|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 124 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 20:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sayuri ja sam krajnje ozbiljan. Zar ne znaš da postoje ljudi koji su i gluhi i slijepi? Mislim, gdje ti živiš. http://www.dodir.hr/I da i njihov život ima određeni kvalitetu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 20:52 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Robbie MO je napisao/la: Sayuri ja sam krajnje ozbiljan. Zar ne znaš da postoje ljudi koji su i gluhi i slijepi? Mislim, gdje ti živiš da nisi čula za guhoslijepe. http://www.dodir.hr/I da i njihov život ima određeni kvalitetu. To pitanje zar nisi čula ti je glupo. A glupa je i konstatacija da njihov život ima određeni kvalitet. Možda nekima...koji su kao takvi rođeni, pa ne znaju za bolje. Ali ne i ovoj braći. A najgluplje ti je to da tebi treba samo malo dodira da bi živio. Ko bi te takvog dodirnuo? Budi realan? Zar bi ijedna cura bila sa gluhom i slijepom osobom ako ga je kao takvog upoznala (znači nije izgubio sluh ili vid naknadno tj u vezi/braku). Dodirnula bi te njegovateljica kojoj bi to bio posao. Ili u najboljem slučaju tvoja majka koja bi, gledajući te takvog, i sama lagano kopnila.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 20:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Imam u vrlo bliskom srodstvu "biljku", uništenu Parkinsonovom potpuno. Ne vidim razloga da živi. Pate se živi oko njega, pati se država, pati se i ta osoba jer je kljukaju lijekovima. U biti jedino zdravstveni radnici i farmaceuti profitiraju.
Nije pitanje da li nekoga treba ubiti, nego da li neko treba prividno živjet? Ako je tako zašto morbidno zvuči vijest gdje mater 20 godina održava tijelo mrtvog sina kako bi unuk vidio uživo kako mu otac izgleda?
Dakle, apsolutno za. Samo, baš u jako očitim slučajevima, jer lako mi se čini doći od dobrih namjera do ubojstava iz koristoljublja na ovaj način.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 20:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sayuri je napisao/la: Zar bi ijedna cura bila sa gluhom i slijepom osobom Možda osoba s istim problemima? Poznato je da invalidi uvijek nađu sebi nekog sličnog. Onaj koji je bez noge nađe sebi curu bez ruke, onaj koji je bez... ok, možda bolje da stanem. Valjda zato i imaju udrugu. Mislim stvarno...
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:06 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Robbie MO je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Zar bi ijedna cura bila sa gluhom i slijepom osobom Možda osoba s istim problemima? Poznato je da invalidi uvijek nađu sebi nekog sličnog. Onaj koji je bez noge nađe sebi curu bez ruke, onaj koji je bez... ok, možda bolje da stanem. Valjda zato i imaju udrugu. Mislim stvarno... Kolutam očima... Rekoh već... Velika je razlika jesi li kao takav rođen ili si obolio naknadno, jer ako si takav rođen samo za to znaš i nisi ni svjestan koliki hendikep imaš. A i nismo svi isti. Neko ima nevjerovatno jaku volju za životom, a neko se upuca zbog ljubavi. Ne bi svi isto podnijeli da sutra doživimo sudbinu ove braće. Meni bi npr od mene same više bilo žao porodice koji bi me takvu gledali svaki dan. Ne sumnjam da bi se o meni dobro brinuli, ali ne bih željela da mom ocu prva misao kad ustane i zadnja kad legne budem ja i moj problem. Imam rođaka invalida, što je opet puno lakše. Pogodili ga vaši u ratu u kičmu. Od tada njegova majka iz godine i godinu kopni ledajući ga svaki dan takvog. I da to sutra dočeka moj tata? Ne daj mi bože.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:07 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Robbie MO je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Zar ih neko može kriviti? Zamislite kako je to živjeti u vječnoj tami i tišini, potpuno nesposoban da se brineš za sebe. Hajde ok je ako si gluh i nijem ili nijem i slijep, ali slijep i gluh.. E baš si odabrala primjer. Ovo i nije eutanazija nego idiotsko samoubojstvo. Čuj, "zamisli živjeti u tami i tišini". Pa bolje i tako nego nikako. Po tebi treba pokosit rafalom one koji su gluho-slijepi.  Stvarno od tebe nisam očekivao takav stav.  Ja bih radije ležao u mraku i tišini i dao mašti da se razbukta, nego se ubio. A ako je ve dosadno, postoji ono pismo za slijepe pa možeš itekako imat i primat informacije dodirima, tim pismom itd. Meni je dovoljan i samo osjet dodira da budem sretan u životu.  Ovo ti nije pametan post, posebno zadnji dio.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:12 |
|
|
|
Zanimljiv praktičan problem je nastao kod ove moje osobe iz primjera. Osoba je imala pozamašnu imovinu. Problem je što je ne može održavat jer nije živa, niko ne može naslijedit jer nije mrtva. Imovina propada.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:17 |
|
|
|
Već imam scenu u glavi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:24 |
|
|
|
Šta o ovoj temi misle Japanci?
Mislim da oni nemaju problema s tim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:31 |
|
|
|
Ovo je jedno od pitanja o kome je teško razmišljati. Da sam ja u pitanju i da znam da će mi ostatak života biti patnja onda sam ZA. Opet za druge teško reći, zavisi od slučaja, od bolesti. Kao što reče Sayuri, nismo svi isti, neko bi radi gluposti tražio ovo. Neko od tih pacijenata će dočekati bolje dane, slučajni oporavak, izliječenje zbog napredovanja medicine. Dok se ne nađeš u situaciji džaba pričati. Naginjem na ZA.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:45 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
|
Ti Leb ko Josipović.Zakon se treba poštovati, ali razumijem i porodice stradalih u Vukovaru..
Mozeš razlučiti što je :
Hendikep
Neizlječiva bolest
Ako mozeš, slazeš se dakle da sve hendikepirane treba osloboditi patnje i bivstovanja na ovom svijetu.Slijepi ili gluhi ljudi nisu bolesni.To je valjda jasno..Mogu razumijeti da njihov zivot nije lagan i uobičajan kao zivot čovjeka koji vidi ili čovjeka sa sluhom.
I krize psihičke prirode su normalna pojava.No naginjati za "ZA" kad su u pitanju ovi slučajevi je u najmanju ruku nezrelo pa i morbidno.Površno i neopravdano.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zanimljiv praktičan problem je nastao kod ove moje osobe iz primjera. Osoba je imala pozamašnu imovinu. Problem je što je ne može održavat jer nije živa, niko ne može naslijedit jer nije mrtva. Imovina propada. Hoćeš reći da ta osoba nema nikog bliskog tko bi joj pomogao odrzavati stečenu imovinu, ali zato ima bliske osobe koje bi je rado poslale na onaj svijet i naslijedile ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:52 |
|
|
|
Kao što rekoh ne znam. Imam u porodici slučaj, nena skoro 90 godina. Deset godina je bolesna, sve gore i gore, pored bolesti imala i težak pad. Teret i sebi i drugima. Život sama patnja. Pa se opet i nasmije i zaplače, uglavnom samo ona zna zašto. Pa de budi pametan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 21:57 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Kao što rekoh ne znam. Imam u porodici slučaj, nena skoro 90 godina. Deset godina je bolesna, sve gore i gore, pored bolesti imala i težak pad. Teret i sebi i drugima. Život sama patnja. Pa se opet i nasmije i zaplače, uglavnom samo ona zna zašto. Pa de budi pametan. Pitam te u vezi hendikepiranih osoba.Dakle slazeš se da gluhe i slijepe osobe nisu bolesne ?Ako se slazeš zašto naginješ za "ZA" u takvim slučajevima ?Ti ljudi mogu itekako biti korisni članovi društva i pozivjeti dugo usprkos nedostatcima.Zašto odobriti nečije samoubojstvo ?Mozda bi pomoć stručne osobe i terapije riješile probleme psihičkih kriza ? Djecu sa Downovim sindromom takodje treba uspavati ?Nepokretne i invalide ( djelomično )?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:00 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Zanimljiv praktičan problem je nastao kod ove moje osobe iz primjera. Osoba je imala pozamašnu imovinu. Problem je što je ne može održavat jer nije živa, niko ne može naslijedit jer nije mrtva. Imovina propada. Hoćeš reći da ta osoba nema nikog bliskog tko bi joj pomogao odrzavati stečenu imovinu, ali zato ima bliske osobe koje bi je rado poslale na onaj svijet i naslijedile ? Naravno da ima, teoretski, ali da li neko s penzijom može održavat kuću od 200 m2 npr. Nije rado. Svako ko je gledao kako kopni neko do koga mu je jako stalo, a ja jesam, zna da agonija traje dok je osoba živa. Meni je čak laknulo na neki način kad je osoba umrla. Baciš onaj komad zemlje u raku i smjestiš tu osobu na neku policu u sebi, na kojoj će stajati dok si ti živ; jer ljudi žive ne dok ne umru nego dok ne umru oni koji su ih poznavali. No, ukoliko takvo stanje traje i traje, bolesni su i ljudi oko bolesne osobe. Eto Saya dade primjer. U biti liječiš ljude s eutanazijom. One oko takvih osoba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:04 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ti Leb ko Josipović.Zakon se treba poštovati, ali razumijem i porodice stradalih u Vukovaru..
Mozeš razlučiti što je :
Hendikep
Neizlječiva bolest
Ako mozeš, slazeš se dakle da sve hendikepirane treba osloboditi patnje i bivstovanja na ovom svijetu.Slijepi ili gluhi ljudi nisu bolesni.To je valjda jasno..Mogu razumijeti da njihov zivot nije lagan i uobičajan kao zivot čovjeka koji vidi ili čovjeka sa sluhom.
I krize psihičke prirode su normalna pojava.No naginjati za "ZA" kad su u pitanju ovi slučajevi je u najmanju ruku nezrelo pa i morbidno.Površno i neopravdano. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:06 |
|
|
|
Nekad su ljudi i 'normalno umirali',nisu krepavali kao danas,jednostavno zaspu...Što se promijenilo u međuvremenu?Način života.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:08 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Hoćeš reći da ta osoba nema nikog bliskog tko bi joj pomogao odrzavati stečenu imovinu, ali zato ima bliske osobe koje bi je rado poslale na onaj svijet i naslijedile ?
Naravno da ima, teoretski, ali da li neko s penzijom može održavat kuću od 200 m2 npr. Nije rado. Svako ko je gledao kako kopni neko do koga mu je jako stalo, a ja jesam, zna da agonija traje dok je osoba živa. Meni je čak laknulo na neki način kad je osoba umrla. Baciš onaj komad zemlje u raku i smjestiš tu osobu na neku policu u sebi, na kojoj će stajati dok si ti živ; jer ljudi žive ne dok ne umru nego dok ne umru oni koji su ih poznavali. No, ukoliko takvo stanje traje i traje, bolesni su i ljudi oko bolesne osobe. Eto Saya dade primjer. U biti liječiš ljude s eutanazijom. One oko takvih osoba. Kakav primjer ?Blizanci koji su se ubili zbog henikepa ili rodjak invalid ?Kako mozeš samo tako hladnokrvno pisati takve stvari ?Bez trunke sućuti.Meni bliska osoba i član porodice ne moze biti tezak nikad.Bez obzira na hendikep.Jeste VI svjesni uopće razlike izmedju henikepirane osobe i osobe teško bolesne ? Čuj liječiš ljude eutanazijom.Bi li pristao da i tebe tako izliječe ?Danas sutra pogorša ti se vid i dijagnoza " potpuno oslepljenje" za godinu dana.Bi li se ubio poslije 11 mjeseci i 30 dana ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:11 |
|
|
SDB je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ti Leb ko Josipović.Zakon se treba poštovati, ali razumijem i porodice stradalih u Vukovaru..
Mozeš razlučiti što je :
Hendikep
Neizlječiva bolest
I krize psihičke prirode su normalna pojava.No naginjati za "ZA" kad su u pitanju ovi slučajevi je u najmanju ruku nezrelo pa i morbidno.Površno i neopravdano.  Pa zbilja je nešto izvalio u tom stilu.Kao on suosjeća sa porodicama stradalih u vezi ćiriličnih natpisa, no istovremeno misli da zakon treba poštovati ...
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: SDB je napisao/la: Pa zbilja je nešto izvalio u tom stilu.Kao on suosjeća sa porodicama stradalih u vezi ćiriličnih natpisa, no istovremeno misli da zakon treba poštovati ... Pa reizbor je ozbiljna stvar, ne može on lupati ko Zoki po diviziji...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:18 |
|
|
SDB je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa zbilja je nešto izvalio u tom stilu.Kao on suosjeća sa porodicama stradalih u vezi ćiriličnih natpisa, no istovremeno misli da zakon treba poštovati ...
Pa reizbor je ozbiljna stvar, ne može on lupati ko Zoki po diviziji... Zato moze pričati a da ustvari ništa ne kaze.I k tome ni slučajno ne zauzme neki stav.Zašto uopće govori bilo što ?Ljudi očekuju podršku od njega.Riješenje.I sami su svjesni da zakon nalaze ćirilicu, no da je ta ćirilica sol na njihove rane.Za taj veleumni zaključak im ne treba Josipović ..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:21 |
|
|
Nemojte tako o Vašem predsjedniku, gospođice emt. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:23 |
|
|
SDB je napisao/la: Nemojte tako o Vašem predsjedniku, gospođice emt.  Ne mogu si pomoći.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:29 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Druze ovim tempom ce nam Sarajka uskoro postati clanicom nase demokratske Zajednice. 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Podržavate li legalizaciju eutanazije? Postano: 11 ruj 2013, 22:31 |
|
|
Samo još malo da neutraliziramo neke dijasporske utjecaje i da vidiš. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|