Naša Kvačica je napisao/la:
Obzirom da sam već pokušao objasniti s kršćanskog aspekta, psihološkog, evolucijskog, biološkog i kemijskog... možda će biti jasnije ako probam s pjesmicom.
Evo dakle, što (jadno) muško treba
glede evolucije, činjenica je da je evolucija zahebla muškarce i da ih žene sve manje trebaju, a bez većih posljedica za opstanak vrste.
u prahistoriji je žena birala muškarca robustne građe koji će svoje gene prenijeti na potomstvo i svojom fizičkom snagom i izdržljivošću zaštitit, ali i osigurati hranu u vidu mesnih proteina.
kasnije je žena birala i slabljeg fizički, ali jačeg financijski jer je na taj način osiguravala potomstvu dovoljno hrane, a samim time i brojnost potomstva i njegovo preživljavanje.
u moderna vremena bira osjećajnog muškarca koji će ju podržati kako bi osigurala stabilnost obitelji, ali i svoje psihičko zdravlje kako bi pored svega što je prisiljena u životu podnijeti za obitelj, mogla funkcionirati kao majka i žena.
evolucija je kompleksna da bi se objasnila u nekoliko rečenica, zar ne?
zanima me samo, tko je taj od vas (pretpostavljam da svi vi muški ovdje imate djecu, obzirom da ste upućeni u njihove potrebe) koji bi svojoj kćerki, kad bi rekla da želi postati liječnica, rekao: ne, ti ćeš rađati djecu i sjediti doma, kuhati i m i peglati?
ozbiljno pitam.
treba nam škola, obrazovanje, znanstvenici koji će pronalaziti nove i obnovljive izvore energije, trebaju nam ekolozi, astronomi, kemičari, liječnici, kirurzi..
tehnološki napredak je osigurao visoku kvalitetu života, dulje živimo nego u srednjem vijeku, sve nas je više i više i to je ozbiljan globalni problem.
a dekadencija...?
mislim, čemu gubiti vrijeme na objašnjavanje da je pedofilija u antici bila normala, da su današnji svingeri i orgije prava kamilica u odnosu na kaliguline partije, da je povijest prepuna takvih ljudi i pojava, ratova i krvoprolića da ti pamet stane i to prije industrijske revolucije, a koje su se smatrale normalnim načinom života i svakodnevnicom.. a danas ih smatramo dekadencijom, nemoralom, zločinom... znači, evoluirali smo u moralnija bića nego smo ikad prije bili.
eto, mojih par lipa na temu evolucije i dekadencije modernog doba.. tema mi je zamorna jer se kompleksne stvari previše simplificiraju, a bez nekih vjerodostojnih argumenata.