito je bio "Hrvat" isto kao Željko Komšić. Ej nemam što nego potpisati tvoje riječi Sonja, zanimljivo kako većini domobrana nije dano kao i četnicima da pređu na kraju rata u "antifašiste", o ustašama da ne pričamo . U krajnjoj liniji jedino su Hrvati najebali s Jugom , jer se nas stigmatiziralo i kažnjavalo .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 04 sij 2012, 11:06 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
|
Bez veze, a i pomalo nakaradno je utrkivati se u tome ciji je veci zlocin. Isto kao i u ovom ratu, vise zlocina je pocinio onaj tko je u datom casu bio jaci. Svi, dakle svi su se dokazali kao potencijalni(a i fakticki) vrsni zlocinci. Pricam znaci o svih tri grupacija, i u 2 sv. ratu, i u proslom. I moze se konstatirati da jedino partizani nisu udarali na djecu. Ako se to moze izvuci kao olaksica.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 04 sij 2012, 11:06 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
|
...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dragica88
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 04 sij 2012, 12:04 |
|
|
|
Inače sama riječ Ustaša je anakrona hrvatska riječ za Ustanik, je li tako??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 04 sij 2012, 12:05 |
|
|
|
Koje ustase? Ustase uopce nisu vrsili zlocine.. To je cetnicka propaganda ne bi li opravdali svoja nedjela.. Pogle danas, Dodik non stop spominje neke jame, milijune pobijene srpske nejaci (ne bi da su kinezi) ne bi li stavio u drugi plan i opravdao ciscenje RS, rusenje svega sto njima odgovaralo nije, legaliziranje zaostalih cetnickih udruga..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
atila
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 12 sij 2012, 10:25 |
|
|
|
Vracati se u proslost je glupo,treba ici naprijed.Niti su ustase ,niti cetnici,niti partizani bilidobri,vecinom radili zlocine,to ce historija pokazati.Ustaski pokret nije Hrvatima nista dobroga dao,i sa tim se netreba poi.istovjecivat.Gledao sam na diskaveriju ,da je najvise muslimana islo unjemacku vojsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 12 sij 2012, 13:29 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Kako gledati na taj termin?povijesno gledano su nastali kao anti-pokret srpskoj dominaciji nad hrvatima...opravdano.tokom ww2 bilo je nepotribnih stvari,preveliko naslanjanje na treci reich te mussolinija.prodaja medjimurja i dalmacije......Poznato je pismo francetica pavelicu da ce se udruziti sa dalmatinskin partizanima, kontra talijana te cetnika.francetic nakon toga se ne vraca vise.jasenovac....sramota.hajka na zidove...sramota i glupost. Sto taj termin znaci danas?upotrebljavaju ga srbi i bosnjaci za one hrvate koji im nisu podobni.na neki nacin znaci to je i odlikovanje.proud to be ustasa,ili? Bio sam i ja "ustaša" u Slobinoj vojski, '99. Niki balavac iz Šapca mi vidio u dokumentima nacionalnost, pa me krenio prozivat pred svima. Nekako su nas rastavili, puko mi živac u momentu. Zanimljivo da su Srbi s Kosova daleko opušteniji po tom pitanju ko je ko. Gedžovani vole provocirat. To je bar moj utisak. Što se pravog ustaštva tiče. Not a chance, amigo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Ustase svi-ustase i ja? Postano: 12 sij 2012, 16:58 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
atila je napisao/la: Vracati se u proslost je glupo,treba ici naprijed.Niti su ustase ,niti cetnici,niti partizani bilidobri,vecinom radili zlocine,to ce historija pokazati.Ustaski pokret nije Hrvatima nista dobroga dao,i sa tim se netreba poi.istovjecivat.Gledao sam na diskaveriju ,da je najvise muslimana islo unjemacku vojsku. Nije istina.Najviše ih je bilo u vojsci NDH ,kao dobrovoljci u Ustašama ili mobilizirani u Domobrane. 1943 poslije velikih pokolja u Istočnoj Bosni ,Nijemci osnivaju 13. SS Handžar diviziju kojoj je bio cilj da pridobije Muslimane u svijetu ,a pogotovo one u Britanskim kolonijama ,a to su milijuni muslimana. 1943 ti je divizija brojala oko 21 000 ljudi . Sa vremenom se smanjivala jer Nijemci nisu "ispoštovali dogovor" (u biti jesu) ,odnosno kružile su glasine da će bit poslani na ruski front ,i sve više i više dezertera je bilo.Rekao bi da je to bilo djelo partizana ,koji su već prije napravili diverziju kad je ta divizija bila na obuci u Francuskoj .U pobuni je poginulo 8 njemačkih časnika.Danas jedna ulica nosi naziv "Hrvatska u čast njima" ,mada eto bune se neki da se preimenuje u Bošnjačka Uzmi u obzir da je Njemačka smatrana simbolom čistoće ,reda i discipline.Plaća je bila dobra i to je najbitniji razlog zašto su tada Hrvati one i Hrvati naše vjere išli u nju. Divizija se isticala po tome što su nosili "fesove" ,čak i Njemački oficiri koji su željeli pokazat poštovanje vojnicima. Sa druge strane bilo je u Wehrmacht-u Hrvata islamske vjere.I to u 369 Diviziji koja je sudjelovala u poznatoj borbi za "Crveni Oktobar" u Staljingradu. Isto dobrovoljci,ljudi se otimali da idu tamo,plaće su bile dobre.Od poznatih imena tamo mi pada na pamet Hrvatski časnik Tahir Alagić koji je sudjelovao bitkama u Staljingradu. Tada Hrvata Muslimana je bilo u Wehrmacht-u u 373 Tigar Diviziji i 392 pješačkoj "Plavoj" diviziji.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|